Strafke
header-stripes

Weerbericht voor het weekend - Ruben Weytjens

Geschreven door Ruben Weytjens op vrijdag 21 juli 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Gemiddeld bekeken ziet het weerbeeld er voor dit weekend zeker niet slecht uit. Vooral zaterdagavond kunnen er tijdelijk wel enkele stevige buien vallen, mogelijk met onweer. Maar er zullen in de loop van het weekend ook brede zonnige perioden voorkomen, te beginnen met vanmiddag. Het wordt niet te warm, maar ook niet te koud.

Weersverwachting van dag tot dag

Vrijdag 21 juli 2017

Vrijdag blijft het heel de dag droog. Het is namiddag vrij warm met maxima in thermometerhut rond 23 a 24°C, en op een terrasje kan dat uiteraard nog vlot meer worden. Doordat ze slechts een zwak briesje uit zuidelijke richting waait zal het ook warm aanvoelen.

Denk best aan de hoge UV-index als u tussen 10u30 en 16u30 langdurig in de zon zal vertoeven. De zonkracht bereikt immers een piek rond 7, waardoor een onbeschermde huid vlot kan verbra(n)den.


Zaterdag 22 juli 2017

Zaterdag is het eerst droog met brede zonnige perioden. De temperatuur loopt op naar ongeveer 25°C.
In de loop van de namiddag vergroot dan stilaan de kans op enkele buien. Een precies tijdstip is er niet op te plakken, maar de meeste buien zijn pas na 17u (mogelijk nog later) in de buurt van Sint-Truiden te verwachten. Daarbij is er eventueel ook onweer mogelijk, al valt vooraf uiteraard niet te voorspellen of zo'n onweer precies over Sint-Truiden zal trekken.

Er waait een matige zuidwestenwind die in de loop van de avond grotendeels wegvalt.

Zondag 23 juli 2017

Zondag levert de temperatuur een aantal graden in. Regio Sint-Truiden kan het dan nog maximaal 22°C worden.
Voormiddag blijft het droog, namiddag is er kans op enkele buien. Langdurige regenval is er echter niet te verwachten, en van tijd tot tijd zal er ook ruimte zijn voor de zon. 

Hou misschien wel rekening met de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het wordt daardoor niet meteen ideaal fietsweer, en tentjes of andere lichte constructies worden best goed vastgemaakt.


Trend vanaf maandag

De eerste helft van de nieuwe week kondigt zich als wisselvallig aan, met eerder bescheiden temperaturen rond maximaal 22°C.
Woensdag zou er dan wel weer 25°C kunnen inzitten.

Ruben Weytjens

Weerkaarten kunnen soms snel veranderen.
Voor een dagelijkse opvolging van de ontwikkelingen kan u terecht op www.rubenweytjens.be

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek