Truineer Nieuws melden?

Gilen start immens project Brustempoortpark

Op de plaats waar ondermeer Banden Thijsen en supermarkt Champion gevestigd waren, bouwt Gilen weldra haar ‘Brustempoortpark’ met 56 appartementen, 23 kantoorruimtes, een publieke tuin, een wandelpad en een ondergrondse parkeergarage met daglicht voor 220 wagens.

© Fotograaf: Foto website Gilen Woonprojecten

Het perceel is alles samen 12.000 vierkante meter groot. In een eerste fase gaan de oude bedrijfsgebouwen waar de bandencentrale tegen de vlakte. Later volgen ook de oude supermarkt en de dierenspeciaalzaak. Enkel de appartementen boven de Basic-Fit en de fitness zelf blijven, maar die worden wel opgeknapt.

Naast voormeld plan wordt het perceel via een wandelpad ook verbonden met de Kennedylaan. In een latere fase zal dat ook de andere kant op, richting Europaplein, gebeuren.

Nog dit: de verkoop van de appartementen start in april. De kantoorruimtes, in principe voor vrije beroepen, zijn al grotendeels bezet.