Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Truienaar specialiseert zich in plaatsing zonnepanelen

dinsdag 23 mei 2017

Truienaar Michel Smeysters gaat zich specialiseren in de installatie van zonnepanelen. Smeysters Automations breidt daarmee haar activiteiten nog uit. Lieven Bruers is alvast tevreden met zijn installatie van zijn negentien zonnepanelen.

Lees meer →

FOTO - Moederdag, Sint Laurentius

dinsdag 23 mei 2017

In woonzorgcentrum Sint Laurentius in Brustem werden de moeders extra in de bloemetjes gezet voor Moederdag en dat leverde natuurlijk enkele leuke foto’s op.

Lees meer →

Award voor twee Truiense bedrijven

dinsdag 23 mei 2017

Twee Truiense bedrijven sleepten een provinciale innovatie-award voor de land- en tuinbouw in de wacht. Porreye scoorde met de belevingsvolle Pipo-trein, terwijl Jenedco van Eddy Leclere gelauwerd werd met zijn Seprosa-project voor de vermarkting van Haspengouwse mousserende wijn.

Lees meer →

Win een piratenpakket bij Cinema Cameo

maandag 22 mei 2017

Vanaf woensdag komt wereldwijd de nieuwste Pirates of The Carribean in de zalen. Wij verloten een piratenpakket om met zes de film in Cinema Cameo te bekijken op een moment dat u zelf kiest.

Lees meer →

Cheque van 5.000 euro voor Sint-Vincentius

zaterdag 20 mei 2017

Op vrijdag 19 mei overhandigde Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw tijdens de Ladies City Day 5.000 euro aan Sint-Vincentius. De organisatie ondersteunt jaarlijks verschillende lokale, regionale en internationale projecten.

Lees meer →

Boerebloos schenkt 1.000 euro, G-dag op komst

zaterdag 20 mei 2017

De Boerebloos organiseert op 15 juni de jaarlijkse G-dag in ’t Veilinghuis op de Tongersesteenweg. De vereniging schonk ook 1.000 euro aan het gezin van de 3-jarige Lars.

Lees meer →

Buddy's KCST krijgen getuigschrift

vrijdag 19 mei 2017

Gedurende een gans schooljaar hebben 27 leerlingen van KCST kinderen uit het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs begeleid met schrijven en rekenen. De 'buddy's' kregen een getuigschrift.

Lees meer →

Runkelen krijgt nieuw buurthuis

vrijdag 19 mei 2017

Vlakbij de kerk van Runkelen komt er een gloednieuw buurthuis voor de dorpsbewoners en lokale verenigingen. De bouwwerken zullen begin volgend jaar van start gaan, zodat rond de zomer van 2018 het ontmoetingscentrum in gebruik kan genomen worden.

Lees meer →

Patricia Nelissen wint Kia

donderdag 18 mei 2017

Tijdens de tweede themaeditie van de Haspengouw Markt werd de autoloting van Shop & The City voor het eerste live geloot. Patricia Nelissen kwam als winnares uit de bus, werd live opgebeld en nam donderdag haar Kia Rio van Groep Bruyninx mee naar huis.

Lees meer →

Wat je moet weten over de Ladies City Day

donderdag 18 mei 2017

Morgen gooien de handelaars van Sint-Truiden massaal de deuren open voor de Body2Win Ladies City Day. De vrouwen worden verwend met tal van acties terwijl de mannen naar het voetbal gaan. Verleider Ken, De Romeo’s en The Magical Flying Thunderbirds zijn er ook klaar voor.

Lees meer →

Truienaren winnen nationale finale Kunstbende

donderdag 18 mei 2017

Charlotte Sterken, Silke Francis en Ruben Strauven uit Sint-Truiden hebben, in de categorie dans, de finale van de 'Kunstbende' in de Arenbergschouwburg in Antwerpen gewonnen. Nog drie andere inzendingen uit Sint-Truiden vielen in de prijzen.

Lees meer →

Week van de Opvoeding, spelnamiddag

donderdag 18 mei 2017

Sint-Truiden doet weer mee met de Week van de Opvoeding. Op woensdag 17 mei was het Huis van het Kind het decor van een leuke spelnamiddag.

Lees meer →

Mannen naar voetbal, vrouwen shoppen

woensdag 17 mei 2017

Niet enkel vrouwen beleven vrijdag een topavond met vriendinnen in Sint-Truiden. Ook de mannen weten zich te amuseren met kameraden tijdens de laatste match van de Play Off 2: STVV- KV Mechelen.

Lees meer →

Brandweer rukt uit voor Gaslek

woensdag 17 mei 2017

Bij werken in de Mariastraat in Mielen-boven-Aalst heeft een aannemer woensdagochtend een gasleiding geraakt. De brandweerlui van Sint-Truiden snelden ter plaatse en stelden meteen een perimeter van honderd meter in.

Lees meer →

Op zoek naar 180 gastgezinnen

dinsdag 16 mei 2017

In augustus verwelkomt AFS opnieuw 180 jongeren van over de hele wereld die op uitwisseling komen naar Vlaanderen. De AFS-studenten verblijven een jaar in een gastgezin en ook jij kan meehelpen.

Lees meer →

48 medailles op Belgisch Kampioenschap

dinsdag 16 mei 2017

Bij STRC werd er dit seizoen volop ingezet op het Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen. STRC bracht 24 atleten aan de start van het BK en kon huiswaarts keren met 11 Belgische titels, 8 zilveren en 16 bronzen medailles in het individueel klassement.

Lees meer →

Leerlingen leggen 113.000 km af in schooljaar

dinsdag 16 mei 2017

Vandaag ondertekenden acht scholen opnieuw de overeenkomst rond het scholenfietsproject in Sint-Truiden, dat bestaat ondertussen 15 jaar. Vorig jaar legden de leerlingen meer dan 113.000 kilometer af.

Lees meer →

Radio Guga, 24 juni in Zoutleeuw

dinsdag 16 mei 2017

Op zaterdag 24 juni kan je in de Passant in Zoutleeuw terecht voor Radio Guga. Guga Baul is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave charmante comedy te puren, maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog.

Lees meer →

Standhouders verwennen dames op Grote Markt

dinsdag 16 mei 2017

Op vrijdag 19 mei vestigen tal van standhouders zich in de Ladies Village op de tweede grootste markt van ons land voor de elfde Body2Win Ladies City Day.

Lees meer →

Laatste Groet, Edmond Salle (Monke)

zondag 14 mei 2017

De heer Edmond Salle (Monke, 1937) is zaterdag overleden. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag, om 12 uur, plaats in de aula van funerarium Guilliams in Gelinden. Een laatste groet is mogelijk op donderdag, van 19 tot 19.30 uur.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek