Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Vier mee met 10 jaar Truineer.be!

zaterdag 15 juli 2017

Truineer.be bestaat 10 jaar en dat vieren we! Van nu maandag 17 juli tot en met woensdag 26 juli staan er dagelijks acties gepland. Je kan winnen door te sharen of gewoon door langs te gaan en te profiteren van de stunts. Op Truineer.be verscheen in juli 2007 het eerste artikel. Mede dankzij onze partners, maar ook dankzij de 30.000 lezers op de website en bijna 17.000 volgers op Facebook is Truineer.be de meest gelezen lokale website. Daarom zeggen wij: Dank u wel!

Lees meer →

Bonnekes Haspengouw Ziingt ook in horeca geldig

vrijdag 14 juli 2017

Op donderdagavond 20 juli gaan de bezoekers van Haspengouw ziiingt met hun bonnekes ook terecht kunnen in alle cafés van de markt. De organisatie bereikte daarmee een unieke samenwerking met de organisatie.

Lees meer →

Drie keer gratis film op Begijnhof

dinsdag 11 juli 2017

Curieus landt ook dit jaar weer in Sint-Truiden met een aantal ’terrasfilms’ op het Begijnhof in Sint-Truiden. De formule blijft ongewijzigd: met een lekker drankje in de hand kan je op de maandagen 31 juli, 7 augustus en 14 augustus genieten van een mooie film ‘onder de bloten hemel.’

Lees meer →

Opnieuw monumentenrun in Sint-Truiden

vrijdag 7 juli 2017

Op 9 september is er weer de Monumentenrun in Sint-Truiden, een belevingsvolle avondrun langs en doorheen sfeervolle locaties en de belangrijkste monumenten van Sint-Truiden.

Lees meer →

Big Jump, zondag 9 juli op Speelhof

vrijdag 7 juli 2017

Voor het vierde jaar op rij organiseert het stadsbestuur van Sint-Truiden een ‘Big Jump’ in de bronvijvers van het Speelhof. Ook Andy Peelman van ‘De Buurtpolitie’ doet mee.

Lees meer →

Vlaanderen feest op 11 juli in Velm

donderdag 29 juni 2017

 Vlaanderen Feest op 11 juli in Velm met onder meer Raymond van het Groenewoud, Ine Tiolants, de Oppenheimers en Aahja. Met tal van eetkraampjes, de nodige drankjes en heel wat sfeer wordt het een topdag.

Lees meer →

Wandelingen ten voordele van Levensloop

dinsdag 27 juni 2017

Op zondag 2 juli vertrekt er om 14 uur een wandeling, met of zonder honden, aan de Aldi in Zoutleeuw, ten voordele van Levensloop. Op zondag 6 augustus is dat in Bevingen op het bedrijventerrein, aan verven Mathys. Ook die wandeling start om 14 uur en duurt zo'n twee uur.

Lees meer →

Zomerprogramma, Bòddelkeer 2017

woensdag 21 juni 2017

Nog een tiental nachten slapen en de Bòddelkeer gaat weer op ronde. Met maar liefst vijftien optredens tot half augustus belooft het een plezante zomer te worden. “Ne zoumer zònder de Bòddelkeer is ginne zoumer.”

Lees meer →

Karaktervol wonen in de Ruytershoeve

dinsdag 20 juni 2017

In het hartje van Wilderen bouwt Gilen Woonprojecten de oude paardenmanège om tot een karaktervol woonproject: de Ruytershoeve herbergt 18 nieuwbouwwoningen, 2 nieuwbouwappartementen en 1 gerestaureerde woning in het historische poorthuis.

Lees meer →

Opnieuw Haspengouw culinair, nu met Old Timer treffen

dinsdag 20 juni 2017

Op zondag 10 september 2017 kan je in Sint-Truiden terecht aan 12 gastronomische eet- en drankstanden op de Grote Markt tijdens Haspengouw Culinair. JCI Haspengouw organiseert op dezelfde dag voor de eerste keer in haar geschiedenis de ‘Haspengouw Classic’.

Lees meer →

Braderie Du Soleil in Sint-Truiden (UPDATE)

maandag 19 juni 2017

Het laatste weekend van juni is traditioneel op en top zomers in Sint-Truiden. Nu zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 juni 2017 halen de Truiense handelaars hun spullen buiten en geven ze tal van kortingen tijdens de 'Braderie Du Soleil'.

Lees meer →

Duizend vaders krijgen gratis Cristal

woensdag 7 juni 2017

De beroepsvereniging van Truiense Marktkramers trakteer op zaterdag 10 juin duizend vaders op een frisse Cristal, dat ter gelegenheid van vaderdag.

Lees meer →

De Born organiseert tenniskampen

maandag 5 juni 2017

Tennisclub De Born organiseert tijdens de zomermaanden juli en augustus tenniskampen voor de Truiense jeugd. Als je de vakantie wil vullen met een leuke, gezonde en sportieve hobby, is dit je kans.

Lees meer →

Guga Baul in Zoutleeuw op zaterdag 24 juni

vrijdag 2 juni 2017

Guga Baul komt op 24 juni naar Zoutleeuw. Geruggensteund door een fantastische live-band trekt hij nu de muzikale kaart door imitaties en covers met Radio Guga. Bestel je tickets

Lees meer →

Haspengouwse Gordel op 5 juni

donderdag 1 juni 2017

Op pinkstermaandag 5 juni kan je voor de 23ste keer komen fietsen, wandelen en genieten tijdens de Haspengouwse Gordel.

Lees meer →

Elke vrijdag weerbericht door Ruben Weytjens

woensdag 31 mei 2017

Ruben Weytjens brengt elke vrijdag een lokaal weerbericht op Truineer.be. Het verschijnt tussen 9 en 12 uur op de webgazet en op de Facebookpagina van uw lokaal nieuwsmedium.

Lees meer →

Nuits d'Ibiza moet nachtleven nieuw leven inblazen

dinsdag 30 mei 2017

Op zaterdag 3 juni vindt op Stayen Les Nuits d’Ibiza plaats. De organisatoren willen met het evenement het Truiens nachtleven een nieuw leven inblazen.

Lees meer →

Win een speelplein voor onze stad

vrijdag 26 mei 2017

Breng nog tot 31 mei je gebruikte batterijen binnen in één van de Bebat-inzamelpunten in onze stad en help ons een milieuvriendelijke speeltuin te winnen.

Lees meer →

Donderdag retromarkt tijdens extra Sunday markt

woensdag 24 mei 2017

Kom nu donderdag, tussen 9 en 10 uur, met jouw Old/Youngtimer, Café-Racer, Vespa of Retro Bike naar de de extra editie van de Sunday Markt en krijg een gratis consumptie.

Lees meer →

Joy Joy verhuist naar grasveld Fabriekstraat

vrijdag 19 mei 2017

De springkastelen en animatiestanden van Joy Joy maken na 17 jaar de overstap van de Grote Markt naar een gigantisch grasveld aan de Fabriekstraat.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek