Strafke
header-stripes

Winnaars Bibweek krijgen geschenktas

zaterdag 21 oktober 2017

Op zaterdag 21 oktober kregen de winnaars van het stadsbestuur een bijzondere geschenktas ter gelegenheid van de week van de Bib. Die was gevuld met – hoe kan het ook anders – boeken.

Lees meer →

Werken Hasseltsesteenweg in vooruitzicht

zaterdag 21 oktober 2017

Er komt een studie rond de heraanleg van de Hasseltsesteenweg (N722) tussen de rotonde in Melveren (Sint-Truiden) tot aan de grens met Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt). De eerste werken starten vermoedelijk pas in 2021.

Lees meer →

Op zoek naar 'Poes'

vrijdag 20 oktober 2017

Yves De Herdt is op zoek naar Poes (ook de naam van de poes). Ze is sinds donderdag spoorloos en liep weg op bij haar baasjes op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. “Normaal zit ze altijd binnen”, zegt Yves.

Lees meer →

Ruben Weytjens brengt het weer in Sint-Truiden

vrijdag 20 oktober 2017

Het wordt een wisselvallig weekend, met langdurig droge perioden maar ook natte intermezzo's. De temperatuur valt verder terug en de wind laat zich niet onbetuigd.

Lees meer →

Bestuurder verliest controle over stuur

vrijdag 20 oktober 2017

Op Gorsem-Dorp verloor een bestuurder vrijdagochtend de controle over het stuur van zijn wagen. Het voertuig belandde in de gracht. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Lees meer →

Leden jeugdbeweging verwend op Groenmarkt

vrijdag 20 oktober 2017

Het stadsbestuur van Sint-Truiden ontving vrijdagochtend de leden van de Truiense Jeugdbewegingen op de Groenmarkt in. Iedereen die -ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging- in jeugdbewegingsuniform langskwam, werd getrakteerd op een ontbijt.

Lees meer →

Nieuw leven in Molenbeek

donderdag 19 oktober 2017

Jean Biets is opgetogen met het nieuwe leven in de Molenbeek nabij Staaien. “De stekelbaarsjes bevolken de beek terug”, zegt Jean. “Natuurlijk heb ik ze, na de foto, weer vrijgelaten.”

Lees meer →

Dieven aan de haal met bouwmaterialen

donderdag 19 oktober 2017

Dieven zijn woensdag aan de haal gegaan met bouwmaterialen op een werf in de Zegestraat in Wilderen. De politie onderzoekt de zaak. Ook dinsdag probeerden dieven in te breken in een woning in de Duifhuisstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

Dierenasiel organiseert mosselfeest

donderdag 19 oktober 2017

Het dierenasiel van Sint-Truiden organiseert op zondag 5 november een mosselfeest ten voordele van het asiel. Van 11.30 tot 13.30 uur en van 17 tot 20 uur kan je in de feestzaal van Aalst-dorp terecht voor mosselen, stoofvlees, een vegetarische schotel of een kindermenu.

Lees meer →

Koning schiet vijf keer raak

donderdag 19 oktober 2017

Koning Filip heeft gisterochtend een bezoek gebracht aan het militaire domein Saffraanberg in Sint-Truiden en daar nam hij een volautomatisch geweer in de handen.

Lees meer →

Drie keer meer aanvoer bij Pipo

woensdag 18 oktober 2017

Bij fruitperserij Pipo in Sint-Truiden is het aanschuiven. Daar is de aanvoer van appels dit jaar verdrievoudigd.

Lees meer →

Wegeniswerken Begijnhof begonnen

woensdag 18 oktober 2017

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de nutswerkzaamheden aan het Begijnhof. Dinsdag werd ook gestart met de wegeniswerken.

Lees meer →

KCST geniet in Parijs

woensdag 18 oktober 2017

KCST uit Sint-Truiden behaalde de tweede plaats tijdens de finale van de Interscholenstrijd 2017 van Knack op School. Zij kregen een fantastisch weekendje Parijs cadeau!

Lees meer →

Erfgoedjaarmarkt Haspengouw

woensdag 18 oktober 2017Zondag 22 oktober van 13u tot 18u in de Begijnhofkerk. 

Maak kennis met de werking van talrijke Haspengouwse heemkundige kringen, kerkfabrieken en andere erfgoedverenigingen.Lees meer →

Vraag tijdig grafonderhoud aan

dinsdag 17 oktober 2017

Allerheiligen nadert. Ook dit jaar kan je via het stadsbestuur de graven van je overleden familieleden een onderhoudsbeurt laten geven.

Lees meer →

Geboorte: baby Hortense

dinsdag 17 oktober 2017

3,3 kilogram en 50 centimeter, dat zijn het gewicht en de lengte van baby Hortense de Liedekerke. Gabrielle De Giey en Ghislain de Liedekerke maken de geboorte van hun oogappeltje graag wereldkundig via Truineer.be. Wij juichen natuurlijk mee.

Lees meer →

Fruit-Doe-Dagen op Speelhof

dinsdag 17 oktober 2017

Ook vandaag, 17 oktober, zijn het weer Fruit-Doe-Dagen in de belevingsboomgaard op het Speelhof. Kinderen van 24 lagere schoolklassen leren er onder meer hoe ze zelf appelsap kunnen maken, wat er speciaal is aan hoogstamfruitbomen en welke dieren er leven in een boomgaard.

Lees meer →

Op zoek naar recept voor vlaai Matilleke

dinsdag 17 oktober 2017

Linda Cleijnen is op zoek naar het recept van de 'vlaai van Matilleke'. "Mijn moeder kocht die altijd op de hoek van Sint-Anneke in Sint-Truiden", zegt ze. "Het was een soort cake, maar niet zo droog."

Lees meer →

Toni Coppers kans op tweede Hercule Poirotprijs

dinsdag 17 oktober 2017

Misdaadauteur Toni Coppers uit Sint-Truiden maakt kans op de tweede Hercule Poirotprijs. Hij staat met vier collega's op de shortlist. Mocht Coppers met zijn meest recente boek 'De Zaak Magritte' winnen, wint hij de prijs voor de tweede keer.

Lees meer →

Tafeltennis voor kinderen van 5 tot 8

maandag 16 oktober 2017

Tafeltennisclub Sint-Truiden start met een benjamintraining op zondag. Kinderen van 5 tot 8 kunnen op zondag van 10 tot 11 uur terecht in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden. Bekijk alle info op de flyer.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek