Strafke
header-stripes

Bestuurder zonder rijbewijs gedrogeerd

woensdag 22 februari 2017

Een bestuurder uit Sint-Truiden werd in de nacht van dinsdag op woensdag aan de kant gezet in Bilzen. De man had al een rijverbod en was onder de invloed van marihuana. Hij viel de agenten op door een technisch gebrek aan zijn wagen.

Lees meer →

Laatste groet en afscheid, Marc Pirard

woensdag 22 februari 2017

Marc Pirard (65) is overleden. Gelegenheid tot groeten is er donderdag (23 februari) in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden. De afscheidsviering vindt vrijdag om 11 uur plaats.

Lees meer →

Carnavalsweekend 2017, het overzicht

dinsdag 21 februari 2017

Sint-Truiden maakt zich op voor het jaarlijkse carnaval met heel wat activiteiten, feesten en de apotheose op maandag. Dan trekt de Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. We geven je graag een overzicht.

Lees meer →

Nieuwe onthardingsinstallatie in Velm

dinsdag 21 februari 2017

Het waterproductiecentrum in Velm heeft een nieuwe onthardingsinstallatie. Met de nieuwe installatie in Velm speelt De Watergroep in op de vraag van klanten naar zachter leidingwater. De onthardingsinstallatie en een nieuw reservoir hebben samen een prijskaartje van 7,3 miljoen euro.  

Lees meer →

FairTradeBabyplanner ook in Sint-Truiden

dinsdag 21 februari 2017

Samen met de collega’s van Heusden-Zolder, Hasselt en Beringen, breekt het stadsbestuur van Sint-Truiden een lans voor de FairTradeBabyplanner. Dat is een niet-commerciële website boordevol inspiratie voor eerlijke keuzes in de opvoeding van baby’s.

Lees meer →

Een jaar CoderDojo in Sint-Truiden

dinsdag 21 februari 2017

CoderDojo St-Truiden ontving zaterdag opnieuw 34 kinderen die enthousiast willen leren programmeren. De volgende sessie gaat door op 18 maart. Inschrijven kan via de website coderdojobelgium.be

Lees meer →

5.673 euro voor Wiric

dinsdag 21 februari 2017

Pascy Monette en Roger Clerinx organiseerden op donderdag 8 december hun vierde Cava-Party ten voordele van Wiric in feestzaal ’t Veilinghuis. Het evenement bracht maar liefst 5.673 euro op. Het ingezamelde bedrag werd geschonken aan Wiric.

Lees meer →

Engelsen willen opnieuw betogen tegen Duchatelet

maandag 20 februari 2017

De Coalition Against Roland Duchâtelet (CARD) wil op zaterdag 4 maart, tijdens de wedstrijd STVV-Eupen, betogen tegen hun clubeigenaar Roland Duchâtelet in Sint-Truiden. In november vorig jaar brachten de fans van Charlton al eens een bezoek aan Sint-Truiden.

Lees meer →

Nog één jaar vleesverwerking op Veemarkt

maandag 20 februari 2017

Vanaf 1 april 2018 moet de site van de Veemarkt in Sint-Truiden leeg zijn. Vanaf dan kunnen projectontwikkelaars hun visie uittekenen voor de onder meer de woningbouw langs de Speelhoflaan. Vleesgroothandelaar Jo Herbots (41) is volgens HBVL de enige die in Sint-Truiden blijft.

Lees meer →

Carnavalsdansnamiddag voor senioren

zondag 19 februari 2017

Dinsdag 21 februari om 13u30 in ’t Veilinghuis, Tongersesteenweg 150. Een gezellig carnavalsfeest met veel ambiance en leuke carnavalsmuziek en een bezoek van de Raad van Elf!

Lees meer →

Altebasso in Begijnhofkerk

zaterdag 18 februari 2017

Zanggroep Altebasso neemt u vanavond in de Begijnhofkerk mee op een sprookjesachtige reis doorheen de magische wereld van de filmmuziek. Bekende liedjes uit de leeuwenkoning, Marie Poppins, de kleine zeemeermin en nog talrijke andere films passeren de revue.

Lees meer →

Peter Onkelinx verlaat Stayen

vrijdag 17 februari 2017

De directie van Stayen en site manager Peter Onkelinx hebben in onderling overleg beslist hun samenwerking stop te zetten. "Peter wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière", klinkt het in een mededeling.

Lees meer →

Tot 3.000 skeletten onder Groenmarkt

vrijdag 17 februari 2017

De archeologen verwachten dat er onder de zone van 1.900 m² waar onder meer de heraanleg van de Groenmarkt in Sint-Truiden op de planning staat zo’n 3.000 skeletten kunnen liggen. De startdatum van de werken zal daardoor moeten opschuiven.

Lees meer →

Kindercarnaval, 19 februari

vrijdag 17 februari 2017

Op zondag 19 februari om 13u11 is er een groot kindercarnavalsfeest in de Raymond Goethalszaal op Stayen, dat met doorlopend kinderdisco, grime, een kidsbar en animatie.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Laatste Groet, Wim Vanbrabant

vrijdag 17 februari 2017

Wim Vanbrabant (1966), vooral gekend als gewezen uitbater van Drinkservice Terbiest, is overleden. Gelegenheid tot groeten is er maandag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Truiden maakt komaf met rubberkorrels

vrijdag 17 februari 2017

De stad Sint-Truiden heeft als eerste besloten om alle rubberkorrels van de stedelijke kunstgrasvelden te verwijderen. De stad wilde het onderzoek van minister van Sport Muyters niet afwachten en bestelde zelf een analyse en studie van de rubberkorrels.

Lees meer →

Het parcours, carnaval 2017 Sint-Truiden

donderdag 16 februari 2017

Op maandag 27 februari trekt de Internationale Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. Bekijk hier het parcours van de stoet.

Lees meer →

Meneer Beer en de Woeste Wolven

donderdag 16 februari 2017

Nu zondag 19 februari, om 15 uur in cultuurcentrum de Bogaard, duik je met Meneer Beer mee het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes.

Lees meer →

Mimi uit Velm is ster in rusthuis

donderdag 16 februari 2017

Chihuahua-pup Mimi is voortaan de ster van het dagverzorgingscentrum 't Binnenhof. “De bezoekers kunnen meehelpen met de verzorging en dat heeft heel wat voordelen”, zegt verantwoordelijke Brenda uit Velm (Sint-Truiden).

Lees meer →