Strafke
header-stripes

KIES2012 - Eddy Leclere, CD&V

Geschreven door Raf Vanmechelen op zaterdag 13 oktober 2012 in rubriek Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Fotograaf: IF
Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Eddy Leclere, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Wie ben ik?
Ik ben geboren en getogen in Melveren, gehuwd met Colette Lammens, de trotse vader van 2 kinderen, Nele en Joris, en opa van 4 oogappels van kleinzonen Arthur, Victor, Mathieu en Emile.
Als geboren en getogen Truienaar groeide ik op in een fruittelersgezin en werd fruit een passie. Als leerkracht aan de Tuinbouwschool kan ik me dagelijks samen met de leerlingen tussen het fruit begeven. Daarnaast biedt het contact met de fruittelers via het voorzitterschap van Studiekring Guvelingen en het vakblad Fruitteeltnieuws de mogelijkheid om mijn steentje bij te dragen tot de verdere ontwikkeling en modernisering van de fruitteelt in onze stad en ver daarbuiten.
De Werktuigendagen Sint-Truiden, de 3-jaarlijkse internationale vakbeurs voor de fruitteelt in de fruitaanplantingen van de Tuinbouwschool, zijn telkens het hoogtepunt van doorzettingsvermogen ten voordele van de school, de vele fruittelersgezinnen en werknemers, zowel in de fruitbedrijven als de toeleveringsbedrijven.
 
Wat wil jij veranderen in Sint-Truiden?
Met een constructieve ingesteldheid wil ik samen met de nieuwe bewindsploeg Sint-Truiden verder laten ontwikkelen tot een leefbare stad. Dit betekent veel aandacht voor de
-woongelegenheid
- vrije tijd en gezondheid via sport en een actief verenigingsleven
- mobiliteit in het centrum, de deelgemeenten en dorpen
- Veilig fiets- en voetgangersverkeer.
-Tewerkstellingsmogelijkheden verruimen door het uitbreiden van het bedrijvenpark in Brustem.
- Sportaccommodaties voor iedereen.
 
Welke waren de goede beslissingen, de afgelopen legislatuur?
Waar ik persoonlijk veel voor geijverd heb en wat is gerealiseerd,  is het openstellen van de op- en afritten aan de omleidingsweg ter hoogte van de Hasseltsesteenweg, zodat het ver omrijden bij werken aan de spoorwegovergang niet meer nodig is.
Het opheffen van de afsluiting van de Engelbamp voor de bewoners van de Heide en Kortenbos. (Bericht ingekort, gevraagde lengte overschreden)

 ReactiesVe zitten och op Faceboek