Truineer Nieuws melden?

Scholenprotocol moet leerlingen beschermen

Sint-Truiden heeft een nieuw scholenprotocol. Bedoeling is ondermeer om leerlingen en personeelsleden te beschermen tegen alle mogelijke onregelmatigheden die zich in een schoolse omgeving kunnen voordoen.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Het scholenprotocol geldt voor de komende drie schooljaren. Met het Scholenprotocol bevat afspraken? tussen de secundaire schoolbesturen, het Parket van de Procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Limburg, de stad Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken om de veiligheid en bescherming van de leerlingen en personeelsleden van de scholen te bevorderen.

Alles staat ook in een informatiebrochure. In deze brochure wordt uitgelegd welke stappen er gezet worden na onregelmatigheden op school. Zo komen onder andere drugsbezit, geweld, diefstal, wapenbezit, (cyber)pesten, spijbelen, afpersen, dealen aan bod.

Meer info en de brochure:?http://www.lokalepolitie.be/5376/nieuws/303-scholenprotocol