Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Het parcours, carnaval 2017 Sint-Truiden

donderdag 16 februari 2017

Op maandag 27 februari trekt de Internationale Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. Bekijk hier het parcours van de stoet.

Lees meer →

Mimi uit Velm is ster in rusthuis

donderdag 16 februari 2017

Chihuahua-pup Mimi is voortaan de ster van het dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. “De bezoekers kunnen meehelpen met de verzorging en dat heeft heel wat voordelen”, zegt verantwoordelijke Brenda uit Velm (Sint-Truiden).

Lees meer →

Overleden, Martine Boyen

woensdag 15 februari 2017

Martine Boyen (1965), gewezen mede uitbaatster van soephandel Macoy-Boyen, is dinsdag overleden. Martine was erg gekend in Sint-Truiden en omstreken. Een laatste groet kan u op maandag 20 februari brengen in Borgloon, van 19 tot 19.30 uur.

Lees meer →

Afscheid en groet, Alphonse Schroyen

dinsdag 14 februari 2017

De heer Alphonse Schroyen (1934) is dinsdag overleden. Het afscheid is voorzien op zaterdag 18 februari, om 12 uur, in het aula van funerarium Guilliams in Gelinden. Een laatste groet kan u vrijdag, van 19.30 tot 20 uur, brengen.

Lees meer →

Inbraak in Lenaertsstraat, Sint-Truiden

dinsdag 14 februari 2017

Dieven hebben maandag ingebroken in een huis in de Lenaertsstraat in Sint-Truiden (Brustem). Er werd niets gestolen. Ook zondag probeerden dieven binnen te raken in een huis in de Grote Vinnestraat in Sint-Truiden. Die poging mislukte.

Lees meer →

Internationaal publiek op Sunday Markt

dinsdag 14 februari 2017

De Sunday Markt groeit en trekt nu zelfs een internationaal publiek aan. Wekelijks, iedere zondagvoormiddag, vindt er op de Veemarkt in Sint-Truiden een gezellige antiek- en rommelmarkt plaats.

Lees meer →

Leerlingen KCST krijgen buiten les

dinsdag 14 februari 2017

Op Dikketruiendag, vrijdag 17 januari, plaatsen ook de leerlingen van KCST het milieu in de kijker. Leerlingen van de derde graad krijgen zelfs buiten les.

Lees meer →

Uitwisselingsorganisatie zoekt 160 gastgezinnen

dinsdag 14 februari 2017

In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Ze gaan hier naar school en verblijven volgend schooljaar in een gastgezin. AFS biedt 160 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!  

Lees meer →

Housewarming nieuwe locatie van dienst Jeugd

maandag 13 februari 2017

Op zaterdag 11 februari gooiden de dienst Jeugd en de uitleendienst de deuren open van hun gloednieuwe locatie. Die bevindt zich in een pand op Schurhovenveld 3061 (Rellestraat).

Lees meer →

Shop & The City maakt zeven winnaars bekend

maandag 13 februari 2017

Zeven gelukkige winnaars vielen in de prijzen tijdens de maand januari. Tijdens de soldenperiode scanden zij hun kaarten bij de Truiense handelaars.

Lees meer →

Nacht van de Jarretel op 18 februari

zaterdag 11 februari 2017

Een van de plezantste carnavalsgroepen, de Orde van de Jarretel, organiseert op zaterdag 18 februari hun jaarlijkse Nacht van de Jarretel in feestzaal De Veemarkt. De inkom is gratis en de muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Dj’s Bert en Annick.

Lees meer →

FOTO - Militaire Parade Grote Markt

zaterdag 11 februari 2017

Op donderdag 9 februari organiseerde defensie de plechtigheid ‘erkenning van promoties’ met een militaire parade op de Grote Markt. Flipke Nuyttens maakte een mooie fotoreeks.

Lees meer →

Goud op EK voor Lisa Lung

vrijdag 10 februari 2017

Lisa Lung uit Sint-Truiden heeft een ongelooflijke prestatie neergezet om het Europees kampioenschap -21. Als 17 jarige slaagde zij erin om voor de derde keer Europees kampioen te worden in het dubbel èn een bronzen medaille te behalen in het enkel.

Lees meer →

Paardenbeul weer aan het werk?

donderdag 9 februari 2017

Een dierenbeul heeft een veulen in een stal in Sint-Truiden ernstig verwond. Eigenaar Bernard Derwa (68) kon zijn ogen niet geloven toen hij zijn paard dinsdagochtend onder het bloed vond. “Ik ben er kapot van”, zegt hij.

Lees meer →

Vrouw probeert agent te wurgen

donderdag 9 februari 2017

Voor een 35-jarige is in de strafrechtbank de internering bevolen. De vrouw verbleef op 17 november 2015 in een instelling in Sint-Truiden, maar vertrok er op eigen houtje.

Lees meer →

Politie arresteert inbreker uit Sint-Truiden

woensdag 8 februari 2017

De politie heeft een 32-jarige man uit Sint-Truiden gearresteerd. De man kan gelinkt worden aan de woninginbraak op de Gorsemweg op maandag 6 februari.

Lees meer →

Sint-Truiden krijgt 104.000 euro voor fietspaden

dinsdag 7 februari 2017

Stad Sint-Truiden krijgt een subsidie van zo’n 104.000 euro van de provincie Limburg voor de aanleg van fietsinfrastructuur. Dat maakte gedeputeerde Ludwig Vandenhove dinsdag bekend.

Lees meer →

Werken Heilig Hartplein van start

dinsdag 7 februari 2017

Op het Heilig Hartplein gaan woensdag (8 februari) werken van start. De nutsvoorzieningen voor onder meer gas, elektriciteit en telecommunicatie worden vernieuwd.

Lees meer →

Wagen en gereedschap gestolen

dinsdag 7 februari 2017

Dieven hebben een wagen gestolen op de Montenakenweg in Sint-Truiden. Op de Gorsemweg werd er ook ingebroken in een woning. Daar gingen de daders aan de haal met gereedschap.

Lees meer →

OCMW organiseert Jobdag

maandag 6 februari 2017

Bij de thuisdiensten van het OCMW in Sint-Truiden zijn er momenteel verschillende vacatures voor een snelle indiensttreding. Daarom wordt er op donderdag 16 februari, om 9 uur, een jobdag in de kapel van het OCMW in de Clement Cartuyvelsstraat georganiseerd.

Lees meer →