Truineer Nieuws melden?

Keramiek van eigen bodem

Pascal Naessens, Sergio Herman, Serax, Piet Boon ? Grote commerci?le namen die bekend zijn om onze gerechten op een verrassende wijze te presenteren. Ook in Sint-Truiden bouwt Evi Radoes aan haar keramiekdroom, die staat voor tijdloos design en duurzaamheid. Vergezeld van cappuccino en lekker gebak van Twenty-Two Coffee ging Truinesse bij Evi op visite.

© Fotograaf: Truineer

?Het ambachtelijke proces heeft me altijd gefascineerd? vertelt Evi, architecte en mama van twee. Doorheen haar loopbaan nam keramiek en de productie ervan een prominente plaats in haar leven. Via Academie Haspengouw bekwaamde ze zich in deze vernieuwde ambacht.

Haar servies is tijdloos en door de strakke uitstraling laat het gerechten smakelijk, maar ook stijlvol uitzien. Het oog wil ook wat. De duurzaamheid en sterkte van de materialen getuigen van de kwaliteit. ?Het zou mooi zijn als mijn servies (en de herinneringen die erbij horen) een erfstukje wordt? aldus Evi. De handenarbeid en tijd die Evi in dit proces stopt, is bewonderingswaardig: onderzoek naar geschikte klei, design, baktijden, glazuren, ? om tot de beoogde keramiek te komen. Van espressotas tot fruitschaal, kortom, alles wordt met veel liefde en passie vervaardigd.

Het design is eerder subtiel en straalt rust en warmte uit. Daarnaast is ook het voedselveilige aspect niet onbelangrijk voor Evi en heeft het zijn invloed op de kleur van het servies.

Evi haar werk schittert niet alleen in Sint-Truiden, maar ook bij conceptstore St. Vincents in Antwerpen en bij Coffee Sometime in Amsterdam. Menige interieurbloggers volgen haar en ze is geliefd bij webshops met een oog voor design (zoals restored.nl).??????????

Wie reeds begonnen is aan zijn/haar zoektocht naar een perfect Valentijncadeau voor zijn geliefde, kan een kijkje nemen op de website www.eviradoes.be of Instagram-account. Maar ook haar blog is de moeite waard om idee?n voor interieurvormgeving op te doen.

XoXo.

Op zijn Truinesse.