Strafke
header-stripes

Sint-Truiden by Lights by Music, nu zaterdag

donderdag 21 september 2017

De allereerste Sint-Truiden by Lights by Music start op zaterdag 23 september. Op het verlicht parcours word je getrakteerd op een aantal muzikale intermezzo’s! De coverband The Jameson Brothers neemt plaats aan De Zoutkist.

Lees meer →

Sorteer voor je naar het containerpark gaat

donderdag 21 september 2017

Als je goed sorteert, vergemakkelijkt dit je bezoek aan het containerpark en het is bovendien nog goed voor je portemonnee!

Lees meer →

Verzoeknummers voor Levensloop

woensdag 20 september 2017

Café Hemingway's pakt tijdens het Levensloopweekend op 7 en 8 oktober uit met een steunactie voor het evenement. Op zaterdag 7 oktober kan je, vanaf 20 uur, je favoriete nummer aanvraag voor slechts 1 euro. De opbrengst gaat naar Levensloop.

Lees meer →

Word jij een local hero in 7 stappen?

woensdag 20 september 2017

UNIZO Sint-Truiden organiseert woensdag 27 september om 20u00 deze infosessie met topspreker Kurt Ostyn op Stayen. "Beter een ‘grote kleine’, dan een ‘kleine grote’."

Lees meer →

200 jaar muziek met Udo

woensdag 20 september 2017

K. H. Vermaak Na Arbeid - Aalst bij Sint-Truiden pakt uit met een geweldig concert met niemand minder dan Udo in de gemeentelijke feestzaal van Aalst.

Lees meer →

Fruit- en cultuurmarkt op 24 september

woensdag 20 september 2017

Op zondag 24 september is iedereen van harte welkom op de jaarlijkse fruit- en cultuurmarkt. Kom oude fruitvariëteiten kopen, proef van de nieuwe frisse appels, koop verse confituur.

Lees meer →

Elke donderdag rondleiding in BFV

woensdag 20 september 2017

Iedere donderdag in april en september zet de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden om 11 uur de deuren open. De bezoekers krijgen in de veilingzaal een film te zien over voorsorteringen en hoe het veilen van fruit gebeurt.

Lees meer →

1.200 kleuters in Kabouterbos

dinsdag 19 september 2017

Meer dan 1.200 kleuters van 11 verschillende scholen binnen en rond Sint-Truiden vierden feest in het Kabouterbos. Tijdens het Kabouterfeest namen ze deel aan tal van leuke activiteiten in een magische sprookjessfeer.

Lees meer →

Nieuwe SPECT-CT voor Sint-Trudo

dinsdag 19 september 2017

De dienst nucleaire geneeskunde van het Sint-Trudo Ziekenhuis heeft de voorbije maanden een grondige facelift ondergaan voor de installatie van de nieuwe SPECT-CT die op maandag 18 september in gebruik werd genomen.

Lees meer →

Burgemeester tevreden over bezoek koningin

dinsdag 19 september 2017

In het laatste deel van deze reportage laten we burgemeester Veerle Heeren aan het woord. Zij klinkt lovend over het resultaat van het bezoek van Hare Majesteit koningin Mathilde.

Lees meer →

Jelle presteert in nationaal team

dinsdag 19 september 2017

Jelle Vandersteen van de Sint-Truidense Reddingsclub (STRC) vertegenwoordigde ons land op het Europese Jeugdkampioenschap (EJK) in Brugge en Oostende.

Lees meer →

FOTOREEKS - Eurofleurs 2017

maandag 18 september 2017

Filipke Nuyttens ging op reportage naar de Eurofleurs tentoonstelling. Bekijk hieronder de foto's. De tentoonstelling is nog open tot 18 uur vandaag.

Lees meer →

Fles van 2.000 euro voor veiling Levensloop

zondag 17 september 2017

Kapperszaak Concept C - Claes uit Sint-Truiden heeft na de winst van STVV tegen Genk een fles Veuve Clicquot geschonken. De unieke fles werd door alle spelers gesigneerd en wordt binnenkort geveild ten voordele van Levensloop Sint-Truiden.

Lees meer →

Vrijwilliger bij brandweer Sint-Truidenzondag 17 september 2017

Ook interesse om bij de brandweer te werken? De Hulpverleningszone Zuid-West Limburg gaat voor post Sint-Truiden binnenkort op zoek naar kandidaat-brandweervrijwilligers.

Lees meer →

VIDEO - Warme ontvangst voor Koningin Mathilde

zondag 17 september 2017

In aflevering twee van het bezoek van Koningin Mathilde aan Eurofleurs brengen we de kinderen van de scholen in beeld. Naar verluidt vormden 1600 leerlingen en begeleiders een erehaag voor Hare Majesteit. De zon was van de partij en dus niets dan positiviteit op de Grote Markt. Bezoek vandaag tot 22 uur de tentoonstelling op de verschillende locaties.

Lees meer →

Al veel volk op tentoonstelling Eurofleurs

zondag 17 september 2017

Heel veel volk al voormiddag op de tentoonstelling Eurofleurs in de stad. "Vooral de Minderbroederskerk is populair, je kan er de 5 opdrachten van de 10 kandidaten bekijken. Het loont de moeite want Sören van Laer van België werd tweede na Hongarije. Finland werd derde," aldus Marijke Walbers, directeur van de KUFB. Je kan vandaag de locaties nog bezoeken tot 22 uur. Ook morgen is een bezoek mogelijk.

Lees meer →

Gazometerstraat wordt fietsstraat

zondag 17 september 2017

De stad Sint-Truiden zal de Gazometerstraat voor de zomer van 2018 inrichten tot fietsstraat. Dat moet de mobiliteitssituatie beter afstemmen op de nieuwe school.

Lees meer →

Oppenheimers, feest op 1 oktober

zondag 17 september 2017

De Oppenheimers, Blaaskapel uit Velm, organiseren op zondag voor de vijftiende keer hun Oktoberfeest.

Lees meer →

2.200 plantjes voor Kom op tegen Kanker

zondag 17 september 2017

In Sint-Truiden werden dit weekend 2.200 plantjes verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Peter Dufaux, drijvende kracht achter het initiatief in Sint-Truiden, bedankt aan alle vrijwilligers en alle inwoners die een plantje kochten.

Lees meer →

VIDEO - Koningin Mathilde bezoekt Eurofleurs

zaterdag 16 september 2017

Sint-Truiden verwelkomt dit jaar jonge floristen voor een nieuwe editie van Eurofleurs. Dit is het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen, dat om de vier jaar in een andere Europese stad plaatsvindt. Ter gelegenheid van deze wedstrijd bezocht koningin Mathilde onze stad.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek