Strafke
header-stripes

Nieuws

Vluchtmisdrijf maar gevat dankzij camerabeelden

zaterdag 25 maart 2017

De politie kon deze week een bestuurder, die vluchtmisdrijf pleegde, bij de lurven vatten. “De wagen van die persoon was op een parking tegen de wagen van mijn dochter gerold en de politie bekeek de camerabeelden”, zegt Jan uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Tweede paasdegustatie, Le Bon Vinvant

vrijdag 24 maart 2017

Tijdens de tweede paasdegustatie van Le Bon Vinvant op zondag 26 maart in Sint-Truiden kan je proeven van een 20-tal wijnen. “Naast een leuke selectie roséwijnen zijn uiteraard onze vaste waarden ook van de partij.”

Lees meer →

Boekenbeurs op zaterdag en zondag

vrijdag 24 maart 2017

Basisschool Heilig Hart Sint-Truiden organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 maart een boekenbeurs in de Sint-Jozefkerk op de Zepperenweg. Je kan er terecht van 10 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Lees meer →

Katja mag met zes gratis naar cinema

vrijdag 24 maart 2017

Katja Haubrechts is de winnares voor de zes tickets voor The Boss Baby in Cinema Cameo. Zij en haar gezelschap krijgen zaterdag ook een gratis drankje en een snack. “We zijn natuurlijk blij en gaan genieten”, aldus de winnares.

Lees meer →

280 ton grofvuil opgehaald in Sint-Truiden

vrijdag 24 maart 2017

In Sint-Truiden haalden arbeiders van de stadsdiensten vrijdag opnieuw grofvuil op. “Het is de laatste dag van onze jaarlijkse lenteschoonmaak en we zijn de enige stad die dat op deze manier doet”, zegt schepen Vautmans.

Lees meer →

Xaros op zoek naar nieuw baasje

dinsdag 21 maart 2017

Xaros, een kruising van een Labrador en een Herder, is op zoek naar een nieuw baasje. Wie hem wil adopteren kan contact opnemen met het dierenasiel van Sint-Truiden. Hij is zindelijk en kan met kinderen overweg.

Lees meer →

Papierslag Sint-Rita, 10 en 11 maart

woensdag 8 maart 2017

Breng uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart naar de speelplaats van Sint-Ritaschool om zo de school te steunen.

Lees meer →

Bekend volk in De Roxy

dinsdag 7 maart 2017

Leuk nieuws uit Theater De Roxy.. Pascalleke en Bieke uit FC De Kampioenen spelen ook in de fantastische komedie ‘Dubbeldate’ moeder en dochter. Hoewel Danni Heylen en An Swartenbroekx er dan wel enigszins anders uitzien deze keer…

Lees meer →

Het parcours, carnaval 2017 Sint-Truiden

maandag 27 februari 2017

Op maandag 27 februari trekt de Internationale Verloren Maandagstoet door de straten van Sint-Truiden. Bekijk hier het parcours van de stoet.

Lees meer →

Rally van Haspengouw, dit weekend

vrijdag 24 februari 2017

De 20ste editie van de Rally van Haspengouw vindt dit weekend plaats en dit 100 procent op asfaltwegen. "Het onverharde deel wordt dit jaar volledig geschrapt omdat er in het verleden heel wat kritiek op was", klinkt het bij de organisatie.

Lees meer →

Achtste Nacht van de Sacré Coeur

donderdag 23 februari 2017

De Orde van de Sacré Coeur viert vrijdag (24 februari) samen met heel wat carnavalisten, sympathisanten en fans de achtste Nacht van de Sacré Coeur in de XXL-tent aan “t Café (Bij Dennis en Inge) in Sint-Truiden.

Lees meer →

Altebasso in Begijnhofkerk

zaterdag 18 februari 2017

Zanggroep Altebasso neemt u vanavond in de Begijnhofkerk mee op een sprookjesachtige reis doorheen de magische wereld van de filmmuziek. Bekende liedjes uit de leeuwenkoning, Marie Poppins, de kleine zeemeermin en nog talrijke andere films passeren de revue.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Op zoek naar vrouw die bejaarde hielp

vrijdag 10 februari 2017

Kelly Massin is op zoek naar de vrouw die haar bejaarde tante naar de politie begeleidde. De vrouw ging woensdag lopen in een rusthuis in Sint-Truiden en werd dan gelukkig gevonden door een behulpzame dame. “We willen haar bedanken.”

Lees meer →

Muzikale omlijsting tijdens mis voor goed doel

zaterdag 4 februari 2017

Op zondag 5 februari organiseren de Soroptimisten hun jaarlijkse misviering in de Minderbroederskerk om 10 uur. Sopraan Nele Raymaekers en pianiste Evgeniya Gaylan luisteren de viering op.

Lees meer →

Jef Cleeren maakt plaats voor Marc Bels

vrijdag 3 februari 2017

Jef Cleeren (CD&V) heeft het voorzitterschap van de gemeenteraad overgedragen aan partijgenoot Marc Bels. De kersverse voorzitter bedankte de politieke veteraan, tijdens de voorbije gemeenteraad, voor zijn werk de afgelopen vier jaar.

Lees meer →

Team Taverne Haspengouw gaat voor beleving

donderdag 19 januari 2017

Onder de noemer 'Zeppers Sfeercafé' gaat het team achter Taverne Haspengouw in Zepperen voor beleving. Minstens een keer per maand, in principe op de derde vrijdag, is er een unieke activiteit.

Lees meer →

Win een duoticket voor 'Dode Hoek'

maandag 16 januari 2017

Cinema Cameo in Sint-Truiden draait op woensdag 25 januari, om 18.15 uur, de première van de nieuwste Vlaamse film Dode Hoek en wij maken vijf winnaars gelukkig met een duoticket.

Lees meer →

Johan Noelanders wint Mercedes

donderdag 12 januari 2017

Tijdens de feestmaand december werd er een recordaantal scans geregistreerd in de winkels. Uit de miljoenen lotjes kwam Johan Noelanders als gelukkige winnaar uit de bus gevallen. Hij rijdt vandaag naar huis met een Mercedes A-klasse van Garage Claes & Zn.

Lees meer →

Bontmakers brengen Bommen in de Barak

dinsdag 3 januari 2017

Toneelgroep De Bontmakers Aalst brengt het blijspel 'Bommen in de barak' van Karel Eens in een regie van Rudi Buto. Dat op 28 en 29 januari en op 3 en 4 februari.

Lees meer →