Strafke
header-stripes

Altebasso in Begijnhofkerk

zaterdag 18 februari 2017

Zanggroep Altebasso neemt u vanavond in de Begijnhofkerk mee op een sprookjesachtige reis doorheen de magische wereld van de filmmuziek. Bekende liedjes uit de leeuwenkoning, Marie Poppins, de kleine zeemeermin en nog talrijke andere films passeren de revue.

Lees meer →

Peter Onkelinx verlaat Stayen

vrijdag 17 februari 2017

De directie van Stayen en site manager Peter Onkelinx hebben in onderling overleg beslist hun samenwerking stop te zetten. "Peter wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière", klinkt het in een mededeling.

Lees meer →

Tot 3.000 skeletten onder Groenmarkt

vrijdag 17 februari 2017

De archeologen verwachten dat er onder de zone van 1.900 m² waar onder meer de heraanleg van de Groenmarkt in Sint-Truiden op de planning staat zo’n 3.000 skeletten kunnen liggen. De startdatum van de werken zal daardoor moeten opschuiven.

Lees meer →

Kindercarnaval, 19 februari

vrijdag 17 februari 2017

Op zondag 19 februari om 13u11 is er een groot kindercarnavalsfeest in de Raymond Goethalszaal op Stayen, dat met doorlopend kinderdisco, grime, een kidsbar en animatie.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Laatste Groet, Wim Vanbrabant

vrijdag 17 februari 2017

Wim Vanbrabant (1966), vooral gekend als gewezen uitbater van Drinkservice Terbiest, is overleden. Gelegenheid tot groeten is er maandag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Truiden maakt komaf met rubberkorrels

vrijdag 17 februari 2017

De stad Sint-Truiden heeft als eerste besloten om alle rubberkorrels van de stedelijke kunstgrasvelden te verwijderen. De stad wilde het onderzoek van minister van Sport Muyters niet afwachten en bestelde zelf een analyse en studie van de rubberkorrels.

Lees meer →

Het parcours, carnaval 2017 Sint-Truiden

donderdag 16 februari 2017

Op maandag 27 februari trekt de Internationale Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. Bekijk hier het parcours van de stoet.

Lees meer →

Meneer Beer en de Woeste Wolven

donderdag 16 februari 2017

Nu zondag 19 februari, om 15 uur in cultuurcentrum de Bogaard, duik je met Meneer Beer mee het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes.

Lees meer →

Mimi uit Velm is ster in rusthuis

donderdag 16 februari 2017

Chihuahua-pup Mimi is voortaan de ster van het dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. “De bezoekers kunnen meehelpen met de verzorging en dat heeft heel wat voordelen”, zegt verantwoordelijke Brenda uit Velm (Sint-Truiden).

Lees meer →

Overleden, Martine Boyen

woensdag 15 februari 2017

Martine Boyen (1965), gewezen mede uitbaatster van soephandel Macoy-Boyen, is dinsdag overleden. Martine was erg gekend in Sint-Truiden en omstreken. Een laatste groet kan u op maandag 20 februari brengen in Borgloon, van 19 tot 19.30 uur.

Lees meer →

Afscheid en groet, Alphonse Schroyen

dinsdag 14 februari 2017

De heer Alphonse Schroyen (1934) is dinsdag overleden. Het afscheid is voorzien op zaterdag 18 februari, om 12 uur, in het aula van funerarium Guilliams in Gelinden. Een laatste groet kan u vrijdag, van 19.30 tot 20 uur, brengen.

Lees meer →

Inbraak in Lenaertsstraat, Sint-Truiden

dinsdag 14 februari 2017

Dieven hebben maandag ingebroken in een huis in de Lenaertsstraat in Sint-Truiden (Brustem). Er werd niets gestolen. Ook zondag probeerden dieven binnen te raken in een huis in de Grote Vinnestraat in Sint-Truiden. Die poging mislukte.

Lees meer →

Internationaal publiek op Sunday Markt

dinsdag 14 februari 2017

De Sunday Markt groeit en trekt nu zelfs een internationaal publiek aan. Wekelijks, iedere zondagvoormiddag, vindt er op de Veemarkt in Sint-Truiden een gezellige antiek- en rommelmarkt plaats.

Lees meer →

Leerlingen KCST krijgen buiten les

dinsdag 14 februari 2017

Op Dikketruiendag, vrijdag 17 januari, plaatsen ook de leerlingen van KCST het milieu in de kijker. Leerlingen van de derde graad krijgen zelfs buiten les.

Lees meer →

Uitwisselingsorganisatie zoekt 160 gastgezinnen

dinsdag 14 februari 2017

In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Ze gaan hier naar school en verblijven volgend schooljaar in een gastgezin. AFS biedt 160 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!  

Lees meer →

Housewarming nieuwe locatie van dienst Jeugd

maandag 13 februari 2017

Op zaterdag 11 februari gooiden de dienst Jeugd en de uitleendienst de deuren open van hun gloednieuwe locatie. Die bevindt zich in een pand op Schurhovenveld 3061 (Rellestraat).

Lees meer →

Shop & The City maakt zeven winnaars bekend

maandag 13 februari 2017

Zeven gelukkige winnaars vielen in de prijzen tijdens de maand januari. Tijdens de soldenperiode scanden zij hun kaarten bij de Truiense handelaars.

Lees meer →

Nacht van de Jarretel op 18 februari

zaterdag 11 februari 2017

Een van de plezantste carnavalsgroepen, de Orde van de Jarretel, organiseert op zaterdag 18 februari hun jaarlijkse Nacht van de Jarretel in feestzaal De Veemarkt. De inkom is gratis en de muziek wordt verzorgd door niemand minder dan Dj’s Bert en Annick.

Lees meer →

FOTO - Militaire Parade Grote Markt

zaterdag 11 februari 2017

Op donderdag 9 februari organiseerde defensie de plechtigheid ‘erkenning van promoties’ met een militaire parade op de Grote Markt. Flipke Nuyttens maakte een mooie fotoreeks.

Lees meer →