Truineer Nieuws melden?

Aangepaste verkeersregeling omwille van klimaatmars

De oproep van Jasper Hommers om massaal deel te nemen aan de Truiense klimaatmars van morgen vrijdag, lijkt nu al een groot succes te worden. De politie werkte een aangepaste verkeersregeling uit.

© Fotograaf: FB Hommers

Op vrijdag 25 januari 2019 wordt een klimaatmars georganiseerd in Sint-Truiden. De deelnemende scholen worden om 11.00 uur verwacht op de Veemarkt om dan gezamenlijk richting Grote Markt te vertrekken.

Het parcours loopt van de Veemarkt naar het stadspark en via de vesten naar de Stapelstraat en zo naar de Grote Markt. Daardoor zal op een gedeelte van de Grote Markt een parkeerverbod gelden en de doorgang naar de Zoutstraat is onderbroken.

De kruispunten op de weg van het parcours worden tijdelijk verkeersvrij gemaakt door de politie, tot de stoet gepasseerd is. Dit kan uiteraard enige verkeershinder met zich meebrengen. Wees extra voorzichtig en pas je snelheid aan.

Enkel plaatselijk verkeer toegelaten:
– Ursulinenstraat
– Zoutstraat tussen Breendonkstraat en Rijschoolstraat
– Kazernestraat tussen Breendonkstraat en parking Stadskantoor
– Abdijstraat tussen Stenaertberg en Parkstraat