Truineer Nieuws melden?

Bouw Plopsaqua Hannuit start

Begin mei start Plopsa met de bouw van een waterpretpark op de grens tussen Landen en Hannuit. Eind 2020 moeten de werken klaar zijn. Bumba en Maya De Bij worden daarbij de uithangborden.

© Fotograaf: Plopsa

Plopsa investeert 22,5 miljoen euro in het het waterpretpark dat vlakbij de snelweg E40, naast de verbinding tussen Walshoutem en Hannuit wordt ingeplant. Het prijskaartje: 22,5 miljoen euro. Ze mikken daar op minstens 400.000 bezoekers per jaar.?

Er komt onder meer een?golfslagbad, een wildwaterbaan met binnen- ?n buitengedeelte, een familieglijbaan en een buitenzwembad. Hoogtepunt wordt de 22 meter hoge glijbaantoren met?drie spectaculaire glijbanen, waaronder ??n met een lanceerplatform. Voor kinderen komt er een waterspeeltuin en een peuterbad in Bumba-thema. Andere waterattracties staan in het teken van?Maya de Bij.