Truineer Nieuws melden?

Laatste keer buurtreceptie in muziekschool

De muziekschool wordt verkocht. En dus vormde het prachtige gebouw voor de laatste keer het decor van de nieuwjaarsreceptie voor BuitenSporig, het buurtcomit? van de Spoorwegstraat. Nu gaan de deuren echt dicht.

© Fotograaf: Truineer

De foto boven staat symbool voor een mijlpaal. Want die betekent het echte einde van de muziekschool. Voor ??n keer gingen de deuren nog ’s open. En dit om het buurtcomit? BuitenSporig terwille te zijn. Want de school annex tuin is al een paar jaar hun place-to-be voor de straatbarbecue en de nieuwjaarsreceptie.

Naast de deuren gaan binnenkort ook de poorten van de tuin dicht. Kwestie van de veiligheid te garanderen en het gebouw te beschermen tegen mensen met slechte bedoelingen. De jongste tijd waren er trouwens klachten omdat steeds meer groepjes hangjongeren de weg vonden naar de tuin, vooral ’s nachts.

Het wordt verder uitkijken wie de muziekschool zal kopen. Op het gebouw annex tuin staat een prijskaartje van om en bij de 900.000 euro. De muziekschool zelf is intussen naar het nieuwe gebouw van de GAZO verhuisd.