Truineer Nieuws melden?

Oproep: like de Seprosa-bubbels via Newbie.be

Eddy Lecl?re en Colette Lammens zijn met hun mousserende wijn Seprosa? geselecteerd voor de Newbie.be wedstrijd die nieuwe initiatieven in de land -en tuinbouw promoot. Bedoeling is nu om dit initiatief zoveel mogelijk te liken. Daarvoor gaat u naar de facebookpagina van Newbie.be waar u het desbetreffende initiatief kan liken. Wie het meeste likes haalt, wint.

© Fotograaf: Truineer

Er zullen weinig fruittelers zijn bij wie de namen Eddy Leclere en Colette Lammens uit Sint-Truiden geen belletje doet rinkelen. Vanuit hun activiteiten in de fruitteelt hebben ze onlangs een nieuw product op de markt gebracht: Seprosa?. In samenwerking met wijndomein Hoenshof in Borgloon ontwikelde ze deze vernieuwende mousserende wijn met fruit van bij ons. Zo bestaat de wijn voor 60% uit geperste appels of peren. Hoewel de naam ondertussen beschermd is, houden Eddy en Colette het niet voor zich. Seprosa? wil een hefboom zijn voor andere fruittelers in Haspengouw en andere fruitgebieden in Belgi?. Als het de markt zou weten te veroveren, biedt het mogelijk een oplossing voor de overschotten. Gelukkig drinken Belgen maar al te graag een glaasje bubbels.