Truineer Nieuws melden?

Aftrap Playing for Success op Stayen

Op Stayen is het project Playing for Success afgetrapt. STVV zal haar infrastructuur acht weken ter beschikking stellen voor leerlingen uit het basisonderwijs.

© Fotograaf: Print STTV

Playing for Success biedt een unieke en grensverleggende ervaring voor kinderen en jongeren van 9 tot 14 jaar. De deelnemers streven samen naar succeservaringen in een project dat spel- en leerplezier in een topsportomgeving centraal stelt. Het samen werken aan gemeenschappelijke opdrachten werkt stimulerend en verrijkend en bevordert wederzijds respect en begrip, over cultuur- en andere grenzen heen. Leren wordt terug tof!

De vzw Playing for Success is al actief bij eersteklassers zoals Gent, Club Brugge en Racing Genk. Maar de samenwerking met STVV is nieuw. Acht basisleerlingen zijn door de Truiense scholen aangeduid en volgen nu elke woensdagnamiddag een zevenwekenprogramma met als thema voetbal. PXL-studenten zorgen voor een stimulerend aanbod. Steven De Petter is peter.

?Het opmeten van het veld, een begroting opstellen, de herkomst van de spelers in kaart brengen, interviewtechnieken onder de knie krijgen, een sessie rond gezonde voeding van de sportdokter? het is maar een greep uit het programma? vertelt Fien Roggen van PXL-Education in HLN.