Strafke
header-stripes

Zomerprogramma, Bòddelkeer 2017

woensdag 21 juni 2017

Nog een tiental nachten slapen en de Bòddelkeer gaat weer op ronde. Met maar liefst vijftien optredens tot half augustus belooft het een plezante zomer te worden. “Ne zoumer zònder de Bòddelkeer is ginne zoumer.”

Lees meer →

Karaktervol wonen in de Ruytershoeve

dinsdag 20 juni 2017

In het hartje van Wilderen bouwt Gilen Woonprojecten de oude paardenmanège om tot een karaktervol woonproject: de Ruytershoeve herbergt 18 nieuwbouwwoningen, 2 nieuwbouwappartementen en 1 gerestaureerde woning in het historische poorthuis.

Lees meer →

Opnieuw Haspengouw culinair, nu met Old Timer treffen

dinsdag 20 juni 2017

Op zondag 10 september 2017 kan je in Sint-Truiden terecht aan 12 gastronomische eet- en drankstanden op de Grote Markt tijdens Haspengouw Culinair. JCI Haspengouw organiseert op dezelfde dag voor de eerste keer in haar geschiedenis de ‘Haspengouw Classic’.

Lees meer →

Braderie Du Soleil in Sint-Truiden (UPDATE)

maandag 19 juni 2017

Het laatste weekend van juni is traditioneel op en top zomers in Sint-Truiden. Nu zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 juni 2017 halen de Truiense handelaars hun spullen buiten en geven ze tal van kortingen tijdens de 'Braderie Du Soleil'.

Lees meer →

Duizend vaders krijgen gratis Cristal

woensdag 7 juni 2017

De beroepsvereniging van Truiense Marktkramers trakteer op zaterdag 10 juin duizend vaders op een frisse Cristal, dat ter gelegenheid van vaderdag.

Lees meer →

De Born organiseert tenniskampen

maandag 5 juni 2017

Tennisclub De Born organiseert tijdens de zomermaanden juli en augustus tenniskampen voor de Truiense jeugd. Als je de vakantie wil vullen met een leuke, gezonde en sportieve hobby, is dit je kans.

Lees meer →

Guga Baul in Zoutleeuw op zaterdag 24 juni

vrijdag 2 juni 2017

Guga Baul komt op 24 juni naar Zoutleeuw. Geruggensteund door een fantastische live-band trekt hij nu de muzikale kaart door imitaties en covers met Radio Guga. Bestel je tickets

Lees meer →

Haspengouwse Gordel op 5 juni

donderdag 1 juni 2017

Op pinkstermaandag 5 juni kan je voor de 23ste keer komen fietsen, wandelen en genieten tijdens de Haspengouwse Gordel.

Lees meer →

Elke vrijdag weerbericht door Ruben Weytjens

woensdag 31 mei 2017

Ruben Weytjens brengt elke vrijdag een lokaal weerbericht op Truineer.be. Het verschijnt tussen 9 en 12 uur op de webgazet en op de Facebookpagina van uw lokaal nieuwsmedium.

Lees meer →

Nuits d'Ibiza moet nachtleven nieuw leven inblazen

dinsdag 30 mei 2017

Op zaterdag 3 juni vindt op Stayen Les Nuits d’Ibiza plaats. De organisatoren willen met het evenement het Truiens nachtleven een nieuw leven inblazen.

Lees meer →

Win een speelplein voor onze stad

vrijdag 26 mei 2017

Breng nog tot 31 mei je gebruikte batterijen binnen in één van de Bebat-inzamelpunten in onze stad en help ons een milieuvriendelijke speeltuin te winnen.

Lees meer →

Donderdag retromarkt tijdens extra Sunday markt

woensdag 24 mei 2017

Kom nu donderdag, tussen 9 en 10 uur, met jouw Old/Youngtimer, Café-Racer, Vespa of Retro Bike naar de de extra editie van de Sunday Markt en krijg een gratis consumptie.

Lees meer →

Joy Joy verhuist naar grasveld Fabriekstraat

vrijdag 19 mei 2017

De springkastelen en animatiestanden van Joy Joy maken na 17 jaar de overstap van de Grote Markt naar een gigantisch grasveld aan de Fabriekstraat.

Lees meer →

Wat je moet weten over de Ladies City Day

donderdag 18 mei 2017

Morgen gooien de handelaars van Sint-Truiden massaal de deuren open voor de Body2Win Ladies City Day. De vrouwen worden verwend met tal van acties terwijl de mannen naar het voetbal gaan. Verleider Ken, De Romeo’s en The Magical Flying Thunderbirds zijn er ook klaar voor.

Lees meer →

Radio Guga, 24 juni in Zoutleeuw

dinsdag 16 mei 2017

Op zaterdag 24 juni kan je in de Passant in Zoutleeuw terecht voor Radio Guga. Guga Baul is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave charmante comedy te puren, maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog.

Lees meer →

Standhouders verwennen dames op Grote Markt

dinsdag 16 mei 2017

Op vrijdag 19 mei vestigen tal van standhouders zich in de Ladies Village op de tweede grootste markt van ons land voor de elfde Body2Win Ladies City Day.

Lees meer →

150 winkels open tot 21 uur

zondag 14 mei 2017

Volgende vrijdag 19 mei gooien meer dan 150 handelszaken de deuren openen tot 21 uur. Ze pakken uit met straffe acties en pure verwennerij.

Lees meer →

Hondenwandeling Velm, 21 mei

zondag 14 mei 2017

Op 21 mei organiseren Hondenpension Canis, Brit Petfood en Trudo Bird voor het vierde jaar op rij een hondenwandeling in het mooie Velm en dit ten voordele van Handen voor Pootjes!

Lees meer →

Slingerdag van Imkersbond, Nieuwenhoven

zondag 14 mei 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 van 9 tot 17 uur slingert de Koninklijke Imkersbond van Sint-Truiden en omstreken de lentehoning. Iedereen is van harte welkom in het informatiecentrum van Domein Nieuwenhoven.

Lees meer →

Sla eens een ei op je hoofd!

zaterdag 13 mei 2017

Op maandag 5 juni is er de tiende editie van De kop, het ei en het feest in ’t Veilinghuis in Sint-Truiden. Om de activiteit, ten voordele van de kinderen met progeria, te promoten is er nu de EGGchallenge.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek