Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Sint-Truiden by Lights by Music, nu zaterdag

donderdag 21 september 2017

De allereerste Sint-Truiden by Lights by Music start op zaterdag 23 september. Op het verlicht parcours word je getrakteerd op een aantal muzikale intermezzo’s! De coverband The Jameson Brothers neemt plaats aan De Zoutkist.

Lees meer →

Verzoeknummers voor Levensloop

woensdag 20 september 2017

Café Hemingway's pakt tijdens het Levensloopweekend op 7 en 8 oktober uit met een steunactie voor het evenement. Op zaterdag 7 oktober kan je, vanaf 20 uur, je favoriete nummer aanvraag voor slechts 1 euro. De opbrengst gaat naar Levensloop.

Lees meer →

Word jij een local hero in 7 stappen?

woensdag 20 september 2017

UNIZO Sint-Truiden organiseert woensdag 27 september om 20u00 deze infosessie met topspreker Kurt Ostyn op Stayen. "Beter een ‘grote kleine’, dan een ‘kleine grote’."

Lees meer →

200 jaar muziek met Udo

woensdag 20 september 2017

K. H. Vermaak Na Arbeid - Aalst bij Sint-Truiden pakt uit met een geweldig concert met niemand minder dan Udo in de gemeentelijke feestzaal van Aalst.

Lees meer →

Fruit- en cultuurmarkt op 24 september

woensdag 20 september 2017

Op zondag 24 september is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse fruit- en cultuurmarkt. Kom oude fruitvariëteiten kopen, proef van de nieuwe frisse appels, koop verse confituur.

Lees meer →

1.200 kleuters in Kabouterbos

dinsdag 19 september 2017

Meer dan 1.200 kleuters van 11 verschillende scholen binnen en rond Sint-Truiden vierden feest in het Kabouterbos. Tijdens het Kabouterfeest namen ze deel aan tal van leuke activiteiten in een magische sprookjessfeer.

Lees meer →

Jelle presteert in nationaal team

dinsdag 19 september 2017

Jelle Vandersteen van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) vertegenwoordigde ons land op het Europese Jeugdkampioenschap (EJK) in Brugge en Oostende.

Lees meer →

FOTOREEKS - Eurofleurs 2017

maandag 18 september 2017

Filipke Nuyttens ging op reportage naar de Eurofleurs tentoonstelling. Bekijk hieronder de foto's. De tentoonstelling is nog open tot 18 uur vandaag.

Lees meer →

Fles van 2.000 euro voor veiling Levensloop

zondag 17 september 2017

Kapperszaak Concept C - Claes uit Sint-Truiden heeft na de winst van STVV tegen Genk een fles Veuve Clicquot geschonken. De unieke fles werd door alle spelers gesigneerd en wordt binnenkort geveild ten voordele van Levensloop Sint-Truiden.

Lees meer →

Gazometerstraat wordt fietsstraat

zondag 17 september 2017

De stad Sint-Truiden zal de Gazometerstraat voor de zomer van 2018 inrichten tot fietsstraat. Dat moet de mobiliteitssituatie beter afstemmen op de nieuwe school.

Lees meer →

Oppenheimers, feest op 1 oktober

zondag 17 september 2017

De Oppenheimers, Blaaskapel uit Velm, organiseren op zondag voor de vijftiende keer hun Oktoberfeest.

Lees meer →

2.200 plantjes voor Kom op tegen Kanker

zondag 17 september 2017

In Sint-Truiden werden dit weekend 2.200 plantjes verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Peter Dufaux, drijvende kracht achter het initiatief in Sint-Truiden, bedankt aan alle vrijwilligers en alle inwoners die een plantje kochten.

Lees meer →

Koningin Mathilde bezoekt Eurofleurs in Sint-Truiden

vrijdag 15 september 2017

Sint-Truiden is dit weekend het decor van Eurofleurs, het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen. Na een bezoek van Koningin Mathilde, zijn de deelnemers gestart met hun unieke bloemstukken. Op zondag 17 en maandag 18 september is het evenement open voor het publiek. Meer dan 1500 leerlingen van Truiense scholen gaven Koningin Mathilde een warm onthaal.

Lees meer →

Hypotheek.winkel maakt Charlotte en Rob gelukkig

vrijdag 15 september 2017

Hypotheek.winkel in de Stapelstraat maakte donderdag Charlotte Millet en Rob Brummans uit Sint-Truiden gelukkig. De zaak bestaat een jaar en voor die gelegenheid mogen de winnaars van een wedstrijd gratis dineren in restaurant Bistro 11.

Lees meer →

Philip opent Elfde Gebod

vrijdag 15 september 2017

Philip Blavier (23) opent vandaag café 't Elfde Gebod, het enige dorpscafé van Zepperen. Dat schrijft HLN vandaag.

Lees meer →

BFV wint award in Hong Kong

vrijdag 15 september 2017

De Belgische Fruitveiling heeft de prestigieuze award “Marketing Campaign of the Year 2017” gewonnen heeft op de Asia Fruit Awards.

Lees meer →

Laatste groet, Marie-Jeanne Vanmechelen

vrijdag 15 september 2017

Mevrouw Marie-Jeanne Vanmechelen (1936) is woensdag overleden. Gelegenheid tot groet is er maandag, van 18.30 tot 19 uur, in het uitvaartcentrum Vanmechelen op de Tiensesteenweg. De uitvaartdienst vindt dinsdag plaats.

Lees meer →

Tom Boonen opent straks 'Roberta'

donderdag 14 september 2017

Vandaag schrijft Het Belang van Limburg dat Tom Boonen vanavond zijn pastazaak opent in de Plankstraat. Wij wensen hem alvast heel veel succes. Tom Boonen zal samen met zakenpartner Paul De Geyter en Filippo Catania van l'Angelo Rosso de zaak uitbaten. “De nieuwe zaak zal ‘Roberta’s pastabar’ heten, genoemd naar mijn vrouw Roberta”, zegt Catania in Het Belang van Limburg.

Lees meer →

UPDATE - Geen gevaar voor omwonenden

donderdag 14 september 2017

Vanochtend heeft een deskundige de veiligheidsperimeter vastgesteld rond de locatie van de brand aan het kasteel van Rochendaal.

Lees meer →

24 uur op 24 uur afhalen bij Ijzerwaren Pierard

donderdag 14 september 2017

Ijzerwaren Pierard is gekend in Haspengouw en omstreken. De specialist in gereedschappen, beslag en ijzerwaren is opgericht in 1950, maar is nog altijd heel erg innovatief. Jos Pierard & Jeroen Frissaer zorgen voor een frisse wind in de onderneming. Ze stellen vandaag na een maand proefdraaien de innovatieve afhaalboxen voor.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek