Truineer Nieuws melden?

Frans Van Rompaey overleden

In Sint-Truiden is donderdag Frans Van Rompaey (71) overleden. Velen kenden Frans als leraar, duivenmelker en schapenfokker, en supporter van STVV, maar vooral ook als cartoonist en tekenaar. Zijn pseudoniem sNARf zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. Maar hij was vooral een leuke en boeiende kerel en een minzaam mens.

© Fotograaf: Foto Frans Van Rompaey

Een greep uit zijn carri?re als kunstenaar

In 1978 werd Frans Van Rompaey geselecteerd voor de provinciale prijzen ‘schilderkunst’ van Antwerpen (geboorte) en Limburg (woonplaats).

In Brussel werd hij tweede laureaat in de schilderwedstrijd Toetenel.

Exposities in galerij L’escalier (1978) en galerij Bedford (1979) leken het startsein voor een succesvolle kunstenaarscarri?re.

Maar het lot beslist. Van de ene dag op de andere tuimelde Frans Van Rompaey (pseudoniem sNARf) in het cartoonwereldje. Hij publiceerde in verschillende kranten en tijdschriften van 1979 tot 2004.?
Nationaal in Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, Knack, Le Vif, Brandpunt, Koerier, ’t Pallieterke, Sportmagazine, …?
Lokaal in het Plusblad, de Stadsgazet, het clubblad Geel-Blauw STVV, ’t Bukske, …

In 2001 kreeg Frans slecht nieuws van het gezondheidsfront. Koortsachtig schildert hij sindsdien ‘op goede momenten’ figuratieve (zelfportretten) en minder-figuratieve creaties.

Via deze weg wil team Truineer haar medeleven en innige deelneming betuigen aan zijn echtgenote Madeleine en de hele familie. Het ga je goed, Frans.