Truineer Nieuws melden?

Villa Rosa: centrum voor kortverblijf

Woonzorgcentrum Villa Rosa is erkend als centrum voor kortverblijf (CVK). Een CVK biedt tijdelijk verzorging en opvang aan senioren aan. Als senior verblijf je er dag en nacht of alleen ?s nachts. Je kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar.

© Fotograaf: Stad Sint-Truiden

De dienstverlening is dezelfde als in het woonzorgcentrum: je krijgt er de nodige verzorging, je kunt deelnemen aan ontspanningsactiviteiten en er is de mogelijkheid om sociale contacten te leggen met andere bewoners.

Een kortverblijf kan nodig zijn als de personen die je thuis verzorgen dat tijdelijk niet kunnen, omdat ze bijvoorbeeld op vakantie gaan of ziek zijn. Een CVK kan ook een oplossing bieden als je een tijdje meer verzorging nodig hebt. Een verblijf in een CVK is voor de mantelzorger bovendien een welgekomen adempauze.

Meer weten?
Maak een afspraak met de maatschappelijk werker, zij maakt graag tijd voor een persoonlijk gesprek.

Reserveer tijdig. De meeste ziekenfondsen betalen een gedeelte van de dagprijs terug. De voorwaarden en bedragen zijn verschillend per ziekenfonds.

Meer info
Zorgbedrijf Sint-Truiden – Woonzorgcentrum Villa Rosa
Diestersteenweg 61
T 011 49 37 90
socialedienstwzc@zorgbedrijfsinttruiden.be
www.zorgbedrijfsinttruiden.be