Truineer Nieuws melden?

STVV: geen versterking voor komende week.

Een week voor de clash tegen Genk is er nog geen versterking voor STVV. “Die komt ten vroegste begin van de week”, zegt sportief directeur Tom Van den Abbeele in HBvL. “Het betreft een linksachter en een spits”.

© Fotograaf: Truineer

Na een overigens nu al geslaagde oefenstage, maken we ??n bedenking. En die maakten we vorig jaar rond het zelfde tijdstip ook. Waarom duurt het bij STVV lang om versterking te halen en dat in de wetenschap dat

  1. die ‘nood’ al veel vroeger duidelijk was.

  2. een winterstage een unieke gelegenheid is om nieuwe spelers goed in te passen.

Op dit moment lijkt het zeker dat die versterking er komt. Maar de vraag is wanneer. “Ten vroegste maandag”, zegt Tom Van den Abbeele in HBVL. Maar hij vertelt daar onmiddellijk bij dat eentje niet uit de EU komt en laat daarbij verstaan dat het mogelijk is dat die transfer niet zo snel in kannen en kruiken zal komen. “In dat geval is er wel een alternatief voorzien”, zegt hij nog.

Wat moeten de supporters daarvan denken? En play-off 1 dan? Daar kunnen we kort zijn. Voor het seizoen zegden de Japanners dat die competitie een doel was binnen de drie jaar en dat het dit jaar mocht maar niet moest. Ook dat blijft nog altijd duidelijke taal.?

Versterking voor STVV? Wait and see, kunnen we vandaag zeggen. Wachten of er versterking komt en daarna zien of de nieuwelingen het team ook daadwerkelijk op de mat kunnen versterken. We hopen op meer nieuws.