Truineer Nieuws melden?

In toekomst enkel nog geluidsarm vuurwerk

Tijdens de nieuwjaarsborrel zal er in Sint-Truiden voor de laatste keer traditioneel vuurwerk worden afgeschoten. “Daarna is het gedaan”, belooft schepen voor dierenwelzijn Ingrid Kempeneers (CD&V)

© Fotograaf: Truineer

Nooit eerder werd vuurwerk via sociale media zo nadrukkelijk in vraag gesteld. “De 15 minuten plezier wegen niet op tegen het dierenleed die het veroorzaakt”, klaagt Petra Liebens zoals vele anderen op haar facebookpagina. “Het wordt hoog tijd dat er werk wordt gemaakt van een alernatief.”

Het lijkt er op dat dierenliefhebbers op hun wenken zullen worden bediend.

Ingrid Kempeneers: ?in de toekomst willen we enkel nog geluidsarm vuurwerk toelaten. Dat is niet volledig stil, natuurlijk. De knal bij de ontsteking blijft, maar in de lucht is er veel minder lawaai. Het welzijn van dieren staat hierbij voorop. Ik ga bekijken hoe we dit reglement zo snel mogelijk op de agenda van de gemeenteraad kunnen krijgen.?

Indien het reglement er komt -niemand twijfelt daaraan-, dan zal dat natuurlijk ook gevolgen hebben voor iedereen die vuurwerk wenst af te steken, ook priv?.