Truineer Nieuws melden?

Gezocht: groot hondenhart met gouden randje

Het dierenasiel van Sint-Truiden op zoek naar een gouden mandje voor Ingka, een hond met een gouden hart.

© Fotograaf: Dierenasiel Sint-Truiden

Ingka is een kleine kruising Engelse stafford, geboren in maart 2016. Ze is een lieve, zachtaardige en aanhankelijke hond. Ze wandelt graag, is het liefst onder de mensen en geniet van elke knuffel die ze krijgen kan.

Waarom belandde deze schat dan in het asiel? Omdat ze epilepsie heeft, werd ze door haar vorige baasjes afgestaan. Ingka begrijpt er niets van en treurt heel erg. Het asielleven valt haar zwaar. Dankzij aangepast medicatie is haar ziekte sinds ze in het asiel zit onder controle, maar het is niet uitgesloten dat ze af en toe nog een aanval krijgt. Deze is te vergelijken met die van mensen: Ze heeft dan geen controle over haar lichaam en wanneer de aanval voorbij is, is ze soms wat verward.

Door haar aandoening zijn er weinig tot geen kandidaten voor haar; maar wij geven niet op!

Wij zijn specifiek op zoek naar:

Mensen die veel thuis zijn, haar medicatie en opvolging willen geven om haar epilepsie onder controle te blijven houden.

Ook al is ze zeer lief naar andere honden en kinderen toe, plaatsen wij haar enkel bij mensen waar geen kinderen of een andere hond aanwezig is. Ze heeft mensen nodig die hier bewust en veilig mee omgaan. Andere honden zouden dit gedrag bij een epilepsie-aanval verkeerd kunnen lezen, wat we uiteraard willen vermijden.

Wij beseffen dat dit geen gemakkelijke zoektocht is. Wij beseffen dat wij veel van een toekomstig baasje vragen. Het asiel zal het baasje in spe dan ook begeleiden via de dierengedragstherapeut.

Heeft u weloverwogen en doordacht een plaatsje in uw huis voor onze Ingka? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar info@dierenasielsinttruiden.be

Namens Ingka en al haar verzorgers: Dank u wel!

(Bron: facebookpagina dierenasiel Sint-Truiden)