Strafke
header-stripes

Tweede paasdegustatie, Le Bon Vinvant

vrijdag 24 maart 2017

Tijdens de tweede paasdegustatie van Le Bon Vinvant op zondag 26 maart in Sint-Truiden kan je proeven van een 20-tal wijnen. “Naast een leuke selectie roséwijnen zijn uiteraard onze vaste waarden ook van de partij.”

Lees meer →

Met zes gratis naar The Boss Baby

dinsdag 21 maart 2017

Cinema Cameo heeft weer een primeur beet. Nog voor de film tijdens de paasvakantie in première gaat mag de hipste bioscoop van ’t land de animatiefilm al één keer draaien op zaterdag 25 maart. Ook u maakt kans op een Royal VIP-pakket.

Lees meer →

Opnieuw comedy in Aalst, 14 april

maandag 20 maart 2017

In de gemeentelijke feestzaal van Aalst (bij Sint-Truiden) is er op vrijdag 14 april weer een comedy-night. Niemand minder dan Jens Dendoncker, Thomas Smith, Koen Rijsbrack, Lev Vanorbeek en Jan Linssen staan op het programma. Bestel je kaarten nu al.

Lees meer →

Zondag autoshow op Grote Markt

maandag 13 maart 2017

Naar jaarlijkse gewoonte vindt zondag ook de autoshow plaats op de Grote Markt. Dit jaar combineert Shop & The City dit met een Men City Day.

Lees meer →

Carnavalsweekend 2017, het overzicht

dinsdag 21 februari 2017

Sint-Truiden maakt zich op voor het jaarlijkse carnaval met heel wat activiteiten, feesten en de apotheose op maandag. Dan trekt de Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. We geven je graag een overzicht.

Lees meer →

5.673 euro voor Wiric

dinsdag 21 februari 2017

Pascy Monette en Roger Clerinx organiseerden op donderdag 8 december hun vierde Cava-Party ten voordele van Wiric in feestzaal ’t Veilinghuis. Het evenement bracht maar liefst 5.673 euro op. Het ingezamelde bedrag werd geschonken aan Wiric.

Lees meer →

Nog één jaar vleesverwerking op Veemarkt

maandag 20 februari 2017

Vanaf 1 april 2018 moet de site van de Veemarkt in Sint-Truiden leeg zijn. Vanaf dan kunnen projectontwikkelaars hun visie uittekenen voor de onder meer de woningbouw langs de Speelhoflaan. Vleesgroothandelaar Jo Herbots (41) is volgens HBVL de enige die in Sint-Truiden blijft.

Lees meer →

Mimi uit Velm is ster in rusthuis

donderdag 16 februari 2017

Chihuahua-pup Mimi is voortaan de ster van het dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. “De bezoekers kunnen meehelpen met de verzorging en dat heeft heel wat voordelen”, zegt verantwoordelijke Brenda uit Velm (Sint-Truiden).

Lees meer →

Internationaal publiek op Sunday Markt

dinsdag 14 februari 2017

De Sunday Markt groeit en trekt nu zelfs een internationaal publiek aan. Wekelijks, iedere zondagvoormiddag, vindt er op de Veemarkt in Sint-Truiden een gezellige antiek- en rommelmarkt plaats.

Lees meer →

Nacht van de Jarretel op 18 februari

zaterdag 11 februari 2017

Een van de plezantste carnavalsgroepen, de Orde van de Jarretel, organiseert op zaterdag 18 februari hun jaarlijkse Nacht van de Jarretel in feestzaal De Veemarkt. De inkom is gratis en de muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Dj’s Bert en Annick.

Lees meer →

Laat je kat of kater steriliseren of castreren

donderdag 9 februari 2017

Om de (zwerf)kattenpopulatie in te dijken is het heel belangrijk dat katteneigenaars hun huiskat tijdig laten steriliseren/castreren. Sint-Truiden helpt een handje met een kortingsbon

Lees meer →

Sint-Truiden lanceert stadsapp

woensdag 1 februari 2017

Sint-Truiden wil alle burgers met een smartphone samenbrengen in een stadsapp. De applicatie is vanaf 1 februari gratis te downloaden via de appstores. "53 procent van de Vlamingen heeft een slimme telefoon en daar willen we gebruik van maken", klinkt het.

Lees meer →

Laatste kaarten voor 'Boter bij de vis'

woensdag 1 februari 2017

De verkoop bij het Nieuw Sint-Truidens Toneel loopt als een trein. Voor hun dolle komedie Boter bij de vis zijn er enkel nog kaarten te koop voor de vrijdagen 10, 17 en 24 februari om 20 uur.

Lees meer →

Heel wat nieuwigheden bij Toerisme

woensdag 1 februari 2017

Sint-Truiden heeft de nieuwe toeristische gids voorgesteld. Nieuw zijn een infomagazine in vier talen, kamperen tussen de boomgaarden en heel wat extra wandelingen. Op het parcours van de fruitvallei komt een glijbaan.

Lees meer →

Win 'vip' duoticket voor 50 Shades Darker

dinsdag 31 januari 2017

Tijdens een stomende Ladies Night draait Ciné Cameo in Sint-Truiden op donderdag 9 februari ’50 shades darker’. Wij verwennen twee vriendinnen met één duo ticket met een heuse vip-behandeling.

Lees meer →

Bezoek het stadhuis op Grote Markt

vrijdag 27 januari 2017

Op zondag 5 februari kan je het gerestaureerde historische stadhuis op de Grote Markt gratis bezoeken.

Lees meer →

Kortfilm rond Festraetsuurwerk gelanceerd

maandag 23 januari 2017

Op zondag 22 januari was er de avant-première van de kortfilm van het Festraetsuurwerk, dat intussen 75 jaar op de teller heeft. De video is samen met een begeleidende foto-expositie vanaf zondag 23 april ook voor het publiek toegankelijk.

Lees meer →

Team Taverne Haspengouw gaat voor beleving

donderdag 19 januari 2017

Onder de noemer 'Zeppers Sfeercafé' gaat het team achter Taverne Haspengouw in Zepperen voor beleving. Minstens een keer per maand, in principe op de derde vrijdag, is er een unieke activiteit.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een weekend

zondag 15 januari 2017

Koop nog tot zondag 22 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter. Zo maak je kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Lachsessies Kotmadam in Roxy

woensdag 11 januari 2017

De dertien afleveringen van de 23ste jaargang van De Kotmadam werden vorige zomer al ingeblikt, maar op zondag 5 februari vinden voor de derde keer inlachsessies plaats in theater De Roxy, in de Rijschoolstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →