Truineer Nieuws melden?

Collectieve wijkrenovaties gaan van start in Kerkom

Isolatiewerken (dak, muren, ramen en deuren, ?), zuinigere verwarmingsinstallaties en hernieuwbare energie (bijvoorbeeld zonnepanelen) brengen besparingen op de energiefactuur met zich mee en verhogen je wooncomfort. Daarom gaan de stad Sint-Truiden en STEBO (STEunpunt BuurtOpbouwwerk) via het project ?collectieve wijkrenovaties? in 2019 en 2020 in totaal vier wijken informeren en stimuleren om te renoveren.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

STEBO biedt gratis onafhankelijke en professionele begeleiding in dit renovatieproces.? Ze bekijken welke ingrepen zinvol zijn in jouw woning. Ze zoeken geschikte aannemers met correcte prijzen, ze vergelijken hun offertes, ze geven advies over de financieringsmogelijkheden, controleren de werken en facturen en helpen je verder met het aanvragen van de premies waar je recht op hebt.
De bedoeling van deze collectieve renovaties is om de koolstofdioxide (CO2)-uitstoot te verminderen en de renovatiegraad te verhogen.

We starten met de wijk Kasteelzicht in Kerkom. Hiertoe behoren de straten:
– Kasteelzicht (nummer 1 tot 36)
– Kerkom-Dorp (nummer 100 tot 130 en 105 tot 117)
– Borloweg (nummer 45)

Op donderdag 21 februari om 19u30 vindt er voor deze bewoners een infoavond plaats in de brouwerij van Kerkom, Naamsesteenweg 469. Maar ook andere ge?nteresseerde inwoners van Kerkom zijn welkom en kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan dit project.

**Meer info
**Lokale economie
T 011 70 18 26
info.economie@sint-truiden.be