Truineer Nieuws melden?

(Voorlopig) geen extra toelage voor Nina

Nina Derwael krijgt voorlopig geen dubbele toelage van de stad. Jef Cleeren (CD&V) had daar nochtans op aangedrongen. Maar tijdens de gemeenteraad vond hij geen gehoor. Pas als ze ook Olympisch kampioene wordt, is zo?n dubbele toelage mogelijk.

© Fotograaf: sportmagazine

Jef Cleeren reageert in HLN ontgoocheld. Hij vindt dat de stad de toelage van 2500 euro moet verdubbelen gezien de topprestaties die Nina levert en de weerklank die Sint-Truiden daardoor krijgt in heel de wereld. Hij benadrukt ook nog dat het schrijnend is dat ze met het turnen minder verdient dan een spits in derde amateur.

Marijke Lammens, mama van Nina, bevestigt in HLN dat Nina met haar topsportcontract amper 1200 euro per maand verdient, ook al omdat ze haar sport combineert met studies. Een bewuste keuze trouwens. Daartegenover staan toch ook nog wel een hoop kosten, zegt ze. Natuurlijk is de mama gecharmeerd door het voorstel van Jef, maar ook zij kan zich alleen maar neerleggen bij de uiteindelijke beslissing.