Truineer Nieuws melden?

Bijzonder geslaagd Prinsenpronk-weekend

Het Prinsenpronk-weekend van de Orde van de Commeduur was top. Ook al was de GAZO eigenlijk te klein voor dit evenement, toch had dat geen negatieve invloed op de sfeer en al zeker niet op de gezelligheid. Nationale, internationale en Truiense vedetten zorgden voor topambiance.

© Fotograaf: Truineer

Nochtans begon de Prinsenpronknacht op zaterdag aarzelend. Want ?Christell & Quin’ kregen nauwelijks een lach op de gezichten getoverd, laat staan dat ze de carnavalisten in de zaal op stoelen of banken kregen. Maar uitstel betekende geen afstel. De acrobaat-dansers van de Vechder Diddeld?pcher uit Sankt-Vith -wat een sensatie- en Yves Seghers -wat een optreden- deden de zaal al heel snel ontploffen. En zo ging het maar door. Tot de laatste minuut. Met good old Frans Theunisz, de Lawineboys en natuurlijk Fabrizio. De carnavalhits volgden elkaar in razendsnel tempo op, de show verveelde geen moment. Het is ooit anders geweest.

Een ‘nieuwe’ oude traditie?

Met de Prinsenpronk-matinee op zondag werd een ?nieuwe? oude traditie weer nieuw leven ingeblazen. Ook het programma met uitsluitend artiesten uit Sint-Truiden en eigen streek sloeg aan. Robby Strauven, Freddy Davis, Christophe Elen, De Boddelk?? en de Truiense carnavalverenigingen zorgden voor leuke momenten. Tot Phil Kevin nog ?s voor eigen publiek mocht optreden. Wat een overgave, wat een show. Logisch dat iedereen achteraf met een leuk gevoel weer naar huis kon.

Wa was da?

Ook de Oppenheimers verdienen een dikke pluim. Vijftig jaar bestaan ze intussen. Zij waren beide zittingen van de partij en deden het zoals gewoonlijk voortreffelijk. En last but not least geven we ook een dikke pluim aan jeugdprinses Lina de ieste, Dimitry -met een Griekse y- den ieste, en Rudi en Stefan. ?Wa was da? Mogen ze voortdoen? Van ons wel.