Strafke
header-stripes

Week van de Opvoeding, spelnamiddag

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 18 mei 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Sint-Truiden doet weer mee met de Week van de Opvoeding. Op woensdag 17 mei was het Huis van het Kind het decor van een leuke spelnamiddag.

 

Ouders en kinderen leerden er dat samen zijn en samen dingen doen, niet altijd grote inspanningen hoeft te vergen. Ook de Limburgse gedeputeerde van Welzijnsbeleid Frank Smeets kwam er kennismaken met het ruime aanbod.
 
Maandag ging de Week van de Opvoeding van start. Die staat dit jaar in het teken van het thema ‘samen lachen, samen huilen, samen praten, samen eten,…’. Overal duiken er laagdrempelige activiteiten op, om kinderen en ouders duidelijk te maken dat tijd nemen voor elkaar en samen iets leuks doen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.
 
Ook Het Huis van het Kind Haspengouw bewijst dat plezante ouder-kind-momentjes meer dan dikwijls in de kleine hoekjes schuilgaan. Op woensdag 17 mei tekenden heel wat organisaties er samen present voor een gezellige namiddag. Tussen 15u en 17u viel er voor zowel jong als oud een heleboel te beleven.
 
“Ouders en kinderen konden er inspiratie opdoen om meer tijd met elkaar door te brengen. Zo organiseerden we dansinitiaties, djembélessen, gezinsyoga, filosofeersessies, kookworkshops, blotevoetenwandelingen en zoveel andere gratis activiteiten. Als aandenken aan de prettige namiddag konden ouders en kinderen in een pashokje een gekke foto laten nemen, die ze nadien meteen mee naar huis kregen”, vertelt schepen van Welzijn, Gezin en Kinderopvang Jurgen Reniers.
 
“Stad en OCMW vinden preventieve gezinsondersteuning cruciaal. Natuurlijk is het belangrijk dat je in je gezin ook tijd hebt voor elkaar. Hoe je dat eenvoudig kan combineren met een drukke agenda, maakten we duidelijk tijdens deze leuke spelnamiddag”, zegt burgemeester Veerle Heeren.
 
“Maar ook buiten de Week van de Opvoeding stellen de stad en het OCMW alles in het werk om onze gezinnen bij te staan met hulp en ondersteuning op hun maat. Samen bundelen we de krachten om ons aanbod zo nog beter af te stemmen op hun wensen en behoeftes”, aldus nog OCMW-voorzitter Pascy Monette.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek