Strafke
header-stripes

Kampvuurverhalen, zaterdag 27 mei - 20.30 uur

woensdag 24 mei 2017

Beleef een authentiek kampvuurmoment in het decor van het kasteel van Velm met vertellers en zangers, geniet van een fruitige borrel en het warme gevoel rond het kampvuur. Dekentjes zijn voorzien.

Lees meer →

Roos wint piratenpakket

woensdag 24 mei 2017

Roos Vangeneugden wint het piratenpakket in cinema Cameo. Vanaf woensdag komt wereldwijd de nieuwste Pirates of The Carribean in de zalen. Wij verlootten een piratenpakket om met zes de film in Cinema Cameo te bekijken?

Lees meer →

Donderdag retromarkt tijdens extra Sunday markt

woensdag 24 mei 2017

Kom nu donderdag, tussen 9 en 10 uur, met jouw Old/Youngtimer, Café-Racer, Vespa of Retro Bike naar de de extra editie van de Sunday Markt en krijg een gratis consumptie.

Lees meer →

Opendeur Vigalex en Art d’eau op 9, 10 en 11 juni

dinsdag 23 mei 2017

Vigalex en Art d’eau organiseren op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni opendeurdagen op hun showterreinen aan de Tiensesteenweg 239 in Sint-Truiden. Je kan er de mooiste zwembaden, poolhouses en tuinhuizen bezichtigen.

Lees meer →

Zondag 28 mei is hondendag in Sint-Truiden

dinsdag 23 mei 2017

Op zondag 28 mei is het Hondendag in Sint-Truiden. Van 10u tot 16u kunnen baasjes en hun trouwe viervoeters terecht op het Speelhof voor een dag boordevol plezier. De toegang is bovendien helemaal gratis.

Lees meer →

Truienaar specialiseert zich in plaatsing zonnepanelen

dinsdag 23 mei 2017

Truienaar Michel Smeysters gaat zich specialiseren in de installatie van zonnepanelen. Smeysters Automations breidt daarmee haar activiteiten nog uit. Lieven Bruers is alvast tevreden met zijn installatie van zijn negentien zonnepanelen.

Lees meer →

FOTO - Moederdag, Sint Laurentius

dinsdag 23 mei 2017

In woonzorgcentrum Sint Laurentius in Brustem werden de moeders extra in de bloemetjes gezet voor Moederdag en dat leverde natuurlijk enkele leuke foto’s op.

Lees meer →

Award voor twee Truiense bedrijven

dinsdag 23 mei 2017

Twee Truiense bedrijven sleepten een provinciale innovatie-award voor de land- en tuinbouw in de wacht. Porreye scoorde met de belevingsvolle Pipo-trein, terwijl Jenedco van Eddy Leclere gelauwerd werd met zijn Seprosa-project voor de vermarkting van Haspengouwse mousserende wijn.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

dinsdag 23 mei 2017

Op donderdag 25 mei (OLH-Hemelvaart) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden. Ook recreatiezwembad Sint-Pieter en het containerpark zijn die dag gesloten.

Lees meer →

Win een piratenpakket bij Cinema Cameo

maandag 22 mei 2017

Vanaf woensdag komt wereldwijd de nieuwste Pirates of The Carribean in de zalen. Wij verloten een piratenpakket om met zes de film in Cinema Cameo te bekijken op een moment dat u zelf kiest.

Lees meer →

Leer je buren kennen

zondag 21 mei 2017

Op vrijdag 26 mei is het in Sint-Truiden burendag! Een eenvoudig en leuk initiatief om je buren beter te leren kennen. Zet je stoel buiten en doe een gezellig praatje met de buren.

Lees meer →

Cheque van 5.000 euro voor Sint-Vincentius

zaterdag 20 mei 2017

Op vrijdag 19 mei overhandigde Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw tijdens de Ladies City Day 5.000 euro aan Sint-Vincentius. De organisatie ondersteunt jaarlijks verschillende lokale, regionale en internationale projecten.

Lees meer →

Boerebloos schenkt 1.000 euro, G-dag op komst

zaterdag 20 mei 2017

De Boerebloos organiseert op 15 juni de jaarlijkse G-dag in ’t Veilinghuis op de Tongersesteenweg. De vereniging schonk ook 1.000 euro aan het gezin van de 3-jarige Lars.

Lees meer →

Joy Joy verhuist naar grasveld Fabriekstraat

vrijdag 19 mei 2017

De springkastelen en animatiestanden van Joy Joy maken na 17 jaar de overstap van de Grote Markt naar een gigantisch grasveld aan de Fabriekstraat.

Lees meer →

Buddy's KCST krijgen getuigschrift

vrijdag 19 mei 2017

Gedurende een gans schooljaar hebben 27 leerlingen van KCST kinderen uit het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs begeleid met schrijven en rekenen. De 'buddy's' kregen een getuigschrift.

Lees meer →

Runkelen krijgt nieuw buurthuis

vrijdag 19 mei 2017

Vlakbij de kerk van Runkelen komt er een gloednieuw buurthuis voor de dorpsbewoners en lokale verenigingen. De bouwwerken zullen begin volgend jaar van start gaan, zodat rond de zomer van 2018 het ontmoetingscentrum in gebruik kan genomen worden.

Lees meer →

Patricia Nelissen wint Kia

donderdag 18 mei 2017

Tijdens de tweede themaeditie van de Haspengouw Markt werd de autoloting van Shop & The City voor het eerste live geloot. Patricia Nelissen kwam als winnares uit de bus, werd live opgebeld en nam donderdag haar Kia Rio van Groep Bruyninx mee naar huis.

Lees meer →

Wat je moet weten over de Ladies City Day

donderdag 18 mei 2017

Morgen gooien de handelaars van Sint-Truiden massaal de deuren open voor de Body2Win Ladies City Day. De vrouwen worden verwend met tal van acties terwijl de mannen naar het voetbal gaan. Verleider Ken, De Romeo’s en The Magical Flying Thunderbirds zijn er ook klaar voor.

Lees meer →

Sprookjeszondag in het kabouterbos

donderdag 18 mei 2017Het kabouterbos is weer open. Zondag 21 mei om 14u, 14u45 en 15u30, kabouterbos, jeugdcentrum de Tochtgenoot, Trudobron 20

Lees meer →

Truienaren winnen nationale finale Kunstbende

donderdag 18 mei 2017

Charlotte Sterken, Silke Francis en Ruben Strauven uit Sint-Truiden hebben, in de categorie dans, de finale van de 'Kunstbende' in de Arenbergschouwburg in Antwerpen gewonnen. Nog drie andere inzendingen uit Sint-Truiden vielen in de prijzen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek