Strafke
header-stripes

Nieuws

Stickerverkoop Rode Kruis start vandaag

donderdag 27 april 2017

Van donderdag 27 april tot en met donderdag 11 mei 2017 organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Sint-Truiden zullen veertien dagen post vatten.

Lees meer →

Ochtendwandeling met ontbijt, Velm

woensdag 26 april 2017

De landelijke Gilden Velm-Halmaal nodigt alle natuurliefhebbers en wandelaars opnieuw uit op een verkwikkende ochtendwandeling op zondag 7 mei. "Onder begeleiding van een ervaren natuur en vogelkenner stappen wij een paar uur door de Velmse natuur."

Lees meer →

Benoit's Eetboetiek serveert afhaalgerechten

woensdag 26 april 2017

Dennis Grbic en Shary Tierenteyn  openen vanaf dinsdag 2 mei hun eigen zaak op de Grote Markt 38 in Sint-Truiden. Bij Benoit’s Eetboetiek kan je terecht voor heel wat afhaalgerechten.

Lees meer →

Zondag, BFV Bloesembar Late Night

woensdag 26 april 2017

Nu zondag kan je in en aan de BFV Bloesembar terecht voor de enige Late Night van dit bloesemseizoen. Het belooft prachtig weer te worden. Je kan ook last minute inschrijven voor de BBQ.

Lees meer →

showconcert Koninklijke Harmonie De Gilde

woensdag 26 april 2017

Koninklijke Harmonie De Gilde Sint-Truiden organiseert zaterdag haar jaarlijks groot showconcert, met deze keer als thema ‘Just Music 2017’.

Lees meer →

Zondag, Bloesemzegening

vrijdag 21 april 2017

De prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen is de unieke locatie om zondag de bloesempracht te zegenen. Dit gebeurt voor de 67ste keer.

Lees meer →

Winkeldief betrapt, Kennedylaan

donderdag 6 april 2017

In een winkel aan de Kennedylaan werd woensdagavond een winkeldief betrapt. Er werd drank gestolen. De politie werd verwittigd en de verdachte werd verhoord.

Lees meer →

Aantal inbraken daalt, drugsfeiten stijgen

woensdag 29 maart 2017

De politiezone Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom stelde woensdag de cijfers van 2016 voor. Opvallend is dat het aantal inbraken in de zone in 2016 daalde tot 175, een jaar eerder waren er dat 221. Het aantal inbraakpogingen daalde van 121 in 2015 naar 91 vorig jaar.

Lees meer →

Tweede paasdegustatie, Le Bon Vinvant

vrijdag 24 maart 2017

Tijdens de tweede paasdegustatie van Le Bon Vinvant op zondag 26 maart in Sint-Truiden kan je proeven van een 20-tal wijnen. “Naast een leuke selectie roséwijnen zijn uiteraard onze vaste waarden ook van de partij.”

Lees meer →

Boekenbeurs op zaterdag en zondag

vrijdag 24 maart 2017

Basisschool Heilig Hart Sint-Truiden organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 maart een boekenbeurs in de Sint-Jozefkerk op de Zepperenweg. Je kan er terecht van 10 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Lees meer →

Xaros op zoek naar nieuw baasje

dinsdag 21 maart 2017

Xaros, een kruising van een Labrador en een Herder, is op zoek naar een nieuw baasje. Wie hem wil adopteren kan contact opnemen met het dierenasiel van Sint-Truiden. Hij is zindelijk en kan met kinderen overweg.

Lees meer →

Papierslag Sint-Rita, 10 en 11 maart

woensdag 8 maart 2017

Breng uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart naar de speelplaats van Sint-Ritaschool om zo de school te steunen.

Lees meer →

Bekend volk in De Roxy

dinsdag 7 maart 2017

Leuk nieuws uit Theater De Roxy.. Pascalleke en Bieke uit FC De Kampioenen spelen ook in de fantastische komedie ‘Dubbeldate’ moeder en dochter. Hoewel Danni Heylen en An Swartenbroekx er dan wel enigszins anders uitzien deze keer…

Lees meer →

Het parcours, carnaval 2017 Sint-Truiden

maandag 27 februari 2017

Op maandag 27 februari trekt de Internationale Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. Bekijk hier het parcours van de stoet.

Lees meer →

Rally van Haspengouw, dit weekend

vrijdag 24 februari 2017

De 20ste editie van de Rally van Haspengouw vindt dit weekend plaats en dit 100 procent op asfaltwegen. "Het onverharde deel wordt dit jaar volledig geschrapt omdat er in het verleden heel wat kritiek op was", klinkt het bij de organisatie.

Lees meer →

Achtste Nacht van de Sacré Coeur

donderdag 23 februari 2017

De Orde van de Sacré Coeur viert vrijdag (24 februari) samen met heel wat carnavalisten, sympathisanten en fans de achtste Nacht van de Sacré Coeur in de XXL-tent aan “t Café (Bij Dennis en Inge) in Sint-Truiden.

Lees meer →

Altebasso in Begijnhofkerk

zaterdag 18 februari 2017

Zanggroep Altebasso neemt u vanavond in de Begijnhofkerk mee op een sprookjesachtige reis doorheen de magische wereld van de filmmuziek. Bekende liedjes uit de leeuwenkoning, Marie Poppins, de kleine zeemeermin en nog talrijke andere films passeren de revue.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Op zoek naar vrouw die bejaarde hielp

vrijdag 10 februari 2017

Kelly Massin is op zoek naar de vrouw die haar bejaarde tante naar de politie begeleidde. De vrouw ging woensdag lopen in een rusthuis in Sint-Truiden en werd dan gelukkig gevonden door een behulpzame dame. “We willen haar bedanken.”

Lees meer →

Muzikale omlijsting tijdens mis voor goed doel

zaterdag 4 februari 2017

Op zondag 5 februari organiseren de Soroptimisten hun jaarlijkse misviering in de Minderbroederskerk om 10 uur. Sopraan Nele Raymaekers en pianiste Evgeniya Gaylan luisteren de viering op.

Lees meer →