Truineer Nieuws melden?

Match van het Jaar, maar….

Voor velen speelt STVV zondag de match van het jaar. Maar Brys is het daar niet mee eens. “Beslissend zal die match nooit zijn. Voor een stuk bepalend misschien wel.”

© Fotograaf: Kevin Vanhees

STVV bestaat 95 jaar en dus trakteren de Japanse bazen de abonneehouders op 1,5 happy hour. Maar dat neemt niet weg dat de belangstelling matig is. Vandaag werd (voorlopig) afgeklokt op 6.000 toeschouwers. En dat voor een match die op zijn zachtst uitgedrukt bepalend kan zijn voor play-off 1. Een voordeel is dat STVV voor aftrap zal weten waar het aan toe is. Want STVV-Charleroi sluit de speeldag af.

Met rekensommetjes kan je alle kanten uit, zowel in positieve als negatieve zin. Onze kanaries zouden mits wat hulp van aartsrivaal Genk zomaar de vierde plaats kunnen pakken. Maar goed. Winst tegen de Carolo’s zou alleszins die ploeg helemaal uit koers slaan. Een concurrent minder dus. En ook dat scheelt een slok op de borrel. Al moeten we ook niet belachelijk doen. Pakt STVV die drie punten, dan zullen ze met nog drie matchen te gaan nog heel moeilijk uit koers te slaan zijn. Meer nog. Als Gent punten laat liggen, en STVV pakt de volle buit, dan mag men op Stayen al een beetje vieren. Als…. als….. Laat ons nog even afwachten. In het voetbal kan allemaal snel keren. Wie weet wordt de laatste match van de speeldag -STVV-Gent- wel de match van het jaar…