Truineer Nieuws melden?

Met 4500 naar KVK Tienen-STVV

STVV bestaat zaterdag 95 jaar. De dag erna spelen ze tegen Charleroi. Tot dan brengen we dagelijks hoogtepunten uit de geschiedenis van onze favoriete ploeg.

© Fotograaf: youtube

In 2004?keerde?Marc Wilmots?naar Stayen terug. STVV kreeg bijna een volledig nieuw gelaat. Dat bleek een foute zet te zijn. Na de winterstop nam het trio Mangelschots-Raymaekers-Voets over. STVV kroop moeizaam uit de degradatiezone en eindigde op de 14de plaats.

Herman Vermeulen kreeg de taak om STVV dit seizoen weer naar veiligere wateren te leiden. STVV brak de Stayen-ban tegen?Racing Genk?en kegelde de gouwgenoten uit de beker van Belgi?. Veel andere hoogtepunten vielen er in de eerste ronde niet te beleven. STVV haalde zwaar uit bij revelatie Zulte Waregem (1-5), maar liet te vaak de punten liggen in de andere wedstrijden.

Op 9 januari 2006 kwam er een vroegtijdig einde aan de samenwerking met trainer Herman Vermeulen. STVV werd een dag voordien uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker van Belgi?, en stond op de ranglijst voorlaatste, met 18 punten uit 21 wedstrijden. STVV sloot dat seizoen af op de vijftiende plaats.

In het seizoen 2007-2008 wist STVV het hoofd niet boven water te houden. De Kanaries sloten het seizoen af op de zeventiende plaats.

STVV en Lierse verschenen als de te kloppen ploegen in tweede klasse. De geel-blauwe familie bleef de Kanaries massaal trouw en trok met veel volk naar de uitwedstrijden. Tienen-STVV was goed voor 4500 bezoekers!

De Kanaries begonnen goed aan het seizoen, de eerste 11 wedstrijden bleven ze ongeslagen. Het was een bikkelharde strijd tussen STVV en Lierse, een strijd die tot tweemaal toe gewonnen werd door Lierse. Sint-Truiden bleef gedurende het hele seizoen de leider in tweede klasse. Het was dus een geweldig seizoen voor de Truienaars.?

Met nog twee speeldagen voor de boeg mochten de champagneflessen knallen: kampioen met mannen als Miggnolet, Cantaluppi, Chimedza en Sidibe en terug naar eerste klasse! Een feest om niet snel te vergeten.

Filmpje Tienen -?https://www.youtube.com/watch?v=qwFxjwpqMyo