Truineer Nieuws melden?

Grote lenteschoonmaak komt eraan

In maart organiseert de Stad Sint-Truiden alweer een grote lenteschoonmaak waarbij er op het ganse grondgebied ophaalrondes zullen zijn voor grofvuil, electrische toestellen etc. De ophalingen zijn gratis. Bijgaand een overzicht.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

Tijdens de periode van de grote lenteschoonmaak zal de stad een aantal afvalfracties zoals grofvuil (oud meubilair, een kinderwagen, een matras, vloerkleden), elektrische toestellen, enz.?gratis?huis-aan-huis inzamelen. Er wordt?geen?afbraakmateriaal?aanvaard zoals puin, deuren, ramen, ? Je mag?maximum 1 m??buiten plaatsen.

De dag van de ophaling kan je tussen 09.00 uur en 15.30 uur eveneens het?klein gevaarlijk afval (KGA)?op enkele centrale inzamelpunten binnenbrengen.?Motorolie en autoaccu?s kunnen we omwille van praktische redenen evenwel niet worden aanvaard. Bestrijdingsmiddelen, verf, verfpotten, (foto)chemicali?n, batterijen, frituuroli?n en frituurvetten, enz. kunnen wel. Dit KGA moet in de oorspronkelijke doos of fles worden aangeboden teneinde de risico?s voor de ophalers te beperken.

Ontsier niet onnodig het straatbeeld door het grofvuil te vroeg buiten te plaatsen. Dit kan ten vroegste vanaf 18.00 uur de avond voor de ophaling tot uiterlijk 06.00 uur de dag van de ophaling zelf.

Een overzicht van de ophaalrondes kunnen jullie bekijken via onderstaande link.

https://www.sint-truiden.be/grote-lenteschoonmaak-ook-in-20?