Strafke
header-stripes

Gemeenteraad terug op Grote Markt

dinsdag 28 maart 2017

Na 9 jaar vindt de gemeenteraadszitting terug plaats in het historische stadhuis op de Grote Markt. De raadszaal is uitgerust met innovatieve digitale apparatuur, die het mogelijk maakt om de vergadering uit te zenden op de stadswebsite.

Lees meer →

140 mensen op FairTrade-proefavond

maandag 27 maart 2017

Het stadsbestuur van Sint-Truiden organiseerde een FairTrade-proefavond in de monumentale kapel van het OCMW. Zowat 140 personen kwamen er kennismaken met het uitgebreide gamma.

Lees meer →

Paasvakantie, Jeugd, sport en spel

maandag 27 maart 2017

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april en van maandag 10 tot en met vrijdag 14 april, van 9u30 tot 16u30, kan je samen met je leeftijdsgenootjes en vriendjes spelen, ravotten, zwemmen, uitstappen doen, enz.

Lees meer →

Laatste groet en afscheid, Paula Ponet

maandag 27 maart 2017

Mevrouw Paula Ponet (1933) is overleden. Gelegenheid tot groeten is er dinsdag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Vanmechelen in de Rijschoolstraat in Sint-Truiden. De uitvaartdienst vindt woensdag plaats in Wilderen.

Lees meer →

Koffie met letters: Christian De Coninck

zondag 26 maart 2017

Dinsdag 28 maart om 10u in de club van cultuurcentrum de Bogaard - Met de politieschool net achter de kiezen, begint een nieuwbakken agent aan zijn eerste werkdag.

Lees meer →

Vluchtmisdrijf maar gevat dankzij camerabeelden

zaterdag 25 maart 2017

De politie kon deze week een bestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, bij de lurven vatten. “De wagen van die persoon was op een parking tegen de wagen van mijn dochter gerold en de politie bekeek de camerabeelden”, zegt Jan uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Tweede paasdegustatie, Le Bon Vinvant

vrijdag 24 maart 2017

Tijdens de tweede paasdegustatie van Le Bon Vinvant op zondag 26 maart in Sint-Truiden kan je proeven van een 20-tal wijnen. “Naast een leuke selectie roséwijnen zijn uiteraard onze vaste waarden ook van de partij.”

Lees meer →

Boekenbeurs op zaterdag en zondag

vrijdag 24 maart 2017

Basisschool Heilig Hart Sint-Truiden organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 maart een boekenbeurs in de Sint-Jozefkerk op de Zepperenweg. Je kan er terecht van 10 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Lees meer →

Katja mag met zes gratis naar cinema

vrijdag 24 maart 2017

Katja Haubrechts is de winnares voor de zes tickets voor The Boss Baby in Cinema Cameo. Zij en haar gezelschap krijgen zaterdag ook een gratis drankje en een snack. “We zijn natuurlijk blij en gaan genieten”, aldus de winnares.

Lees meer →

Nieuwe ontharding open voor het publiek

vrijdag 24 maart 2017

Op zondag 26 maart wordt de nieuwe ontharding in Velm opengesteld voor het publiek, samen met het nieuw reservoir in de Romeinseweg.

Lees meer →

280 ton grofvuil opgehaald in Sint-Truiden

vrijdag 24 maart 2017

In Sint-Truiden haalden arbeiders van de stadsdiensten vrijdag opnieuw grofvuil op. “Het is de laatste dag van onze jaarlijkse lenteschoonmaak en we zijn de enige stad die dat op deze manier doet”, zegt schepen Vautmans.

Lees meer →

Earth Hour: doof de lichten op 25 maart

donderdag 23 maart 2017

Op zaterdag 25 maart organiseert World Wide Fund for Nature (WWF) Earth Hour, de grootste actie voor het klimaat ter wereld. Sint-Truiden vraagt om de lichten van 20.30 tot 21.30 uur zoveel mogelijk te doven.

Lees meer →

Ladies City Day 2017 op vrijdag 19 mei

donderdag 23 maart 2017

Op vrijdag 19 mei, vanaf 16 uur, worden alle vrouwen in Sint-Truiden weer in de watten gelegd. Tijdens de Ladies City Day van Shop & The City zijn de winkels open en alle vrouwen krijgen een goodiebag.

Lees meer →

Simon Mignolet houdt benefiet voor ALS-Liga

woensdag 22 maart 2017

Simon Mignolet zet op 10 juni zijn schouders onder een grote benefietdag ten voordele van het onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. De nationale doelman is peter van de ALS Liga en heeft zelf een nonkel die tegen de ziekte vecht.

Lees meer →

De Melver, patattofobie

woensdag 22 maart 2017

Jan, de uitbater van de Melver in Sint-Truiden, moet er nog mee lachen als hij het vertelt. "Een klant die liever iets anders had dan brood liet dat niet weten met een klacht, maar met een cartoon."

Lees meer →

Dag van de Motorrijder, zondag

woensdag 22 maart 2017

In Borgloon kunnen motards zondag hun rijvaardigheden opfrissen. Ook de politiezone Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom is in de organisatie betrokken. Motorrijders kunnen er terecht van 9 tot 16 uur, en dat aan de veiling in Borgloon.

Lees meer →

Fiets Jo Hendrix gestolen

woensdag 22 maart 2017

Op het Heilig Hartplein werd dinsdagavond de fiets van voormalig stadssecretaris Jo Hendrix gestolen. Hij sloot zijn tweewieler omstreeks 20 uur, woonde dan een concert bij in de OLV-kerk, en merkte 45 minuten later op dat de fiets verdwenen was.

Lees meer →

Dieven aan de haal met fiets

dinsdag 21 maart 2017

Dieven hebben dinsdag omstreeks 9.35 uur een fiets gestolen in de Meersenstraat in Sint-Truiden. De eigenaar liet de fiets even opgesloten achter en zag dan dat zijn tweewieler gestolen werd.

Lees meer →

1.250 euro voor goede doelen

dinsdag 21 maart 2017

Op de jaarlijkse bingo schonk Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw een bedrag weg van 1250 euro. De gelukkige verenigingen waren het Rajdado vzw, RA Limburg en Vonkita vzw, zij mochten respectievelijk 750 euro en  250 euro in ontvangst nemen.

Lees meer →

Met zes gratis naar The Boss Baby

dinsdag 21 maart 2017

Cinema Cameo heeft weer een primeur beet. Nog voor de film tijdens de paasvakantie in première gaat mag de hipste bioscoop van ’t land de animatiefilm al één keer draaien op zaterdag 25 maart. Ook u maakt kans op een Royal VIP-pakket.

Lees meer →