Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Nacht van de Jarretel op 18 februari

zaterdag 11 februari 2017

Een van de plezantste carnavalsgroepen, de Orde van de Jarretel, organiseert op zaterdag 18 februari hun jaarlijkse Nacht van de Jarretel in feestzaal De Veemarkt. De inkom is gratis en de muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Dj’s Bert en Annick.

Lees meer →

Sint-Truiden lanceert stadsapp

woensdag 1 februari 2017

Sint-Truiden wil alle burgers met een smartphone samenbrengen in een stadsapp. De applicatie is vanaf 1 februari gratis te downloaden via de appstores. "53 procent van de Vlamingen heeft een slimme telefoon en daar willen we gebruik van maken", klinkt het.

Lees meer →

Laatste kaarten voor 'Boter bij de vis'

woensdag 1 februari 2017

De verkoop bij het Nieuw Sint-Truidens Toneel loopt als een trein. Voor hun dolle komedie Boter bij de vis zijn er enkel nog kaarten te koop voor de vrijdagen 10, 17 en 24 februari om 20 uur.

Lees meer →

Heel wat nieuwigheden bij Toerisme

woensdag 1 februari 2017

Sint-Truiden heeft de nieuwe toeristische gids voorgesteld. Nieuw zijn een infomagazine in vier talen, kamperen tussen de boomgaarden en heel wat extra wandelingen. Op het parcours van de fruitvallei komt een glijbaan.

Lees meer →

Win 'vip' duoticket voor 50 Shades Darker

dinsdag 31 januari 2017

Tijdens een stomende Ladies Night draait Ciné Cameo in Sint-Truiden op donderdag 9 februari ’50 shades darker’. Wij verwennen twee vriendinnen met één duo ticket met een heuse vip-behandeling.

Lees meer →

Bezoek het stadhuis op Grote Markt

vrijdag 27 januari 2017

Op zondag 5 februari kan je het gerestaureerde historische stadhuis op de Grote Markt gratis bezoeken.

Lees meer →

Kortfilm rond Festraetsuurwerk gelanceerd

maandag 23 januari 2017

Op zondag 22 januari was er de avant-première van de kortfilm van het Festraetsuurwerk, dat intussen 75 jaar op de teller heeft. De video is samen met een begeleidende foto-expositie vanaf zondag 23 april ook voor het publiek toegankelijk.

Lees meer →

Team Taverne Haspengouw gaat voor beleving

donderdag 19 januari 2017

Onder de noemer 'Zeppers Sfeercafé' gaat het team achter Taverne Haspengouw in Zepperen voor beleving. Minstens een keer per maand, in principe op de derde vrijdag, is er een unieke activiteit.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een weekend

zondag 15 januari 2017

Koop nog tot zondag 22 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter. Zo maak je kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Lachsessies Kotmadam in Roxy

woensdag 11 januari 2017

De dertien afleveringen van de 23ste jaargang van De Kotmadam werden vorige zomer al ingeblikt, maar op zondag 5 februari vinden voor de derde keer inlachsessies plaats in theater De Roxy, in de Rijschoolstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

Papierslag Sint-Rita, 13 en 14 januari

woensdag 11 januari 2017

Op vrijdag 13 januari, van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 14 januari, van 9 tot 16 uur kan je met uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen terecht op de speelplaats van Sint-Ritaschool om zo de school te steunen.

Lees meer →

Opboksen, elke vrijdag

zaterdag 7 januari 2017

De dienst Sport en de dienst Jeugd organiseren elke vrijdag van 16u45 tot 18u het project Opboksen voor jongeren vanaf 14 jaar in de Trudo Sporthal, Sint-Jansstraat.

Lees meer →

Bontmakers brengen Bommen in de Barak

dinsdag 3 januari 2017

Toneelgroep De Bontmakers Aalst brengt het blijspel 'Bommen in de barak' van Karel Eens in een regie van Rudi Buto. Dat op 28 en 29 januari en op 3 en 4 februari.

Lees meer →

Speciale editie Sunday Markt op Grote Markt

maandag 2 januari 2017

Op zondag 8 januari komt er een speciale editie van de Sunday Markt op de Grote Markt van Sint-Truiden, dat van 6.30 tot 13 uur. Schrijf je in als standhouder via www.sundaymarkt.be

Lees meer →

Afvalkalender 2017

dinsdag 20 december 2016

De nieuwe afvalkalender wordt in december en januari huis-aan-huis bedeeld door Limburg.net.

Lees meer →

Kerstconcert, zondag Begijnhofkerk

woensdag 14 december 2016

Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité van Sint-Truiden organiseert zondag (18 december) een kerstconcert in de Begijnhofkerk in Sint-Truiden. Verschillende koren uit Sint-Truiden waaronder Altebasso, De Schalmei, Gregorius en het kerkkoor van Kortenbos geven het beste van zichzelf.

Lees meer →

Tentoonstelling zaterdag en zondag, Capucienessenstraat

woensdag 14 december 2016

Bij Images de Julie in de Capucienessenstraat 13 in Sint-Truiden kan u zaterdag van 10 tot 21 en zondag van 10 tot 18 uur terecht voor een tentoonstelling van DS Schilderijen. De inkom is gratis.

Lees meer →

Kerstmarkt en schaatspiste

donderdag 8 december 2016

Van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari kan je op de Groenmarkt terecht voor kerststalletjes en een schaatsbaan van 400 vierkante meter. Een lekker drankje is voorzien aan de parasolbar of in de kerstchalet.

Lees meer →

Winter Fest op 23 december

maandag 5 december 2016

Op vrijdag 23 december is er Winter Fest op de Veemarkt in Sint-Truiden. Het mooie weer wordt er onder meer gemaakt door Partyshakerz feat. Violinvasion, M&T, Nickt Gee B2B, Semm en Big Deal.

Lees meer →

Kerstshow en bar voor Levensloop in Velm

zaterdag 3 december 2016

Herman De Groot uit Velm haalde 20.000 kerstlampjes van stal en verzorgt elke vrijdag, zaterdag en zondag een kerstshow. Om de show nog aantrekkelijker te maken verhuisde alles dit jaar naar de tuin.

Lees meer →