Strafke
header-stripes

Stickerverkoop Rode Kruis start vandaag

donderdag 27 april 2017

Van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei 2017 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Sint-Truiden zullen veertien dagen post vatten.

Lees meer →

Streetsoccer Cage Cup op 7 mei

woensdag 26 april 2017

Ben je tussen 10-14 jaar of 15-19 jaar en heb je het schot van Ronaldo of de dribbel van Messi? Kom het laten zien... wie weet wordt jouw team (3 spelers + 1 keeper) kampioen van de streetsoccer cage cup op 7 mei op het Eglantierplein, Nieuw Sint-Truiden.

Lees meer →

Ochtendwandeling met ontbijt, Velm

woensdag 26 april 2017

De landelijke Gilden Velm-Halmaal nodigt alle natuurliefhebbers en wandelaars opnieuw uit op een verkwikkende ochtendwandeling op zondag 7 mei. "Onder begeleiding van een ervaren natuur en vogelkenner stappen wij een paar uur door de Velmse natuur."

Lees meer →

Word ook jij vrijwilliger bij Joy Joy?

woensdag 26 april 2017

Om het kinderfestival Joy Joy op zaterdag 24 en zondag 25 juni in goede banen te leiden, zoekt de dienst Jeugd enthousiaste vrijwilligers (van 16 tot 25 jaar), die instaan voor de begeleiding van de kinderen en de veiligheid tijdens het evenement waarborgen.

Lees meer →

Benoit's Eetboetiek serveert afhaalgerechten

woensdag 26 april 2017

Dennis Grbic en Shary Tierenteyn  openen vanaf dinsdag 2 mei hun eigen zaak op de Grote Markt 38 in Sint-Truiden. Bij Benoit’s Eetboetiek kan je terecht voor heel wat afhaalgerechten.

Lees meer →

Zondag, BFV Bloesembar Late Night

woensdag 26 april 2017

Nu zondag kan je in en aan de BFV Bloesembar terecht voor de enige Late Night van dit bloesemseizoen. Het belooft prachtig weer te worden. Je kan ook last minute inschrijven voor de BBQ.

Lees meer →

showconcert Koninklijke Harmonie De Gilde

woensdag 26 april 2017

Koninklijke Harmonie De Gilde Sint-Truiden organiseert zaterdag haar jaarlijks groot showconcert, met deze keer als thema ‘Just Music 2017’.

Lees meer →

Ook Elodie Ouedraogo zaterdag in Sint-Truiden

dinsdag 25 april 2017

De eerste editie ‘Dwars door de Boerenbuiten’ van Broederlijk Delen op zaterdag 29 april is nu al een succes. Maar liefst 60 teams gaan de wandeluitdaging van Leuven naar Sint-Truiden (45km) aan. Er werd al 60.000 euro verzameld.

Lees meer →

Laatste groet, Yvonne Strauven

dinsdag 25 april 2017

Mevrouw Yvonne Strauven (91) is overleden op 23 april. U kan een laatste groet brengen op woensdag 26 april, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat. De afscheidsviering vindt donderdag om 9.15 uur plaats.

Lees meer →

Zomertrekking 60plus op 22 juni

dinsdag 25 april 2017

Zestigplussers kunnen op donderdag 22 juni mee naar Barvaux-sur-Ourthe voor een 'Zomertrekking'. Inschrijven kan nu al bij de dienst Sport in Sint-Truiden.

Lees meer →

Haspengouw Zingt, Grote Markt - 20 juli

dinsdag 25 april 2017

Donderdag 20 juli, aan de vooravond van de nationale feestdag, vindt op de Truiense Grote Markt 'Haspengouw Zingt' plaats. Het gaat om een gloednieuw meezingfeest waar het Nederlandstalige lied de boventoon voert. Dat schrijft HBVL.

Lees meer →

Stadsbestuur gaat nachtwinkels aanpakken

maandag 24 april 2017

Een vestigings- en uitbatingsreglement zal soelaas bieden voor buurten die hinder ondervinden door de activiteiten van nachtwinkels. De voorwaarden waaraan nieuwe winkels moeten voldoen zijn ook aangescherpt.

Lees meer →

Papierslag, Sint-Ritaschool

maandag 24 april 2017

Op vrijdag 28 april, van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 29 april, van 9 tot 16 uur, kan op de speelplaats van de Sint-Ritaschool op Nieuw Sint-Truiden weer terecht met papier, karton en een aantal spullen.

Lees meer →

Officiële ontvangst voor Nina Derwael

maandag 24 april 2017

De stad Sint-Truiden organiseert binnenkort een officiële ontvangst van goudenmedaillewinnaar Nina Derwael. In het centrum prijkt er de komende weken ook een spandoek, om de topprestaties van de Truiense sportvrouw in de kijker te zetten.

Lees meer →

Welkom bij Zen-O-Feet

maandag 24 april 2017

Christel Schevenels start met een nieuwe zaak in de Kommanderijstraat in Sint-Truiden. Bij Zen-O-Feet kan je zowel terecht voor een eenmalige behandeling als voor een regelmatige voetverzorging.Lees meer →

Twee weekends feest in Zepperen, het programma

zondag 23 april 2017

Zepperen maakt zich op voor twee weekends feest. De grootste spiegeltent van 't land is het vanaf 28 april het decor van Zepperen Danst weer en ook van het nieuwe Rock & Ride. De organisatie pakt uit met een ongezien programma.

Lees meer →

STVV en Namen gaan samenwerken

vrijdag 21 april 2017

STVV en Union Royale Namur kondigden vrijdag aan dat ze gaan samenwerken in de jeugdopleiding. "Deze overeenkomst geeft ons tal van mogelijkheden", zegt Marieke Höfte, voorzitter van STVV. "Zo kunnen we bijvoorbeeld ook taalkampen voor jonge voetballers organiseren."

Lees meer →

Geen rijbewijs aanvragen op 22 april

vrijdag 21 april 2017

Wegens werkzaamheden aan de software door FOD Mobiliteit kunnen er op zaterdag 22 april in het stadskantoor geen rijbewijzen aangevraagd worden.

Lees meer →

Tim Wellens kruipt in pen

vrijdag 21 april 2017

Het verhaal van Tim Wellens uit Sint-Truiden, van kleine miniem tot topprof, vormt de rode draad in het boek van Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst.

Lees meer →

Zondag, Bloesemzegening

vrijdag 21 april 2017

De prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen is de unieke locatie om zondag de bloesempracht te zegenen. Dit gebeurt voor de 67ste keer.

Lees meer →