Truineer Nieuws melden?

Japanners kunnen toerisme boost geven

Sint-Truiden, de hoofdstad van het bloesemtoerisme, wil dit voorjaar 30.000 bezoekers naar de fruitstreek lokken. Daarvoor zet de stad in op beleving rond fruit, een steproute ?n… Japanners. Dat zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans (Open vld) in HBVL.

© Fotograaf: BFV Bloesembar

Dat de stad 43.000 euro extra uittrok om Sint-Truiden in binnen en buitenland te promoten en inzet op Japanners is geen toeval. Het heeft alles te maken met DMM, de Japanse eigenaar van STVV. Net die connectie biedt perspectieven om Japanse toersiten naar Sint-Truiden en de bloesems te lokken. Zo zijn er al filmpjes over de streek bewerkt met Japanse ondertitels en ook de toeritische gids krijgt een cover in het Japans. Benieuwd wat dat zal geven….