Strafke
header-stripes

Vluchtmisdrijf maar gevat dankzij camerabeelden

zaterdag 25 maart 2017

De politie kon deze week een bestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, bij de lurven vatten. “De wagen van die persoon was op een parking tegen de wagen van mijn dochter gerold en de politie bekeek de camerabeelden”, zegt Jan uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Tweede paasdegustatie, Le Bon Vinvant

vrijdag 24 maart 2017

Tijdens de tweede paasdegustatie van Le Bon Vinvant op zondag 26 maart in Sint-Truiden kan je proeven van een 20-tal wijnen. “Naast een leuke selectie roséwijnen zijn uiteraard onze vaste waarden ook van de partij.”

Lees meer →

Boekenbeurs op zaterdag en zondag

vrijdag 24 maart 2017

Basisschool Heilig Hart Sint-Truiden organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 maart een boekenbeurs in de Sint-Jozefkerk op de Zepperenweg. Je kan er terecht van 10 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Lees meer →

Katja mag met zes gratis naar cinema

vrijdag 24 maart 2017

Katja Haubrechts is de winnares voor de zes tickets voor The Boss Baby in Cinema Cameo. Zij en haar gezelschap krijgen zaterdag ook een gratis drankje en een snack. “We zijn natuurlijk blij en gaan genieten”, aldus de winnares.

Lees meer →

Nieuwe ontharding open voor het publiek

vrijdag 24 maart 2017

Op zondag 26 maart wordt de nieuwe ontharding in Velm opengesteld voor het publiek, samen met het nieuw reservoir in de Romeinseweg.

Lees meer →

280 ton grofvuil opgehaald in Sint-Truiden

vrijdag 24 maart 2017

In Sint-Truiden haalden arbeiders van de stadsdiensten vrijdag opnieuw grofvuil op. “Het is de laatste dag van onze jaarlijkse lenteschoonmaak en we zijn de enige stad die dat op deze manier doet”, zegt schepen Vautmans.

Lees meer →

Earth Hour: doof de lichten op 25 maart

donderdag 23 maart 2017

Op zaterdag 25 maart organiseert World Wide Fund for Nature (WWF) Earth Hour, de grootste actie voor het klimaat ter wereld. Sint-Truiden vraagt om de lichten van 20.30 tot 21.30 uur zoveel mogelijk te doven.

Lees meer →

Ladies City Day 2017 op vrijdag 19 mei

donderdag 23 maart 2017

Op vrijdag 19 mei, vanaf 16 uur, worden alle vrouwen in Sint-Truiden weer in de watten gelegd. Tijdens de Ladies City Day van Shop & The City zijn de winkels open en alle vrouwen krijgen een goodiebag.

Lees meer →

Simon Mignolet houdt benefiet voor ALS-Liga

woensdag 22 maart 2017

Simon Mignolet zet op 10 juni zijn schouders onder een grote benefietdag ten voordele van het onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. De nationale doelman is peter van de ALS Liga en heeft zelf een nonkel die tegen de ziekte vecht.

Lees meer →

De Melver, patattofobie

woensdag 22 maart 2017

Jan, de uitbater van de Melver in Sint-Truiden, moet er nog mee lachen als hij het vertelt. "Een klant die liever iets anders had dan brood liet dat niet weten met een klacht, maar met een cartoon."

Lees meer →

Dag van de Motorrijder, zondag

woensdag 22 maart 2017

In Borgloon kunnen motards zondag hun rijvaardigheden opfrissen. Ook de politiezone Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom is in de organisatie betrokken. Motorrijders kunnen er terecht van 9 tot 16 uur, en dat aan de veiling in Borgloon.

Lees meer →

Fiets Jo Hendrix gestolen

woensdag 22 maart 2017

Op het Heilig Hartplein werd dinsdagavond de fiets van voormalig stadssecretaris Jo Hendrix gestolen. Hij sloot zijn tweewieler omstreeks 20 uur, woonde dan een concert bij in de OLV-kerk, en merkte 45 minuten later op dat de fiets verdwenen was.

Lees meer →

Dieven aan de haal met fiets

dinsdag 21 maart 2017

Dieven hebben dinsdag omstreeks 9.35 uur een fiets gestolen in de Meersenstraat in Sint-Truiden. De eigenaar liet de fiets even opgesloten achter en zag dan dat zijn tweewieler gestolen werd.

Lees meer →

1.250 euro voor goede doelen

dinsdag 21 maart 2017

Op de jaarlijkse bingo schonk Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw een bedrag weg van 1250 euro. De gelukkige verenigingen waren het Rajdado vzw, RA Limburg en Vonkita vzw, zij mochten respectievelijk 750 euro en  250 euro in ontvangst nemen.

Lees meer →

Met zes gratis naar The Boss Baby

dinsdag 21 maart 2017

Cinema Cameo heeft weer een primeur beet. Nog voor de film tijdens de paasvakantie in première gaat mag de hipste bioscoop van ’t land de animatiefilm al één keer draaien op zaterdag 25 maart. Ook u maakt kans op een Royal VIP-pakket.

Lees meer →

Zwem je fit en aquagym voor 60plus

dinsdag 21 maart 2017

Elke dinsdag van 16 tot 17 uur en op vrijdag van 12 tot 13 uur (behalve in de schoolvakanties) is er aquagym voor 60plussers in het recreatiezwembad van Sint-Pieter.

Lees meer →

Laatste groet, Yvonne Vanbrabant

dinsdag 21 maart 2017

Yvonne Vanbrabant (89) is overleden. Gelegenheid tot groeten is er op woensdag 22 maart, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Lees meer →

Xaros op zoek naar nieuw baasje

dinsdag 21 maart 2017

Xaros, een kruising van een Labrador en een Herder, is op zoek naar een nieuw baasje. Wie hem wil adopteren kan contact opnemen met het dierenasiel van Sint-Truiden. Hij is zindelijk en kan met kinderen overweg.

Lees meer →

Opnieuw comedy in Aalst, 14 april

maandag 20 maart 2017

In de gemeentelijke feestzaal van Aalst (bij Sint-Truiden) is er op vrijdag 14 april weer een comedy-night. Niemand minder dan Jens Dendoncker, Thomas Smith, Koen Rijsbrack, Lev Vanorbeek en Jan Linssen staan op het programma. Bestel je kaarten nu al.

Lees meer →

Werken Luikerstraat van start

maandag 20 maart 2017

Vanaf maandag 20 maart schuiven de werkzaamheden aan het Heilig Hartplein op naar de Luikerstraat. Tot omstreeks eind mei worden de nutsvoorzieningen in de zone tussen het Heilig Hartplein en de Minderbroedersstraat vernieuwd.

Lees meer →