Truineer Nieuws melden?

Buurtcomit? H.Prijslaan Wilderen onder doopvont

Buurtcomit?s rijzen als paddestoelen uit de grond. E?n van de ‘laatste nieuwe’ is dat van de Hendrik Prijslaan in Wilderen (foto). Intussen klonken 60 Truiense buurtcomit?s op 2019.

© Fotograaf: Truineer

Aan stoepen, straten, pleinen, tentjes, carports, garages en zelfs in kerken werd er door buurtcomit?s geklonken op het nieuwe jaar. De stad Sint-Truiden stimuleert dit soort initiatieven met een buurtpremie van 125 euro. “Maar het gaat natuurlijk verder dan dat”, zegt schepen van buurtzaken Jurgen Reniers.? “Met een bijkomende subsidie moedigt het stadsbestuur buurtcomit?s aan om ook andere activiteiten op touw te zetten, zoals een EHBO-sessie, buurtinformatienetwerk of andere initiatieven voor het welzijn van de buurtbewoners.”

Truienaren met zulke idee?n mogen hiervoor altijd contact opnemen met de dienst Buurtwerking op 011/70.16.67 of via?buurtwerking@sint-truiden.be. Op?www.sint-truiden.be/buurtwerking?staan alvast wat handige tips.