Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Beleef een sportieve herfstvakantie

vrijdag 22 september 2017

Zin om een leuke herfstvakantie te beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 14 jaar die de dienst Sport organiseert.

Lees meer →

Sorteer voor je naar het containerpark gaat

donderdag 21 september 2017

Als je goed sorteert, vergemakkelijkt dit je bezoek aan het containerpark en het is bovendien nog goed voor je portemonnee!

Lees meer →

Elke donderdag rondleiding in BFV

woensdag 20 september 2017

Iedere donderdag in april en september zet de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden om 11 uur de deuren open. De bezoekers krijgen in de veilingzaal een film te zien over voorsorteringen en hoe het veilen van fruit gebeurt.

Lees meer →

Vrijwilliger bij brandweer Sint-Truidenzondag 17 september 2017

Ook interesse om bij de brandweer te werken? De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat voor post Sint-Truiden binnenkort op zoek naar kandidaat-brandweervrijwilligers.

Lees meer →

Kabouterfeest 19 en 21 september

zaterdag 16 september 2017

Dinsdag 19 september en donderdag 21 september van 10u tot 14u in het kabouterbos, Trudobron

Lees meer →

Sweet Lights tot en met 10 februari

vrijdag 15 september 2017

Op vrijdag en zaterdag loodst een gids je langs de prachtig verlichte locaties, terwijl je geniet van de lekkerste streekproevertjes.

Lees meer →

Tentoonstelling ‘Vluchtelingen tijden WOI’

zaterdag 9 september 2017

Internationaal gerenommeerd illustrator Carll Cneut, zelf afkomstig van Geluwe, maakte ter nagedachtenis het schilderij ‘Evacuatie van Geluwe en Wervik’. Van dat schilderij zijn er 72 puzzelstukken gemaakt. In elke gemeente waar deze vluchtelingen werden opgevangen, ligt momenteel één van die puzzelstukken. Op deze manier wordt de vluchtelingenstroom opnieuw in beeld gebracht. In november 2017 worden alle stukken opnieuw samengebracht in Wervik.

Lees meer →

Open Monumentendag: praktisch

vrijdag 8 september 2017

Open Monumentendag is een hoogdag in de zesde monumentenstad van Vlaanderen. Sint-Truiden beschikt over een onschatbare rijkdom aan erfgoed en het is iedere keer weer moeilijk beslissen welke gebouwen open te stellen. Een tijdje geleden kon je zelf uitmaken in welke monumenten je dit jaar een kijkje wil nemen.

Lees meer →

Wandeling Sint-Truiden by Lights na zonsondergang

donderdag 7 september 2017

Sint-Truiden by Lights, de sfeervolle avondwandeling in de hoofdstad van Haspengouw, is terug. Van zaterdag 9 september tot en met zondag 11 februari elke vrijdag, zaterdag en zondag en op woensdag 14 februari. Na zonsondergang lichten de mooiste historische gebouwen en monumenten op. Lichtklinkers wijzen je de weg op een parcours van 6 km, waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Mis deze onvergetelijke ervaring niet. Haal het gratis wandelplan af bij Toerisme Sint-Truiden.

Lees meer →

Streethappening op de Veemarkt

donderdag 7 september 2017

Nu zaterdag 9 september organiseert de Stad Sint-Truiden een heuse streethappening op de Veemarkt. Een skate-, BMX- & stuntscootershappening met tal van demo’s, wedstrijden en gratis workshops: de streethappening is hét event voor wie van sporten, chillen en coole muziek houdt.

Lees meer →

Lokaal talent krijgt podiumkansen

woensdag 6 september 2017

Organiseer je een evenement in Sint-Truiden en wil je jonge Truiense dj’s of muziekgroepen de kans geven om te komen optreden op jouw event? Vraag dan een subsidie aan bij de dienst Jeugd. De stad heeft namelijk een subsidiereglement ‘podiumkansen lokale bands en dj’s'.

Lees meer →

Aangepaste uren zwembad Sint-Truiden

zaterdag 2 september 2017

Tijdens het schooljaar gelden er aangepaste openingsuren in het recreatiezwembad Sint-Pieter. We geven u een overzicht.

Lees meer →

Gezinszwemmen in Sint-Truiden

vrijdag 1 september 2017

Vanaf 13.30 uur is er op zaterdag 2 september weer het gezinszwemmen in recreatiezwembad Sint-Pieter in Sint-Truiden. De prijs bedraagt dan 2,50 euro per persoon.

Lees meer →

Word ook jij vrijwilliger bij de mindermobielencentrale?

donderdag 31 augustus 2017

Personen met verplaatsingsmoeilijkheden kunnen voor hun vervoer terecht bij het Sociaal Huis. Een vrijwilliger brengt met zijn eigen wagen de cliënt van de mindermobielencentrale naar de kapper, de winkel, het ziekenhuis, …

Lees meer →

Picknick Antique, 12 september

dinsdag 29 augustus 2017

Picknick Antique wordt ‘het evenement’ voor de 60-plussers van Sint-Truiden. Het Speelhof wordt omgetoverd tot een plekje van weleer. Een heerlijke picknick, een vleugje muziek en gezellig samenzijn maken het plaatje compleet.

Lees meer →

Workshop zomerse lampions in museum DE MINDERE

maandag 28 augustus 2017

Op woensdag 30 augustus is er in museum De MINDERE een workshop zomerse lampions, dat van 14 tot 17 uur.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

zaterdag 26 augustus 2017

Op kermismaandag 28 augustus zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden en buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.

Lees meer →

Velm Spiegelt

vrijdag 25 augustus 2017

Vrijdag 25 augustus van 20u30 tot 1u, zaterdag 26 augustus van 20u30 tot 4u en zondag 27 augustus van 15u tot 20u in de spiegeltent op het Gemeenteplein in Velm.

Lees meer →

Augustustkermis

donderdag 24 augustus 2017

Vrijdag 25 augustus tot en met maandag 4 september vanaf 14u op de Grote Markt

Lees meer →

Verkeersregeling naar aanleiding van de augustuskermis

dinsdag 22 augustus 2017

Op vrijdag 25 augustus gaat de Augustuskermis van start. Naar aanleiding van de festiviteiten, gelden er een aantal alternatieve verkeersregelingen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek