Truineer Nieuws melden?

Premi?re ‘De Re?nie’ in De Roxy

?De re?nie?, het nieuwe theaterstuk van Yves Caspar, gaat vrijdag 15 februari in premi?re in De Roxy. Het stuk loopt tot 3 maart. Wie erbij wil zijn, moet snel wezen;

© Fotograaf: Truineer

In Theater De Roxy gaat op vrijdag 15 februari ?De Re?nie? in premi?re, het nieuwe theaterstuk van de Truiense auteur en acteur Yves Caspar. ?Deze keer geen komedie zoals zijn vorige stuk ?Lijst Lenaerts?, maar wel een tragikomedie. De personages in ?De re?nie? zitten ongewild samen vast in 1 ruimte. ?Die situatie zorgt zowel voor komische als voor ontroerende momenten. Caspar : ?Na het succes van ?Lijst Lenaerts, d? verkiezingskomedie?, wilde ik graag iets meer emotie in mijn volgende stuk steken. ?In ?De re?nie? kon dat. De dames in het verhaal hebben een gemeenschappelijk verleden. Dat gegeven zorgt voor heel wat dramatische mogelijkheden. Voordeel is ook dat ik zelf de regisseur ben. Ik kan de acteurs perfect uitleggen wat mijn idee?n waren tijdens het schrijven. ?Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat !? De dames in kwestie zijn vertrouwde Roxy-gezichten en enkele nieuwkomers : Kathleen Smolders, Hedwige Jacomen, Anita Swiggers, Mish Jacobs, Maryse Boffin, Yolande Thoelen. Ook twee mannen wagen zich aan een re?nie : Romain Bamps en de jonge acteur Mike Vanmolle. ?Yves Caspar schreef eerder o.a. ook de theaterstukken ?Edith, het legendarische verhaal van Edith Piaf?, ?Jezus, Maria, Jozef?, ?Bedankt lieve ouders?en de personalityshows van Kathleen Smolders. Momenteel werkt hij aan twee nieuwe theaterkomedies en schrijft hij mee aan de scenario?s van de populaire tv-serie ?Thuis?.??

?De re?nie? is te zien van 15 februari t.e.m. 3 maart. ?Tickets en info: www.deroxy.be