Truineer Nieuws melden?

Eerste maal play-off 1 onder Brepoels

STVV bestaat morgen 95 jaar. Dagelijks geven we nu al tien dagen lang hoogtepunten uit de geschiedenis van ons favoriete team. Vandaag hebben we het over een doel dat we zondag tegen Charleroi opnieuw nastreven: play-off 1. T

© Fotograaf: STVV

Na een seizoen in tweede klasse draait STVV weer vrolijk mee in eerste klasse. Het begon met een beresterke prestatie op het veld van titelverdediger Standard (2-2) waar Simon Mignolet zich al meteen in de kijker speelde. Het werd een seizoen om duimen en vingers van af te likken. De ploeg van trainer Guido Brepoels sprokkelde het ene punt na het andere. Anderlecht ging op 12 september nog maar eens?met de billen bloot op Stayen (2-1). Een onvergetelijk moment volgde: STVV op kop in eerste klasse! Na 44 jaar terug ’top of the league’.

Nog enkele momenten om te koesteren: Sidibe was even topschutter in Belgi?, Simon Mignolet en Denis Odoi mochten met de Belgische beloften opdraven.?

STVV sloot de reguliere competitie af op de vijfde plaats.

In play-off 1 gingen de Kanaries op de ingeslagen weg verder, met als resultaat een vierde plaats. Alleen Anderlecht, AA Gent en Club Brugge deden beter. Doelman Simon Mignolet werd door zijn collega-profvoetballers verkozen tot beste doelman van het jaar en versierde een transfer naar Sunderland AFC. Een STVV’er in de Premier League, daar zijn we fier op.

Filmpje van de openingsmatch van dat seizoen 2009-2010: een beresterk STVV en een beresterke Mignolet op Sclessin.