Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Kindercarnaval, 19 februari

vrijdag 17 februari 2017

Op zondag 19 februari om 13u11 is er een groot kindercarnavalsfeest in de Raymond Goethalszaal op Stayen, dat met doorlopend kinderdisco, grime, een kidsbar en animatie.

Lees meer →

Meneer Beer en de Woeste Wolven

donderdag 16 februari 2017

Nu zondag 19 februari, om 15 uur in cultuurcentrum de Bogaard, duik je met Meneer Beer mee het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes.

Lees meer →

Valentijn, event op woensdag 15 februari

zaterdag 11 februari 2017

Woensdag 15 februari van 12u tot 16u30 op de Grote Markt. Kom samen met je hartendief naar het alternatief Valentijnevent!

Lees meer →

Workshop voor kinderen rond carnaval

vrijdag 10 februari 2017

Tru & Do organiseren zaterdag een workshop in de club van cultuurcentrum de Bogaard, dat van 14 tot 15.15 uur. Schrijf je zeker in.

Lees meer →

Laat je kat of kater steriliseren of castreren

donderdag 9 februari 2017

Om de (zwerf)kattenpopulatie in te dijken is het heel belangrijk dat katteneigenaars hun huiskat tijdig laten steriliseren/castreren. Sint-Truiden helpt een handje met een kortingsbon

Lees meer →

Verkeerswijziging militaire parade, Grote Markt

woensdag 8 februari 2017

Op donderdag 9 februari organiseert defensie de plechtigheid ‘erkenning van promoties’ met een militaire parade op de Grote Markt. De organisatie brengt extra tijdelijke verkeerswijzigingen en aanpassingen met zich mee.

Lees meer →

Vers bloed bij Rode Kruis

zaterdag 4 februari 2017

In Sint-Truiden kan je bloed geven elke eerste dinsdag van de maand (dinsdag 7 februari) van 18 tot 20.30 uur in het stadswerkhuis, Schurhovenveld 1032 (Sint-Jorisstraat). Hou dinsdag dus alvast vrij.

Lees meer →

Maak kennis met de activiteiten van Tru&Do

zaterdag 4 februari 2017

Jullie zijn Tru @ Do vast al tegengekomen in de stad. Elke eerste zaterdag van de maand van 10 tot 12.30 uur kan je meespelen met het woordzoekspel aan de infostand op de Grote Markt.

Lees meer →

Vormingsaanbod jeugdwerk

dinsdag 31 januari 2017

De dienst Jeugd organiseert verschillende vormingsmomenten voor het jeugdwerk. Op zaterdag 4 en 11 februari zijn er alvast vormingen rond EHBO.

Lees meer →

Bezoek het stadhuis op Grote Markt

vrijdag 27 januari 2017

Op zondag 5 februari kan je het gerestaureerde historische stadhuis op de Grote Markt gratis bezoeken.

Lees meer →

Bezoek aan het land van Herve voor 60plus

woensdag 25 januari 2017

Op dinsdag 7 februari kunnen 60plussers mee naar het Land van Herve. Vertrokken wordt er om 8 uur en de prijs per persoon bedraagt slechts 39 euro, met een 3-gangenlunch inbegrepen.

Lees meer →

Gratis eerstelijns juridische bijstand

maandag 23 januari 2017

Ook in Sint-Truiden kan je beroep doen op gratis juridisch advies. Deze consultatie is kosteloos en ook voor het advies dat je krijgt, hoef je niets te betalen, ongeacht je inkomen.

Lees meer →

Gedichtendag, donderdag 26 januari

zondag 22 januari 2017

Op donderdag 26 januari is het Gedichtendag: de bib zet die dag poëzie extra in de kijker, waaronder een hele reeks nieuwe dichtbundels.

Lees meer →

Bezoek Aalst voor 60plus

zaterdag 21 januari 2017

Wie Aalst zegt, denkt aan carnaval. 60-plussers kunnen op donderdag 23 maart onder meer een bezoek brengen aan de carnavalshallen en het leven en werk van Louis Paul Boon ontdekken.

Lees meer →

Markt opnieuw via Clockemstraat te verlaten

donderdag 19 januari 2017

Vanaf vrijdag 20 januari kan je de Grote Markt opnieuw verlaten via de Clockemstraat. Die is dan terug gedeeltelijk toegankelijk voor het verkeer. We zetten een aantal andere belangrijke omleidingsroutes voor je op een rijtje. 

Lees meer →

Opening seniorensportjaar

maandag 16 januari 2017

Het nieuwe sporteljaar wordt elk jaar op gang getrokken door een seniorensporteldag in januari. Dit jaar is die er op donderdag 19 januari in de Trudo Sporthal.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een weekend

zondag 15 januari 2017

Koop nog tot zondag 22 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter. Zo maak je kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht, zaterdag 21 januari

vrijdag 13 januari 2017

De stadscarnavalvereniging ‘Orde van de Commeduur’ van Sint-Truiden organiseert de daverende Prinsen Pronknacht in de tot carnavalstempel omgetoverde feestzaal Rvue op Stayen.

Lees meer →

Gratis parkeren voor bezoekers stadskantoor

woensdag 11 januari 2017

Goed nieuws! Vanaf 16 januari kan je tijdens je bezoek aan het stadskantoor gratis parkeren. Het aangrenzende parkeerterrein wordt vanaf dan afgesloten met slagbomen.

Lees meer →

Spoedprocedure eID

woensdag 11 januari 2017

Als je je jouw elektronische identiteitskaart verliest enkele dagen voor je op reis vertrekt, kan je enkel nog beroep kan doen op een spoedprocedure.

Lees meer →