Strafke
header-stripes

Scary Tienerbeats 2.0 op Stayen

vrijdag 13 oktober 2017

De Truiense jeugddienst organiseert op vrijdag 27 oktober een fuif voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en het eerste en tweede middelbaar in de fuifzaal sector L@Stayen.

Lees meer →

KSTBB houdt mosselfeest in Brustem

woensdag 11 oktober 2017

KSTBB organiseert op zondag 5 november, van 12 tot 22 uur, een mosselfeest in het Burchtheem in Brustem.

Lees meer →

Bòddelkèèr bedankt 1500ste Facebookfan

dinsdag 10 oktober 2017

Tijdens de laatste voorstellingen van De Bòddelkèèr bereikte het gezelschap, met Christine Lemahieu uit Bevingen ,de 1.500ste fan op Facebook. Een delegatie ging de fan van het eerste uur opzoeken om haar te bedanken en te vieren.Lees meer →

Papierslag op 20 en 21 oktober

maandag 9 oktober 2017

De Sint-Ritaschool houdt een papierslag op vrijdag 20 oktober, van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 21 oktober, van 9 tot 16 uur. Breng uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen naar de speelplaats van Sint-Ritaschool.

Lees meer →

Zondag open deur in Dierenasiel

vrijdag 6 oktober 2017

Op zondag 8 oktober is er de jaarlijkse open deur dag in het dierenasiel van Sint-Truiden. Er worden honden voorgesteld op het podium, er is een vragenzoektocht met een mooie prijs en er zijn natuurlijk drankjes en versnaperingen.

Lees meer →

Nacht van de Duisternis op 14 oktober

dinsdag 3 oktober 2017

Op de jaarlijkse Nacht van de Duisternis, op zaterdag 14 oktober, wordt de impact van lichtvervuiling in de kijker gezet. Het stadsbestuur dooft voor één avond de openbare verlichting.

Lees meer →

Brustem: herbeleef de middeleeuwen

dinsdag 3 oktober 2017

Geschiedenisfans, wandelaars en levensgenieters zullen binnenkort drie dagen lang hun hart kunnen ophalen in Sint-Truiden. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober herdenkt de stad de 550ste verjaardag van de Slag bij Brustem.

Lees meer →

We geven 20 duotickets voor circus weg

vrijdag 29 september 2017

Ook dit jaar brengt het gekende circus Barones u een wervelend spektakel onder de noemer ‘WHOW CIRCUS WONDERLAND’. Voor een voorstelling in de Fabriekstraat in Sint-Truiden geven we maar liefst twintig gratis duo-tickets weg.

Lees meer →

Tru&Do krijgen eigen stickerboek

woensdag 27 september 2017

Tru&Do, de alombekende stadsmascottes van stad Sint-Truiden, lanceren hun eigen stickerboek. In totaal kunnen de kinderen 12 stickers sparen. Hiernaast pakt de stad ook uit met 12 mooie Tru&Do postkaarten, echte collectorsitems.

Lees meer →

Win duoticket voor nieuwe prent Michael R Roskam

woensdag 27 september 2017

Cinema Cameo en Truineer.be geven vijf duotickets (aan vijf winnaars) weg voor de de eerste vertoning van Le Fidele, de nieuwe prent van onze stadsgenoot Michael R. Roskam. Hij wist klasbak Mattihias Schoenaerts te strikken. Misschien bent u wel een van de eersten die kiekt naar een Oscarfilm?

Lees meer →

In De Zwaan bestaat negen jaar

dinsdag 26 september 2017

In De Zwaan bestaat al negen jaar. "Kwaliteitsvol vlees van op onze hout gril, aangevuld met seizoensgebonden suggesties, dat blijft onze succesformule", zegt chef David Bormans.

Lees meer →

Kienavond voor All4dogs

dinsdag 26 september 2017

All4dogs organiseert op vrijdag 6 oktober, vanaf 18.30 uur, een grote kienavond ten voordele van verwaarloosde honden in ’t Veilinghuis.

Lees meer →

Galaconcert met drie tenoren

vrijdag 22 september 2017

Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert het Koninklijk Stedelijk Feestcomité van Sint-Truiden in de prachtige Academiezaal in Sint-Truiden een galaconcert met drie krachtige tenoren Peter Aerts, Christophe Elen en Kris Struyven.

Lees meer →

Jebroer (NL) komt naar Sint-Truiden

donderdag 21 september 2017

Jebroer zal op zondag 31 december zijn succesvol jaar afsluiten in Sint-Truiden. Het is de organisatie gelukt om de Nederlander te programmeren op het all-in partyconcept 'Happiness' in de Rvue. Al voor het twaalfde jaar op rij gaat het jongerenconcept door in Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Truiden by Lights by Music, nu zaterdag

donderdag 21 september 2017

De allereerste Sint-Truiden by Lights by Music start op zaterdag 23 september. Op het verlicht parcours word je getrakteerd op een aantal muzikale intermezzo’s! De coverband The Jameson Brothers neemt plaats aan De Zoutkist.

Lees meer →

Verzoeknummers voor Levensloop

woensdag 20 september 2017

Café Hemingway's pakt tijdens het Levensloopweekend op 7 en 8 oktober uit met een steunactie voor het evenement. Op zaterdag 7 oktober kan je, vanaf 20 uur, je favoriete nummer aanvraag voor slechts 1 euro. De opbrengst gaat naar Levensloop.

Lees meer →

Word jij een local hero in 7 stappen?

woensdag 20 september 2017

UNIZO Sint-Truiden organiseert woensdag 27 september om 20u00 deze infosessie met topspreker Kurt Ostyn op Stayen. "Beter een ‘grote kleine’, dan een ‘kleine grote’."

Lees meer →

200 jaar muziek met Udo

woensdag 20 september 2017

K. H. Vermaak Na Arbeid - Aalst bij Sint-Truiden pakt uit met een geweldig concert met niemand minder dan Udo in de gemeentelijke feestzaal van Aalst.

Lees meer →

Fruit- en cultuurmarkt op 24 september

woensdag 20 september 2017

Op zondag 24 september is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse fruit- en cultuurmarkt. Kom oude fruitvariëteiten kopen, proef van de nieuwe frisse appels, koop verse confituur.

Lees meer →

Elke donderdag rondleiding in BFV

woensdag 20 september 2017

Iedere donderdag in april en september zet de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden om 11 uur de deuren open. De bezoekers krijgen in de veilingzaal een film te zien over voorsorteringen en hoe het veilen van fruit gebeurt.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek