Strafke
header-stripes

Hondendag, zondag 28 mei

zaterdag 27 mei 2017

Op zondag 28 mei, van 10 tot 16 uur, is het Hondendag in het Speelhof

. Er zijn hondenwandelingen, verwenpakketten, je kan op de foto met je viervoeter en er zijn tal van demonstraties en standen.

Lees meer →

Extra voorstelling 'Bompa' in Roxy

zaterdag 27 mei 2017

Op zondag 28 mei is er een extra voorstelling van ‘Bompa’ in Theater De Roxy in Sint-Truiden. Het decor, de kostuums, de muziek en de rekwisieten catapulteren je op slag naar het jaar 1987.

Lees meer →

Truineer bestaat tien jaar, we willen uw mening

zaterdag 27 mei 2017

Truineer.be blaast op 7 juli maar liefst tien kaarsjes uit. We denken eraan om onze webgazet in een nieuw jasje te steken, maar eerst willen we naar u luisteren. Neem twee minuten en vul even ons vragenlijstje in.

Lees meer →

Win een speelplein voor onze stad

vrijdag 26 mei 2017

Breng nog tot 31 mei je gebruikte batterijen binnen in één van de Bebat-inzamelpunten in onze stad en help ons een milieuvriendelijke speeltuin te winnen.

Lees meer →

Spaanse olijfolie, exclusief in Sint-Truiden

vrijdag 26 mei 2017

Speciaalzaak "La Oliva" in Kerkom houdt van 2 tot 5 juni degustatiedagen. De lezers van Truineer krijgen via de webshop van de zaak ook gratis verzending.

 Ideaal voor mand met wijn en olie voor vaderdag.

Lees meer →

Chiro Sint-Marten viert 75-jarig bestaan

donderdag 25 mei 2017

Chirojongens RVM Sint-Marten wordt 75 jaar. Hoogtepunten zijn een Chirotaptoe op de Groenmarkt op donderdag 25 mei en Sintmatte Live op zaterdag 27 mei.

Lees meer →

Jo Sneyers wordt Opper Raad van Elf

donderdag 25 mei 2017

Bij de Orde van de Commeduur, onder meer de organisator van het Truiense Carnaval, geeft Francois Creten de fakkel als Opper door aan Jo Sneyers. Ondervoorzitter wordt Giani Creten en Koen Debruyn wordt secretaris. Christophe Delvaux waakt over de financiën.

Lees meer →

Kampvuurverhalen, zaterdag 27 mei - 20.30 uur

woensdag 24 mei 2017

Beleef een authentiek kampvuurmoment in het decor van het kasteel van Velm met vertellers en zangers, geniet van een fruitige borrel en het warme gevoel rond het kampvuur. Dekentjes zijn voorzien.

Lees meer →

Roos wint piratenpakket

woensdag 24 mei 2017

Roos Vangeneugden wint het piratenpakket in cinema Cameo. Vanaf woensdag komt wereldwijd de nieuwste Pirates of The Carribean in de zalen. Wij verlootten een piratenpakket om met zes de film in Cinema Cameo te bekijken?

Lees meer →

Donderdag retromarkt tijdens extra Sunday markt

woensdag 24 mei 2017

Kom nu donderdag, tussen 9 en 10 uur, met jouw Old/Youngtimer, Café-Racer, Vespa of Retro Bike naar de de extra editie van de Sunday Markt en krijg een gratis consumptie.

Lees meer →

Opendeur Vigalex en Art d’eau op 9, 10 en 11 juni

dinsdag 23 mei 2017

Vigalex en Art d’eau organiseren op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni opendeurdagen op hun showterreinen aan de Tiensesteenweg 239 in Sint-Truiden. Je kan er de mooiste zwembaden, poolhouses en tuinhuizen bezichtigen.

Lees meer →

Zondag 28 mei is hondendag in Sint-Truiden

dinsdag 23 mei 2017

Op zondag 28 mei is het Hondendag in Sint-Truiden. Van 10u tot 16u kunnen baasjes en hun trouwe viervoeters terecht op het Speelhof voor een dag boordevol plezier. De toegang is bovendien helemaal gratis.

Lees meer →

Truienaar specialiseert zich in plaatsing zonnepanelen

dinsdag 23 mei 2017

Truienaar Michel Smeysters gaat zich specialiseren in de installatie van zonnepanelen. Smeysters Automations breidt daarmee haar activiteiten nog uit. Lieven Bruers is alvast tevreden met zijn installatie van zijn negentien zonnepanelen.

Lees meer →

FOTO - Moederdag, Sint Laurentius

dinsdag 23 mei 2017

In woonzorgcentrum Sint Laurentius in Brustem werden de moeders extra in de bloemetjes gezet voor Moederdag en dat leverde natuurlijk enkele leuke foto’s op.

Lees meer →

Award voor twee Truiense bedrijven

dinsdag 23 mei 2017

Twee Truiense bedrijven sleepten een provinciale innovatie-award voor de land- en tuinbouw in de wacht. Porreye scoorde met de belevingsvolle Pipo-trein, terwijl Jenedco van Eddy Leclere gelauwerd werd met zijn Seprosa-project voor de vermarkting van Haspengouwse mousserende wijn.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

dinsdag 23 mei 2017

Op donderdag 25 mei (OLH-Hemelvaart) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden. Ook recreatiezwembad Sint-Pieter en het containerpark zijn die dag gesloten.

Lees meer →

Win een piratenpakket bij Cinema Cameo

maandag 22 mei 2017

Vanaf woensdag komt wereldwijd de nieuwste Pirates of The Carribean in de zalen. Wij verloten een piratenpakket om met zes de film in Cinema Cameo te bekijken op een moment dat u zelf kiest.

Lees meer →

Leer je buren kennen

zondag 21 mei 2017

Op vrijdag 26 mei is het in Sint-Truiden burendag! Een eenvoudig en leuk initiatief om je buren beter te leren kennen. Zet je stoel buiten en doe een gezellig praatje met de buren.

Lees meer →

Cheque van 5.000 euro voor Sint-Vincentius

zaterdag 20 mei 2017

Op vrijdag 19 mei overhandigde Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw tijdens de Ladies City Day 5.000 euro aan Sint-Vincentius. De organisatie ondersteunt jaarlijks verschillende lokale, regionale en internationale projecten.

Lees meer →

Boerebloos schenkt 1.000 euro, G-dag op komst

zaterdag 20 mei 2017

De Boerebloos organiseert op 15 juni de jaarlijkse G-dag in ’t Veilinghuis op de Tongersesteenweg. De vereniging schonk ook 1.000 euro aan het gezin van de 3-jarige Lars.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek