Truineer Nieuws melden?

Eerste keer Europa voor STVV

STVV bestaat op 23 februari 95 jaar. De dag later spelen ze thuis tegen Charleroi. Tot dan brengen we elke dag faits-divers, opmerkelijke gebeurtenissen en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze club.

© Fotograaf: Youtube

De Kanaries begonnen aan het seizoen ?98-?99 met vier nieuwe gezichten: Volk (Primorje), Fiers (Gent), Mertens (Kortrijk) en Van Oekelen (Turnhout). Vlak voor de competitiestart werd de Braziliaanse balvirtuoos Isa?as nog aangetrokken. STVV loste de ambities in en eindigde knap en verdiend in de linkerkolom van het klassement (9de plaats). Meer nog, de Kanaries wonnen de Ligabeker na een doelpuntrijke finale tegen Germinal Ekeren, op Stayen.

Op 19 juni maakten de Kanaries hun Europese debuut in de Bulgaarse badplaats Varna. Spartak Varna ging thuis met 1-2 onderuit. Op Stayen werd het 6-0. In de tweede ronde kwam het Armeense Ararat Yerevan uit de bus. Uit werd het 1-2, op Stayen 4-1. Kortom, het Europese avontuur was al geslaagd. In de derde ronde zakte Austria Wien eerst naar Stayen af. Het werd 0-2. Over en uit dacht iedereen. Toch maakten liefst zeshonderd supporters de trip naar Wenen nog mee. In het Franz Horr-stadion lukte het ei zo na toch nog. STVV kwam 0-2 voor. Austria plooide maar begaf net niet. Onder luid applaus van de Truiense aanhang verlieten de STVV’ers (1-2) het Europese toneel.

STVV wint de finale van de ligabeker van Ekeren, zie filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=utvOrs6fhJs