Strafke
header-stripes

Nieuws

Weerbericht voor het weekend - Ruben Weytjens

vrijdag 18 augustus 2017

Het weekend wordt nog nat ingezet, maar zowel op zaterdag als op zondag blijft het meestal droog. Er kan eens even een lokale bui vallen, maar langdurige regenval zoals vrijdagvoormiddag is niet te verwachten.

Lees meer →

Velm gaat weer spiegelen

vrijdag 18 augustus 2017

Tijdens Velm Spiegelt, vanaf vrijdag 25 augustus, maken FeSteyn en Geena Lisa er het mooie weer, zaterdag neemt dj Nico Vaes de fakkel over en zondag kan je meezingen op de tonen van onvervalste Golden Oldies.

Lees meer →

21e Willy Vannitsen Classic, zaterdag en zondag

vrijdag 18 augustus 2017

Tijdens de 21e 21e Willy Vannitsen Classic zijn er wielertoeristenritten op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 van 175 km, 145km, 115 km, 80 km en 65 km. Gezinsfietstochten op zondag 20 augustus 2017 van 15 km en 30 km.

Lees meer →

Het is bijna kermis!

vrijdag 18 augustus 2017

De kermis in Sint-Truiden, met in totaal een 70-tal attracties, gaat door van vrijdag 25 augustus tot maandag 4 september op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Lees meer →

Schrijf je in voor de monumentenrun

vrijdag 18 augustus 2017

Op zaterdag 9 september trekt de Monumenten Run weer door de straten van Sint-Truiden. Nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!

Lees meer →

Ook vandaag bruist Brustem nog

maandag 14 augustus 2017

Het hele team rond Brustem Bruist palmt vanaf zaterdag al het dorpsplein in om er drie dagen lang te feesten. Ook op maandag is het feest en kermis in Brustem.

Lees meer →

Verkeersregeling activiteiten Brustem en Kerkom

vrijdag 11 augustus 2017

In Brustem is er drie dagen Brustem Bruist en in Kerkom zijn er kermis en koers. De organisaties hebben ook hun impact op de verkeersregeling en parkeergelegenheid. We geven je een overzicht.

Lees meer →

Truienaar mee aan wieg Festicup

donderdag 10 augustus 2017

Twee jeugdvrienden, Jozef Plevoets (28) uit Sint-Truiden en Steven Van Herreweghe (30) uit Haacht, hebben een startup uit de grond gestampt om festivals duurzamer te maken.

Lees meer →

Patiënt naar ziekenhuis met vrachtwagen

donderdag 10 augustus 2017

De brandweer van Sint-Truiden had woensdag ruim 3 uur nodig om een 28-jarige zwaarlijvige man die op het Sint-Martenplein woont, naar het ziekenhuis te brengen.

Lees meer →

Opendeur en barbecue bij brandweer

dinsdag 8 augustus 2017

De brandweer van Sint-Truiden en de jeugdbrandweer hopen u, en uw partner of familie, te verwelkomen tijdens haar jaarlijkse opendeurdag, op zondag 24 september.

Lees meer →

Vandaag GP Tim Wellens in Sint-Truiden

maandag 31 juli 2017

Sint-Truiden maakt zich voor de derde keer op rij op voor de Grote Prijs Tim Wellens. Op maandag 31 juli rijden zo’n 100 profrenners het parcours. Dat loopt net als de vorige keren opnieuw afwisselend door stads- en landelijk gebied.

Lees meer →

El Bocado opent tapas- en wijnbar in Sint-Truiden

woensdag 26 juli 2017

Vanaf dinsdag 1 augustus kan je bij El Bocado in Sint-Truiden terecht voor de lekkerste Spaanse tapas, wijnen en cocktails. El Bocado opent zijn deuren in de Plankstraat, net achter de hoofdkerk, een gezellige culinaire hotspot op maar 50 meter van de Grote Markt.

Lees meer →

Kermis Schurhoven, twee dagen feest

woensdag 26 juli 2017

Zowel café Hemingway's als taverne Casteleyn vieren dit weekend feest. "We zetten een grote tent voor de deur, hebben een optreden en deejays en pakken zondag uit met een barbecue", klinkt het in Hemingway's.

Lees meer →

Kater Kito 'lijdt' echt hondenleven

woensdag 26 juli 2017

Kito werd al in beslag genomen, belandde dan in het asiel en kreeg dan een nieuwe eigenaar. Dat nieuwe baasje bleek geen echte dierenvriend. Kito was al twee weken onopgemerkt op de dool en werd zwaargewond bij de dierenarts binnengebracht.

Lees meer →

Ketnet Zomertour, zondag 14 tot 18 uur

woensdag 26 juli 2017

Zondag 30 juli van 14u tot 18u op de Grote Markt. De Ketnet Zomertour trekt weer door Vlaanderen en strijkt dit jaar ook neer op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Lees meer →

Bevingen Live, tvv Levensloop

woensdag 26 juli 2017

Het Dorpsplein in Bevingen staat vanavond op z'n kop tijdens Bevingen Live. De organisatie wil met het evenement geld inzamelen voor Levensloop later dit jaar in Sint-Truiden.

Lees meer →

Vanavond, Haspengouw Ziingt

donderdag 20 juli 2017

Haspengouw Ziiingt is een gratis familiefestival voor jong en oud. Het concept is simpel: Doorheen de avond worden de beste Nederlandstalige meezingers gespeeld door de live-band.

Lees meer →

Win 15 EUR bij Mister Spaghetti

donderdag 20 juli 2017

Sinds deze week is Mister Spaghetti in Sint-Truiden officieel geopend. Het is gelegen naast de KBC op de Grote Markt. Wie weet kan jij er binnenkort op onze kosten gaan smullen?

Lees meer →

Vlaanderen feest op 11 juli in Velm

donderdag 29 juni 2017

 Vlaanderen Feest op 11 juli in Velm met onder meer Raymond van het Groenewoud, Ine Tiolants, de Oppenheimers en Aahja. Met tal van eetkraampjes, de nodige drankjes en heel wat sfeer wordt het een topdag.

Lees meer →

Zevenduizend kinderen voor Joy Joy

maandag 26 juni 2017

Zo'n 7.000 kinderen leefden zich dit weekend uit op het Truiense kinderfestival Joy Joy. Het tweedaagse openluchtevenement was intussen aan haar zeventiende editie toe en verhuisde voor het eerst naar een locatie aan de rand van het centrum.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek