Truineer Nieuws melden?

GP Tim Wellens geschrapt wegens ‘een onvoldoende’

De Stad Sint-Truiden schrapt de Grote Prijs Tim Wellens. Schepen van Sport Jurgen Reniers benadrukt dat het om een wel overwogen beslissing gaat.

© Fotograaf: Truineer

Schepen van Sport Jurgen Reniers: ?Onze evenementen worden grondig onderzocht. Dat is ook ??n van de actiepunten in ons nieuwe beleidsakkoord. En evalueren, impliceert ook keuzes maken. Is er voldoende belangstelling? Wat kan anders of beter? Is er ruimte voor nieuwe idee?n? Waar kan er samengewerkt worden en zijn er nog doorgroeimogelijkheden? Op basis van deze en nog andere afwegingen is beslist de Grote Prijs Tim Wellens niet meer te laten plaatsvinden. Dat hebben we in goede verstandhouding ook aan de organisatie laten weten. Het sportevent verderzetten bleek omwille van budgettaire en technische redenen niet meer opportuun. Bovendien bracht het tijdens de al bedrijvige zomer ook heel wat verkeersimpact en logistieke druk met zich mee. We denken dat we de beschikbare middelen effici?nter kunnen inzetten.?