Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Katja mag met zes gratis naar cinema

vrijdag 24 maart 2017

Katja Haubrechts is de winnares voor de zes tickets voor The Boss Baby in Cinema Cameo. Zij en haar gezelschap krijgen zaterdag ook een gratis drankje en een snack. “We zijn natuurlijk blij en gaan genieten”, aldus de winnares.

Lees meer →

280 ton grofvuil opgehaald in Sint-Truiden

vrijdag 24 maart 2017

In Sint-Truiden haalden arbeiders van de stadsdiensten vrijdag opnieuw grofvuil op. “Het is de laatste dag van onze jaarlijkse lenteschoonmaak en we zijn de enige stad die dat op deze manier doet”, zegt schepen Vautmans.

Lees meer →

Ladies City Day 2017 op vrijdag 19 mei

donderdag 23 maart 2017

Op vrijdag 19 mei, vanaf 16 uur, worden alle vrouwen in Sint-Truiden weer in de watten gelegd. Tijdens de Ladies City Day van Shop & The City zijn de winkels open en alle vrouwen krijgen een goodiebag.

Lees meer →

Simon Mignolet houdt benefiet voor ALS-Liga

woensdag 22 maart 2017

Simon Mignolet zet op 10 juni zijn schouders onder een grote benefietdag ten voordele van het onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. De nationale doelman is peter van de ALS Liga en heeft zelf een nonkel die tegen de ziekte vecht.

Lees meer →

De Melver, patattofobie

woensdag 22 maart 2017

Jan, de uitbater van de Melver in Sint-Truiden, moet er nog mee lachen als hij het vertelt. "Een klant die liever iets anders had dan brood liet dat niet weten met een klacht, maar met een cartoon."

Lees meer →

Dag van de Motorrijder, zondag

woensdag 22 maart 2017

In Borgloon kunnen motards zondag hun rijvaardigheden opfrissen. Ook de politiezone Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom is in de organisatie betrokken. Motorrijders kunnen er terecht van 9 tot 16 uur, en dat aan de veiling in Borgloon.

Lees meer →

Fiets Jo Hendrix gestolen

woensdag 22 maart 2017

Op het Heilig Hartplein werd dinsdagavond de fiets van voormalig stadssecretaris Jo Hendrix gestolen. Hij sloot zijn tweewieler omstreeks 20 uur, woonde dan een concert bij in de OLV-kerk, en merkte 45 minuten later op dat de fiets verdwenen was.

Lees meer →

Dieven aan de haal met fiets

dinsdag 21 maart 2017

Dieven hebben dinsdag omstreeks 9.35 uur een fiets gestolen in de Meersenstraat in Sint-Truiden. De eigenaar liet de fiets even opgesloten achter en zag dan dat zijn tweewieler gestolen werd.

Lees meer →

1.250 euro voor goede doelen

dinsdag 21 maart 2017

Op de jaarlijkse bingo schonk Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw een bedrag weg van 1250 euro. De gelukkige verenigingen waren het Rajdado vzw, RA Limburg en Vonkita vzw, zij mochten respectievelijk 750 euro en  250 euro in ontvangst nemen.

Lees meer →

Met zes gratis naar The Boss Baby

dinsdag 21 maart 2017

Cinema Cameo heeft weer een primeur beet. Nog voor de film tijdens de paasvakantie in première gaat mag de hipste bioscoop van ’t land de animatiefilm al één keer draaien op zaterdag 25 maart. Ook u maakt kans op een Royal VIP-pakket.

Lees meer →

Laatste groet, Yvonne Vanbrabant

dinsdag 21 maart 2017

Yvonne Vanbrabant (89) is overleden. Gelegenheid tot groeten is er op woensdag 22 maart, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Lees meer →

Opnieuw comedy in Aalst, 14 april

maandag 20 maart 2017

In de gemeentelijke feestzaal van Aalst (bij Sint-Truiden) is er op vrijdag 14 april weer een comedy-night. Niemand minder dan Jens Dendoncker, Thomas Smith, Koen Rijsbrack, Lev Vanorbeek en Jan Linssen staan op het programma. Bestel je kaarten nu al.

Lees meer →

Werken Luikerstraat van start

maandag 20 maart 2017

Vanaf maandag 20 maart schuiven de werkzaamheden aan het Heilig Hartplein op naar de Luikerstraat. Tot omstreeks eind mei worden de nutsvoorzieningen in de zone tussen het Heilig Hartplein en de Minderbroedersstraat vernieuwd.

Lees meer →

Soroptimisten schenken 8.250 euro

maandag 20 maart 2017

De Soroptimisten organiseerden zaterdag hun jaarlijkse modeshow en afterparty bij garage Claes en in Sint-Truiden en daar werden ook de cheques uitgereikt. Drie goede doelen kregen samen 8.250 euro. b

Lees meer →

Dieven breken in bij Asster

maandag 20 maart 2017

In het centrum voor geestelijke gezondheidszorg Asster in Melveren hebben dieven het voorbije weekend ingebroken in de cafetaria en de keuken. Dat schrijft HBVL. Er werden onder meer cash, gsm's en autosleutels gestolen.

Lees meer →

Wekelijks marktdag wordt belevingsdag

zaterdag 18 maart 2017

Amper 18 procent van de bezoekers van de zaterdagmarkt in Sint-Truiden is jonger dan 30. Shop & The City pakt uit met een aantal initiatieven om nog meer mensen naar de markt te lokken. Er komt een maandelijkse themamarkt en de belevingswaarde moet een stuk omhoog.

Lees meer →

Meer dan duizend mensen ruimen zwerfvuil

zaterdag 18 maart 2017

Ook vandaag en morgen wordt er nog zwerfvuil in Sint-Truiden geruimd. “Er nemen 649 kinderen en 362 volwassenen deel, een stijging met 133 mensen in vergelijking met de vorige editie”, zegt schepen van Milieu Hilde Vautmans.

Lees meer →

Modeshow en Afterparty Soroptimisten

donderdag 16 maart 2017

De Soroptimisten gaan zaterdag (18 maart) voor de tiende keer kleding showen uit Sint-Truidense winkels voor het goede doel. Het zijn de leden, partners en kinderen die zelf showen, dat maakt het juist aantrekkelijk voor de toeschouwers. Iedereen is ook uitgenodigd op de afterparty.

Lees meer →

Stem voor Sint-Truiden, Gouden Kinderschoen

donderdag 16 maart 2017

Sint-Truiden heeft een nominatie op zak voor de Gouden Kinderschoen. Brede School, een project in samenwerking met de vzw In-Z, is geselecteerd voor één van de 5 trofeeën. Ook u kan stemmen.

Lees meer →

FOTO - Feest vrijwilligers OCMW

woensdag 15 maart 2017

Ter gelegenheid van de 'Week van de vrijwilliger' organiseerde het OCMW van Sint-Truiden een groot feest voor de vrijwilligers. Dat zorgde natuurlijk ook voor mooie beelden.

Lees meer →