Strafke
header-stripes

Stadsbestuur gaat nachtwinkels aanpakken

maandag 24 april 2017

Een vestigings- en uitbatingsreglement zal soelaas bieden voor buurten die hinder ondervinden door de activiteiten van nachtwinkels. De voorwaarden waaraan nieuwe winkels moeten voldoen zijn ook aangescherpt.

Lees meer →

Papierslag, Sint-Ritaschool

maandag 24 april 2017

Op vrijdag 28 april, van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 29 april, van 9 tot 16 uur, kan op de speelplaats van de Sint-Ritaschool op Nieuw Sint-Truiden weer terecht met papier, karton en een aantal spullen.

Lees meer →

Officiële ontvangst voor Nina Derwael

maandag 24 april 2017

De stad Sint-Truiden organiseert binnenkort een officiële ontvangst van goudenmedaillewinnaar Nina Derwael. In het centrum prijkt er de komende weken ook een spandoek, om de topprestaties van de Truiense sportvrouw in de kijker te zetten.

Lees meer →

Welkom bij Zen-O-Feet

maandag 24 april 2017

Christel Schevenels start met een nieuwe zaak in de Kommanderijstraat in Sint-Truiden. Bij Zen-O-Feet kan je zowel terecht voor een eenmalige behandeling als voor een regelmatige voetverzorging.Lees meer →

Twee weekends feest in Zepperen, het programma

zondag 23 april 2017

Zepperen maakt zich op voor twee weekends feest. De grootste spiegeltent van 't land is het vanaf 28 april het decor van Zepperen Danst weer en ook van het nieuwe Rock & Ride. De organisatie pakt uit met een ongezien programma.

Lees meer →

STVV en Namen gaan samenwerken

vrijdag 21 april 2017

STVV en Union Royale Namur kondigden vrijdag aan dat ze gaan samenwerken in de jeugdopleiding. "Deze overeenkomst geeft ons tal van mogelijkheden", zegt Marieke Höfte, voorzitter van STVV. "Zo kunnen we bijvoorbeeld ook taalkampen voor jonge voetballers organiseren."

Lees meer →

Geen rijbewijs aanvragen op 22 april

vrijdag 21 april 2017

Wegens werkzaamheden aan de software door FOD Mobiliteit kunnen er op zaterdag 22 april in het stadskantoor geen rijbewijzen aangevraagd worden.

Lees meer →

Tim Wellens kruipt in pen

vrijdag 21 april 2017

Het verhaal van Tim Wellens uit Sint-Truiden, van kleine miniem tot topprof, vormt de rode draad in het boek van Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst.

Lees meer →

Zondag, Bloesemzegening

vrijdag 21 april 2017

De prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen is de unieke locatie om zondag de bloesempracht te zegenen. Dit gebeurt voor de 67ste keer.

Lees meer →

Wandel- en fietstocht, 1 mei

vrijdag 21 april 2017

Handbal Sint-Truiden organiseert op 1 mei een wandel- en fietstocht door Haspengouw. Vooraf is er ook een ontbijtbuffet voorzien om de buikjes en de kas van de club te vullen. Bekijk alle informatie op de flyer.

Lees meer →

Vlaanderen investeert in 'fietsend Sint-Truiden'

vrijdag 21 april 2017

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets en dat is ook in Sint-Truiden merkbaar. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zegt partijgenoot Jelle Engelbosch. “Fietsen in Sint-Truiden wordt vlotter en veiliger”.

Lees meer →

Zondag is het Erfgoeddag

vrijdag 21 april 2017

Net als op tientallen andere plaatsen in Vlaanderen en Brussel, staat ook in Sint-Truiden de Erfgoeddag dit jaar volledig in het teken van de zorg. Er zijn maar liefst 17 verschillende tentoonstellingen, workshops en demonstraties.

Lees meer →

Festraetsuurwerk bestaat 75 jaar

donderdag 20 april 2017

Voor het astronomisch uurwerk van horlogemaker Kamiel Festraets (1904-1974) is de tijd nog lang niet gestopt. Kamiel Festraets verblufte in 1942 zowel vriend als vijand, toen hij zijn meesterwerk afrondde.

Lees meer →

Win VIP-ticket voor premiere Cameo

donderdag 20 april 2017

Op woensdag 26 april pakt Cinema Cameo in Sint-Truiden uit met de première van Guardians Of The Galaxy, Volume 2. Wij verloten een Vip Deluxe Starlord Package onder onze lezers. De winnaar mag met zes (6) naar de première en wordt verwend.

Lees meer →

We take over Trudo FM

woensdag 19 april 2017

De dienst Jeugd kaapt zondag het lokaal radiostation en brengt die dag uitsluitend onvervalste jongerenradio. Ze willen Truiense jongeren de kans geven om de radio te leren kennen.

Lees meer →

Pracht en praal op Haspengouw Tour 2017

dinsdag 18 april 2017

Op zondag 7 mei vindt in Sint-Truiden de vijfde editie van de Haspengouw Tour plaats. De tour is voorbehouden aan de meest exclusieve en moderne sportwagens.

Lees meer →

Simon Mignolet stelt koffie voor in BFV Bloesembar

dinsdag 18 april 2017

Nationaal doelman Simon Mignolet stelde dinsdag zijn eigen koffielijn voor in de BFV Bloesembar in Velm. De Twentytwo inspired is gebaseerd op de koffielijn die Simon en zijn broer Wouter al serveren in hun zaak TwentyTwo Coffee in Sint-Truiden.

Lees meer →

Gezocht: vrijwilligers voor hulp aan vluchtelingen

dinsdag 18 april 2017

De dienst Integratie en het OCMW van Sint Truiden zijn op zoek naar vrijwilligers voor de ondersteuning van hun dagelijkse werking in de begeleiding van erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden.

Lees meer →

Goede Paasvakantie voor Toerisme Sint-Truiden

maandag 17 april 2017

De tweede week van de Paasvakantie was er niet meteen mooi weer maar dat is niet te zien aan de cijfers van de dienst Toerisme in Sint-Truiden. “Er kwamen tussen 1 april en vandaag 8.026 mensen aan onze balie. Vorig jaar waren er dat 11.650 op een hele maand.”

Lees meer →

Viergeslacht 'Peijls' fier op de foto

maandag 17 april 2017

De 78-jarige Camille Peijls had het erg naar zijn zin tijdens het paasontbijt in Taverne Haspengouw. Niet verwonderlijk. De overgrootvader poseerde erg fier voor de foto met het ‘viergeslacht Peijls’.

Lees meer →