Strafke
header-stripes

Wagen en gereedschap gestolen

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 7 februari 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: IF
Dieven hebben een wagen gestolen op de Montenakenweg in Sint-Truiden. Op de Gorsemweg werd er ook ingebroken in een woning. Daar gingen de daders aan de haal met gereedschap.

Om een inbraak te voorkomen geven we je ook graag een reeks handige tips

1. Sluit ramen (ook dak- of badkamerramen) en deuren en verwijder de sleutels aan de binnenkant.

2. Verstop geen sleutels in bloembakjes, onder voetmatten of tuinhuizen. Deze zal een gespecialiseerde inbreker altijd weten te vinden.

3. Sluit rolluiken, gordijnen of andere raamdecoratie om waardevolle voorwerpen aan het zicht te onttrekken.

4. Bewaar geld, bankkaarten of kostbare juwelen in een vloer- of muurkluis.

5. Sluit tuinhuisjes en bergplaatsen buitenshuis ook af om te vermijden dat een inbreker hulpmiddelen (ladders, koevoet, beitels,...) vindt om zijn slag te slaan. Laat ook geen gereedschappen rondslingeren in de tuin.

6. Geef je woning een bewoonde indruk: laat in bepaalde kamers een lampje branden dat door middel van een timer of het domoticasysteem op vastgelegde tijdstippen aan- en uitgeschakeld wordt.

7. Hang geen nota van afwezigheid aan de deur en vermijd boodschappen op het antwoordapparaat die vermelden hoelang je bijvoorbeeld op vakantie bent.

8. Verwittig buren, familieleden of vrienden in geval van een langere afwezigheidperiode of schakel de politie in om af en toe langs de woning te patrouilleren.

9. Laat iemand regelmatig de brievenbus legen bij langere afwezigheid. Een overvolle brievenbus is namelijk een duidelijk signaal van afwezigheid

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek