Truineer Nieuws melden?

Groot carnavalfeest in De Fruitboom

Wijkschool De Fruitboom aan de Zepperenweg vierde carnaval. Juffen en kinderen deden dat met een optocht, een dansje en popcorn.

© Fotograaf: Truineer

Terwijl de grote carnavalisten toeleven naar Verloare Moondag -laat ons bidden voor beter weer- gaven de allerjongsten al het goede voorbeeld. Ze deden dat ook op school. In De Fruitboom bijvoorbeeld, de wijkafdeling van het H.Hart, stond de hele week in het teken van het thema ‘carnaval in de wereld’. Zo ontdekten de kinderen dat er ook verkleedpartijen zijn in China, in Rio De Janeiro en Veneti? zijn en leerden ze onder meer over typische dansen, muziekinstrumenten en maskers. Donderdag -vandaag dus- mochten ze zelf verkleed naar school. Een oproep die ze trouwens massaal beantwoordden. In de namiddag stond er een optocht op het programma. Die ging via Bautershoven, de Groenstraat en de Zepperenweg. Onderweg kregen de gastjes opdrachten. Superplezant was het. Een onvergetelijke ervaring. De laatste dag van de week wordt trouwens ook nog plezant. Vrijdag vieren ze elk in hun klasje carnaval met lekkere pannenkoeken.