Strafke
header-stripes

Truineer Tipt

Galaconcert met drie tenoren

vrijdag 22 september 2017

Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert het Koninklijk Stedelijk Feestcomité van Sint-Truiden in de prachtige Academiezaal in Sint-Truiden een galaconcert met drie krachtige tenoren Peter Aerts, Christophe Elen en Kris Struyven.

Lees meer →

Sint-Truiden by Lights by Music, nu zaterdag

donderdag 21 september 2017

De allereerste Sint-Truiden by Lights by Music start op zaterdag 23 september. Op het verlicht parcours word je getrakteerd op een aantal muzikale intermezzo’s! De coverband The Jameson Brothers neemt plaats aan De Zoutkist.

Lees meer →

Verzoeknummers voor Levensloop

woensdag 20 september 2017

Café Hemingway's pakt tijdens het Levensloopweekend op 7 en 8 oktober uit met een steunactie voor het evenement. Op zaterdag 7 oktober kan je, vanaf 20 uur, je favoriete nummer aanvraag voor slechts 1 euro. De opbrengst gaat naar Levensloop.

Lees meer →

Word jij een local hero in 7 stappen?

woensdag 20 september 2017

UNIZO Sint-Truiden organiseert woensdag 27 september om 20u00 deze infosessie met topspreker Kurt Ostyn op Stayen. "Beter een ‘grote kleine’, dan een ‘kleine grote’."

Lees meer →

200 jaar muziek met Udo

woensdag 20 september 2017

K. H. Vermaak Na Arbeid - Aalst bij Sint-Truiden pakt uit met een geweldig concert met niemand minder dan Udo in de gemeentelijke feestzaal van Aalst.

Lees meer →

Fruit- en cultuurmarkt op 24 september

woensdag 20 september 2017

Op zondag 24 september is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse fruit- en cultuurmarkt. Kom oude fruitvariëteiten kopen, proef van de nieuwe frisse appels, koop verse confituur.

Lees meer →

Elke donderdag rondleiding in BFV

woensdag 20 september 2017

Iedere donderdag in april en september zet de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden om 11 uur de deuren open. De bezoekers krijgen in de veilingzaal een film te zien over voorsorteringen en hoe het veilen van fruit gebeurt.

Lees meer →

Vrijwilliger bij brandweer Sint-Truidenzondag 17 september 2017

Ook interesse om bij de brandweer te werken? De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat voor post Sint-Truiden binnenkort op zoek naar kandidaat-brandweervrijwilligers.

Lees meer →

Sweet Lights tot en met 10 februari

vrijdag 15 september 2017

Op vrijdag en zaterdag loodst een gids je langs de prachtig verlichte locaties, terwijl je geniet van de lekkerste streekproevertjes.

Lees meer →

24 uur op 24 uur afhalen bij Ijzerwaren Pierard

donderdag 14 september 2017

Ijzerwaren Pierard is gekend in Haspengouw en omstreken. De specialist in gereedschappen, beslag en ijzerwaren is opgericht in 1950, maar is nog altijd heel erg innovatief. Jos Pierard & Jeroen Frissaer zorgen voor een frisse wind in de onderneming. Ze stellen vandaag na een maand proefdraaien de innovatieve afhaalboxen voor.

Lees meer →

Simon Mignolet ondersteunt de jeugdwerking van STVV

dinsdag 12 september 2017

Voor de derby tegen KRC Genk pakt STVV uit met een primeur. STVV gaat aan de slag met een vast team van ballenjongens en –meisjes uit Sint-Truiden en omgeving, die enthousiast reageerden op een oproep via de facebookpagina van STVV Jeugd.

Lees meer →

400 poetshulpen gezocht voor Puuur

maandag 11 september 2017

Op donderdag 21 september organiseert Puuur een jobdag in heel Vlaanderen. In totaal zijn er 400 vacatures in te vullen in de 19 Puuur kantoren. Met de wervingscampagne “Op zoek naar een toffe job dichtbij huis?” wil Puuur kandidaten aanmoedigen om te solliciteren.

Lees meer →

Ghislain Gielen wint BMW van Davo

zaterdag 9 september 2017

Ghislain Gielen nam gisteren, vrijdag, zijn BMW 1 reeks van garage Davo in ontvangst. De shopper uit Gingelom won deze dankzij zijn scan bij Dony Gourmet Store in de Luikerstraat. “Ik was echt verwonderd en kon het moeilijk geloven."

Lees meer →

Pop-up store electro Grammen Lux opent morgen

donderdag 7 september 2017

Grammen lux blijft niet bij de pakken zitten. De heraanleg van de Luikersteenweg is nu bijna 13 maanden bezig en nu men pal voor de zaak zal beginnen breken luistert Grammen Lux naar zijn klanten. Miel Grammen: "We luisteren naar de opmerkingen van onze klanten en willen daar iets aan doen. Wij vangen de wegenwerken op met een pop-up store electro. We openen morgen, vrijdag 8 september!"

Lees meer →

Jef krijgt twee kippen, buurt profiteert mee

dinsdag 5 september 2017

Jef Vangrootloon kwam een tijdje geleden langs op het stadskantoor. Hij wilde graag een kip als huisdier, maar had hiervoor zelf geen plek. Samen met schepen Carl Nijssens sloegen ze aan het denken. Zo kwamen ze uit bij dit pilootproject, waar zowel Jef, de dieren als de buurt wel bij varen. Uitgerangeerde leghennen krijgen nu een tweede leven in deze buurt. De dieren worden verzorgd door de bewoners van de buurt.

Lees meer →

Nu zaterdag en zondag opendeur bij Limauto

dinsdag 5 september 2017

Nu zaterdag 9 en zondag en 10 september opent Limauto Peugeot en Kia in Sint-Truiden de deuren. Tijdens dit opendeurweekend kan je genieten van opendeurkortingen én wordt de nieuwe Peugeot 308 voorgesteld.

Lees meer →

Aen de kerck Van Melveren nodigt u uit - WIN

donderdag 31 augustus 2017

Op zondag 10 september gaat Haspengouw Culinair door op de Grote Markt. Ook Aen de kerck Van Melveren is van de partij. Doe mee aan de actie op onze facebookpagina en win voor 50 EUR aan waardebonnen.

Lees meer →

Benefiet om dure behandeling Juan te betalen

dinsdag 29 augustus 2017

Familie en vrienden organiseren een benefiet 'Vechten voor Juan' in Sint-Truiden. Het Truiense gezin vestigt veel hoop op de behandeling in China, ook al kostte dit al meer dan 10.000 euro. Een tumor in neus- en keelholte treft de onfortuinlijke vrouw.

Lees meer →

Wiric organiseert grote Quiz

maandag 28 augustus 2017

Vzw Wiric organiseert op vrijdag 1 september 2017 haar 2de grote Quiz. Stel een groep van 4 personen samen en bedenk een originele naam voor jouw ploeg.

Lees meer →

Kienavond tvv Levensloop 2017

maandag 28 augustus 2017

Team TrudoFM - Styleconcept organiseert op zaterdag 2 september een kienavond tvv Levensloop. De deuren van Lokaal De Ware Vrienden op Terbiest openen om 19 uur en een half uur later, om 19.30 uur, start het kienen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek