Strafke
header-stripes

Pascy deelt vandaag shoppers uit.

zaterdag 22 juli 2017

Pascy is vaste partner bij Truineer.be, hij deelt vandaag bij iedere aankoop een Cibel shopper uit. Je vindt de stand van Pascy, de groenteboer, terug op de zaterdagmarkt op de Groenmarkt en aan de Clockemstraat. Vier mee met 10 jaar Truineer en ontvang vandaag een shopper op de zaterdagmarkt!

Lees meer →

6.000 Truineers zingen mee op 'Haspengouw Ziiingt'

vrijdag 21 juli 2017

Het was gisteren de eerste editie in Sint-Truiden na 14 jaar Hasselt. 6.000 mensen zongen mee met Raf van Brussel en Geena Lisa. Lokale talenten mochten (Jeugdkoor Djada, de Boerebloas & Facette) opwarmen en Cleymans en Vangeel zorgden voor het slotoptreden. Hun show was af. Benieuwd met welke hoofdact 'Haspengouw Ziiingt' volgend jaar afkomt, want deze show was af! Bekijk hier het verslag.

Lees meer →

Transferregen bij STVV

vrijdag 21 juli 2017

Veel transfernieuws op Stayen! Na Igor Vetokele blijft ook Cristian Ceballos nog een seizoen bij STVV. Beide spelers horen nog toe aan Chalton Athletic. Ceballos liet vooral in de play-offs mooie dingen zien. Er kwam nog twee nieuwe Kanaries bij en er is ook nieuws over Roman Bezus!

Lees meer →

Weerbericht voor het weekend - Ruben Weytjens

vrijdag 21 juli 2017

Gemiddeld bekeken ziet het weerbeeld er voor dit weekend zeker niet slecht uit. Vooral zaterdagavond kunnen er tijdelijk wel enkele stevige buien vallen, mogelijk met onweer. Maar er zullen in de loop van het weekend ook brede zonnige perioden voorkomen, te beginnen met vanmiddag. Het wordt niet te warm, maar ook niet te koud.

Lees meer →

Vandaag 5 EUR voor 10 zonnebloemen

vrijdag 21 juli 2017

De Bloemenhal pakt vandaag uit met een heuse stunt naar aanleiding van 10 jaar Truineer.be. Koop 10 zonnebloeùen voor slechts 5 EUR

Lees meer →

Werken Hamelstraat woensdag van start

vrijdag 21 juli 2017

Op woensdag 26 juli start de heraanleg van de nutsvoorzieningen in de Hamelstraat in Sint-Truiden. "We vernieuwen er de leidingen voor onder meer gas, elektriciteit en telecommunicatie", klinkt het.

Lees meer →

Zorgeloos met vakantie

vrijdag 21 juli 2017

Als je tijdens je vakantie je materialen iets langer wil ontlenen, volstaat het om dit te melden aan de infobalie van de bib.

Lees meer →

OCMW gaat elektrisch fietsen

donderdag 20 juli 2017

In Sint-Truiden aan dienstencentrum Cicindriahuis vond donderdag het startmoment van het project 'Viva Vélo' plaats. Medewerkers van het OCMW kunnen kennismaken met de elektrische fiets en hem gedurende één of twee weken uittesten.

Lees meer →

Vanavond, Haspengouw Ziingt

donderdag 20 juli 2017

Haspengouw Ziiingt is een gratis familiefestival voor jong en oud. Het concept is simpel: Doorheen de avond worden de beste Nederlandstalige meezingers gespeeld door de live-band.

Lees meer →

Win 15 EUR bij Mister Spaghetti

donderdag 20 juli 2017

Sinds deze week is Mister Spaghetti in Sint-Truiden officieel geopend. Het is gelegen naast de KBC op de Grote Markt. Wie weet kan jij er binnenkort op onze kosten gaan smullen?

Lees meer →

EK Jonge Floristen in Sint-Truiden

woensdag 19 juli 2017

Sint-Truiden is dit jaar gaststad van de internationale bloemenwedstrijd Eurofleurs. Tien jeugdige floristen strijden op zaterdag 16 september voor de titel van Europees kampioen in de prachtige wedstrijdlocatie op de minderbroederssite.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

woensdag 19 juli 2017

Op vrijdag 21 juli (nationale feestdag) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve recreatiezwembad Sint-Pieter en Toerisme Sint-Truiden.

Lees meer →

'Alles aan 10 EUR'-stunt bij 't Veilinghuis

woensdag 19 juli 2017

Brasserie 't Veilinghuis aan de BFV op de Tongersesteenweg is niet verlegen voor een stunt. Naar aanleiding van 10 jaar Truineer.be pakken Luc & Jan uit met een serieuze stunt. Je kan er vandaag 's ochtends, 's middags en 's avonds terecht voor 10 EUR. Een heuse 'Alles aan 10 EUR'-stunt!

Lees meer →

Sint-Truiden heeft eigen wieleroutfit

dinsdag 18 juli 2017

Sint-Truiden lanceert een eigen wieleroutfit. Mooi is dat die aan een voordelige prijs te koop is en dat er per verkochte outfit ook 10 euro naar Levensloop gaat.

Lees meer →

Truiense barman maakt beste cocktails met vodka

dinsdag 18 juli 2017

Cederic Millet won maandag de finale voor Elite in de vodkacompetitie. Dat ging door in de Alice cocktailbar in Brussel. "We waren er met 6 bartenders, en ik bleef als winnaar over. Vanaf 21 september zit ik in de wereldfinale", zegt een tevreden Cederic.

Lees meer →

Knutselworkshop ‘Rozen maken van fietsbanden’ voor 60+

dinsdag 18 juli 2017

Tijdens deze workshop leert Hilde je rozen maken van kapotte fietsbanden. Dat kan op woensdag 19 en 26 juli.

Lees meer →

Haspengouw Ziingt ook voor andersvaliden

dinsdag 18 juli 2017

De organisatie van Haspengouw Ziingt op donderdag 20 juli zet ook in op andersvaliden. Voor mensen met een beperking is er een speciaal podium voorzien.

Lees meer →

10 EUR korting bij Foto Robyns

dinsdag 18 juli 2017

Vandaag is het dag 2 van onze 10 feestdagen naar aanleiding van 10 jaar Truineer.be. Kom naar Foto Robyns en krijg 10 EUR korting bij aankoop van een Instax 8 toestel, ook geldig op de mini. Fotografie-specialist Frank Deltour is al jaren vaste partner bij Truineer.be, hij verloot daarom ook nog 3 Instax 8 toestellen.

Lees meer →

Stand van zaken bij STVV

maandag 17 juli 2017

Negentien veldspelers en twee keepers tekenden present voor de fotoshoot van de 'Kanaries 2017-2018'. Daar hoorde ook Jorge Teixeira bij, die over komt van Charlton Athletic en de plaats inneemt van Ruben Fernandes. Teixeira deed al ervaring in de Pro League op in het shirt van Standard. Hij tekende een driejarig contract. De Malinese tester Souleymane Diarra was er niet bij. Hij zou doorgestuurd zijn.

Lees meer →

Vind jij Fair Trade ook geweldig?

maandag 17 juli 2017

Word lid van de werkgroep FairTradeGemeente! Een FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek