Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Vijf extra ANPR-camera's in gebruik

dinsdag 21 november 2017

Op het grondgebied van de politiezone Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zijn er dinsdag vijf extra camera’s met nummerplaatherkenning in gebruik genomen. Die staan in Sint-Truiden en Gingelom. In totaal zijn er nu negen.

Lees meer →

Yoeri Mellaerts zaterdag live aan Zoutkist

dinsdag 21 november 2017

Yoeri Mellaerts, de Truiense deelnemer in ‘The Voice van Vlaanderen’, treedt op zaterdag 25 november op aan de Zoutkist.

Lees meer →

Laatste groet, Joseph Diels

dinsdag 21 november 2017

De heer Joseph Diels is op 79-jarige leeftijd overleden. De uitvaartliturgie vindt donderdag, om 10.30 uur plaats, in de Salvator Mundikerk van Melveren. Gelegenheid tot een laatste groet is er woensdag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat.

Lees meer →

Laatste groet, Roger Maes

dinsdag 21 november 2017

Het afscheid van Roger Maes (1933), oud-speler van STVV en vriend van iedereen, vindt vrijdag plaats. Gelegenheid tot groeten is er donderdag, van 18.30 tot 19 uur, bij funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden.

Lees meer →

Met tien gratis naar Coco!

maandag 20 november 2017

Cinema Cameo en Truineer.be pakken uit met een erg leuke actie. Wie deelneemt mag op zondag 26 november, om 14 uur, met maar liefst tien mensen naar de première van Coco, de nieuwste film van Disney en Pixar

Lees meer →

Wat is het mooiste dialectwoord?

maandag 20 november 2017

Truineer.be gaat op zoek naar het mooiste dialectwoord. Je kan jouw favoriete woord in het 'plat Sinttruins' insturen tot vrijdag 24 november.

Lees meer →

Voetbalicoon Roger Maes overleden

maandag 20 november 2017

Roger Maes, oud-speler van STVV, is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. Maes wist zich tijdens het seizoen 65-66 onder trainer Raymond Goethals tot het heldendom te verheffen. Dat schrijft HBVL.

Lees meer →

Gesneuveld sikhs WO I krijgen gedenkteken

zondag 19 november 2017

De Eerste Wereldoorlog heeft duizenden slachtoffers gemaakt. Ook vele sikhs en andere soldaten van het Brits-Indische Expeditieleger hebben toen het leven gelaten. Om hun moed en zelfopoffering op een passende manier te eren, wordt er aan deze helden een speciaal gedenkteken opgedragen.  

Lees meer →

Week van de containerparkwachter

zondag 19 november 2017

Van 20 tot 24 november is het opnieuw ‘Week van de containerparkwachter en afvalophaler’. Bedank je containerparkwachter, chauffeur en afvalophaler.

Lees meer →

Nieuwe gin en nieuw bier in Wilderen

zaterdag 18 november 2017

Brouwerij en Alcholstokerij Wilderen pakt uit met een nieuwe gin en een nieuw bier. Met de Cuvée Clarisse Whisky Infused en de Vintage Vanilla Edition van de gekende Double You Gin willen Mike en Roniek het beste van twee werelden combineren.

Lees meer →

Sint-Truiden heeft nieuwe winterverlichting

vrijdag 17 november 2017

Dit jaar pakt de stad Sint-Truiden en Shop & The City uit met nieuwe winterverlichting. Alle winkelstraten kregen nieuwe verlichte overspanningen en in de hele stad zullen in december reusachtige, verlichte eye catchers staan.

Lees meer →

Truienaar belandt in voortuin

vrijdag 17 november 2017

De 23-jarige Bjorn G. uit Sint-Truiden is vrijdagmiddag met zijn wagen in voortuin in de Luyssenstraat in Kortessem beland. Hijzelf en de passagier Bart I. (Lanaken, 26 jaar) geraakten hierdoor licht gekwetst en werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees meer →

Ruben Weytjens brengt het weer in Sint-Truiden

vrijdag 17 november 2017

Vandaag blijft het droog en ook zaterdag is het nog langdurig droog. Zaterdagavond en zondag zijn er een aantal buien mogelijk. De maxima komen dagelijks rond 8 a 9°C uit.

Lees meer →

Win duotickets voor unieke avond

vrijdag 17 november 2017

Nu zaterdag 18 november is er weer een speciale editie van 'Sint-Truiden by lights' in Sint-Truiden. Truineer.be en Toerisme geven vijf duotickets voor een Sweet Light arrangement met gids, vuuract en versnaperingen onderweg weg.

Lees meer →

Yoeri Mellaerts vanavond in liveshow Voice

vrijdag 17 november 2017

Heel Vlaanderen lijkt te smelten voor Yoeri Mellaerts (34) uit Wilderen. Vanavond kijkt iedereen uit naar zijn verschijning in de liveshows. "Die dag van de blind audition was het begin van een nieuw leven", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Lees meer →

Lingeriemodellen op vierde Ladies Night

donderdag 16 november 2017

Voor de vierde keer organiseert STVV een heuse Ladies Night met cava, goodiebags, vrouwvriendelijke standjes en een BV. Dit jaar komt niemand minder dan UDO optreden en geven Lingerie Mimosa, Decadence de Luxe, Caleche en Decadame een modeshow voor de match. En de mannen: die gaan naar het voetbal en zakken nadien af naar de Ladies Afterparty.

Lees meer →

Pietenfestval in Sint-Truiden

donderdag 16 november 2017

Op zaterdag 25 november is er op het Sint-Martenplein in Sint-Truiden het Pietenfestival met de ontvangst van Sinterklaas.

Lees meer →

Leefschool De Villa kijkt uit naar komst kinderkoor

donderdag 16 november 2017

Leefschool De Villa leeft toe naar de komst van het Kinderkoor Bloemfontein. Leefschool de Villa: ”Leefschool de Villa werkt dit schooljaar rond het thema ‘Hope & Optimism'. Het is belangrijk dat kinderen in ons talentonderwijs actief wereldburger worden. Kinderen met een voorsprong versus de kinderen met een leerachterstand, kinderen uit alle mogelijke gezinsvormen,… Dit is de diversiteit die heerst op onze speelplaatsen en waar we allen bewust van moeten zijn.”

Lees meer →

Roland en Marieke nemen afscheid

woensdag 15 november 2017

Bekijk hier het afscheidsinterview van ST TV met Roland en Marieke.

Lees meer →

Japanse cultuur op Stayen?

woensdag 15 november 2017

Stan Niesen lichtte voor onze camera de wijzigingen op Stayen toe. Met het Japans begint het al aardig te lukken en incentives rond Sushi zijn er binnenkort waarschijnlijk ook voor de partners.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek