Strafke
header-stripes

Nieuws

Altebasso in Begijnhofkerk

zaterdag 18 februari 2017

Zanggroep Altebasso neemt u vanavond in de Begijnhofkerk mee op een sprookjesachtige reis doorheen de magische wereld van de filmmuziek. Bekende liedjes uit de leeuwenkoning, Marie Poppins, de kleine zeemeermin en nog talrijke andere films passeren de revue.

Lees meer →

Peter Onkelinx verlaat Stayen

vrijdag 17 februari 2017

De directie van Stayen en site manager Peter Onkelinx hebben in onderling overleg beslist hun samenwerking stop te zetten. "Peter wil een nieuwe stap zetten in zijn carrière", klinkt het in een mededeling.

Lees meer →

Tot 3.000 skeletten onder Groenmarkt

vrijdag 17 februari 2017

De archeologen verwachten dat er onder de zone van 1.900 m² waar onder meer de heraanleg van de Groenmarkt in Sint-Truiden op de planning staat zo’n 3.000 skeletten kunnen liggen. De startdatum van de werken zal daardoor moeten opschuiven.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Laatste Groet, Wim Vanbrabant

vrijdag 17 februari 2017

Wim Vanbrabant (1966), vooral gekend als gewezen uitbater van Drinkservice Terbiest, is overleden. Gelegenheid tot groeten is er maandag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Truiden maakt komaf met rubberkorrels

vrijdag 17 februari 2017

De stad Sint-Truiden heeft als eerste besloten om alle rubberkorrels van de stedelijke kunstgrasvelden te verwijderen. De stad wilde het onderzoek van minister van Sport Muyters niet afwachten en bestelde zelf een analyse en studie van de rubberkorrels.

Lees meer →

Op zoek naar vrouw die bejaarde hielp

vrijdag 10 februari 2017

Kelly Massin is op zoek naar de vrouw die haar bejaarde tante naar de politie begeleidde. De vrouw ging woensdag lopen in een rusthuis in Sint-Truiden en werd dan gelukkig gevonden door een behulpzame dame. “We willen haar bedanken.”

Lees meer →

Muzikale omlijsting tijdens mis voor goed doel

zaterdag 4 februari 2017

Op zondag 5 februari organiseren de Soroptimisten hun jaarlijkse misviering in de Minderbroederskerk om 10 uur. Sopraan Nele Raymaekers en pianiste Evgeniya Gaylan luisteren de viering op.

Lees meer →

Jef Cleeren maakt plaats voor Marc Bels

vrijdag 3 februari 2017

Jef Cleeren (CD&V) heeft het voorzitterschap van de gemeenteraad overgedragen aan partijgenoot Marc Bels. De kersverse voorzitter bedankte de politieke veteraan, tijdens de voorbije gemeenteraad, voor zijn werk de afgelopen vier jaar.

Lees meer →

Team Taverne Haspengouw gaat voor beleving

donderdag 19 januari 2017

Onder de noemer 'Zeppers Sfeercafé' gaat het team achter Taverne Haspengouw in Zepperen voor beleving. Minstens een keer per maand, in principe op de derde vrijdag, is er een unieke activiteit.

Lees meer →

Win een duoticket voor 'Dode Hoek'

maandag 16 januari 2017

Cinema Cameo in Sint-Truiden draait op woensdag 25 januari, om 18.15 uur, de première van de nieuwste Vlaamse film Dode Hoek en wij maken vijf winnaars gelukkig met een duoticket.

Lees meer →

Johan Noelanders wint Mercedes

donderdag 12 januari 2017

Tijdens de feestmaand december werd er een recordaantal scans geregistreerd in de winkels. Uit de miljoenen lotjes kwam Johan Noelanders als gelukkige winnaar uit de bus gevallen. Hij rijdt vandaag naar huis met een Mercedes A-klasse van Garage Claes & Zn.

Lees meer →

Bontmakers brengen Bommen in de Barak

dinsdag 3 januari 2017

Toneelgroep De Bontmakers Aalst brengt het blijspel 'Bommen in de barak' van Karel Eens in een regie van Rudi Buto. Dat op 28 en 29 januari en op 3 en 4 februari.

Lees meer →

"Opnieuw een kat vergiftigd"

maandag 2 januari 2017

Bjorn Dessart wil mensen waarschuwen voor een onverlaat die dieren wil vergiftigen. “Ondertussen s bij ons de derde kat aan dezelfde symptomen gestorven en twee jaar geleden overleed ook al onze Husky”, zegt Bjorn.

Lees meer →

Vijf jaar rijverbod voor dodelijk ongeval

dinsdag 27 december 2016

De 38-jarige Nikki R. uit Sint-Truiden heeft een rijverbod van vijf jaar gekregen na een verkeersongeval onder invloed, dat zijn 28-jarige vriendin het leven kostte.

Lees meer →

Extra veiligheidsmaatregelen op Apres-Ski Sint-Truiden

donderdag 22 december 2016

Op maandag 26 december wordt de Grote Markt weer het decor voor de Diest-Pack Après Ski by Snowtravel en organisator Shop & The City pakt uit met een aangepast veiligheidsplan. Nieuw is ook de extra special guest Joe Hardy, gekend van 'In die Bergen'.

Lees meer →

Vernieuwing stads- en dorpskernen gaat verder

dinsdag 20 december 2016

In Sint-Truiden worden vanavond het budget en de prioriteiten voor 2017 op de gemeenteraad gebracht. Het stadsbestuur zet opnieuw in op de vernieuwing van heel wat straten in de dorpen en het centrum.

Lees meer →

Sint-Truiden wil wagenpark gaan delen

dinsdag 20 december 2016

Sint-Truiden denkt eraan om het elektrisch wagenpark te delen met de burger. Dat vertelde burgemeester Veerle Heeren woensdag naar naar aanleiding van de Week va de Milieuvriendelijke Voertuigen.

Lees meer →

Schorsing Leko herleidt tot een week

vrijdag 16 december 2016

Het Beroepscomité van de Geschillencommissie Betaald Voetbal heeft de schorsing van trainer Ivan Leko herleid tot één week, ingaand op 19 december.

Lees meer →

Extra marktdag op zondag 18 december in Sint-Truiden

vrijdag 16 december 2016

De beroepsvereniging voor Sint-Truidense Marktkramers organiseert op zondag 18 december een kerstmarkt in Sint-Truiden, dat van 14 tot 19 uur. Ook op de zaterdagen 24 en 31 december zijn er markten in de fruitstad.

Lees meer →