Strafke
header-stripes

Nieuws

STVV verdient terug meer fans!

maandag 23 oktober 2017

Wie donderdagavond een leuke voetbalmatch wil zien, kan een kijkje gaan nemen op Stayen. STVV speelt dan tegen Excel Moeskroen. Een ploeg die dit seizoen ook aantrekkelijk voetbal brengt. De derde (!) tegen de zesde. "Stayen laat je horen", klinkt het donderdag uit de mond van stadionspeaker Ivo Hendrickx.

Lees meer →

Geen elektriciteit, Melveren en Terbiest

maandag 23 oktober 2017

Door een probleem in een elektriciteitscabine is er sinds even voor 18 uur geen elektriciteit in een groot deel van Melveren en Terbiest. Infrax laat weten dat alles wordt gedaan om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Lees meer →

Van bolle buik tot baby

maandag 23 oktober 2017

Op zondag 19 november van 13.30 tot 17.00 uur vindt in de inkomhal van het Sint-Trudo Ziekenhuis reeds voor de derde maal 'Van bolle buik tot baby' plaats, een infobeurs voor aanstaande en pas bevallen ouders.

Lees meer →

'Shopping hubs' klaar voor uitbaters

maandag 23 oktober 2017

In Sint-Truiden in de Stapelstraat zijn de vier winkelpanden die het Autonoom Gemeentebedrijf (AGOST) kocht klaar om te worden ingevuld door zogenaamde shopping hubs.

Lees meer →

Juwelier Yans trekt naar Theater de Roxy

maandag 23 oktober 2017

Vorige week organiseerde Juwelier Yans een klantenevent in de Roxy met voorstelling. Christian Yans:"Het is iets anders en het wordt gesmaakt. Je voelt je hier op uw gemak, wij vinden een goede band het voornaamste. Mensen praten met elkaar en er heerst geen verplichting tot kopen. Het is super dat we dit kunnen doen in onze stad, in de Roxy. Fijn samenwerken met Gunter en Yves." De reacties van de bezoekers waren heel positief over het initiatief.

Lees meer →

Jebroer haalt dak eraf in Mac Queen

zondag 22 oktober 2017

Afgeladen vol was de Mac Queen afgelopen vrijdag. Dancing Mac Queen kon de Nederlandse rapper programmeren en met succes. Voor wie Jebroer in Sint-Truiden wil zien is het wachten tot 31 december. Hij staat er geprogrammeerd op Happiness op Stayen.

Lees meer →

Goedele Liekens signeert op Haspengouwmarkt

zondag 22 oktober 2017

Na een succesvolle lancering afgelopen vrijdag, met belangrijke aanwezigen zoals Gina Lisa en Gwendolyn Rutten, deelde Europarlementslid en Schepen van landbouw en fruitteelt in Sint-Truiden, Hilde Vautmans, gisteren haar kookboek uit op de Haspengouwmarkt. Ook Goedele Liekens tekende present.

Lees meer →

Bloemenhal stunt voor Allerheiligen

vrijdag 13 oktober 2017

Het team van Bloemenhal zet de deuren zaterdag en zondag open ter gelegenheid van Allerheiligen. Klanten krijgen nu al een kijk op heel wat mooie stukken die kunnen besteld worden.

Lees meer →

Céline en Elisa starten met kledinglijn

vrijdag 13 oktober 2017

‘Perfect is saai, als canaille is het leven veel plezanter!’ Dat is de leuze van Elisa De Rosa en Céline Malyster, twee fiere Limburgse madammen die met hun nieuwe kledinglijn ‘Les Canailles’ Limburg op de kaart willen zetten.

Lees meer →

STVV pikt de draad terug op

donderdag 12 oktober 2017

Na een flinke portie interlandvoetbal - proficiat Simon Mignolet met de kwalificatie! - gaat de bal terug aan het rollen in de Pro League. Voor STVV staat er zaterdag een trip naar Lokeren op de agenda.

Lees meer →

Schepen past mee op kinderen

donderdag 12 oktober 2017

Truiens schepen van gezin en kinderopvang Jurgen Reniers ging in op de vraag van Landelijke Kinderopvang om eens mee te draaien bij een lokale onthaalmoeder. Donderdag stak hij de handen uit de mouwen steken bij onthaalmama Vanessa Lindekens in Zepperen.

Lees meer →

Zes KCST’ers bezoeken Europees Parlement

donderdag 12 oktober 2017

Op 11 oktober werd het Europese Parlement in Brussel overspoeld door 50 mondige meisjes. Elf vrouwelijke Europarlementsleden – onder wie Hilde Vautmans - ontvingen hen in het kader van de #Girl2Leader-campagne. KCST vaardigde 5 ambitieuze jongedames af

Lees meer →

Meisje ontsnapt aan kidnapping in Brustem

woensdag 11 oktober 2017

Een twaalfjarig meisje dat aangesloten is bij de voetbalclub Zepperen-Brustem is dinsdagavond rond 18.50 uur kunnen ontsnappen aan een kidnapping toen ze naar de training in Brustem fietste. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Lees meer →

Achtste editie Levensloop haalt 160.000 euro op

dinsdag 10 oktober 2017

Afgelopen weekend vond de achtste editie van Levensloop Sint-Truiden plaats. Wij waren aanwezig met onze cameraploeg en maakten een sfeerverslag van het evenement.

Lees meer →

Truienaren kunnen investeren in groene energie

vrijdag 6 oktober 2017

Sint-Truiden geeft inwoners de kans om op een laagdrempelige manier te investeren in groene energie. Nog tot 27 oktober 2017 kunnen Truienaren tot 2.500 euro aan aandelen kopen van ‘Greensky’.

Lees meer →

Ruben en Robyns nemen je mee naar Lapland

zaterdag 30 september 2017

Samen met Ruben willen we een speciale fotografie-noorderlichtreis in Lapland organiseren in september 2018. Wat u tijdens zo'n week allemaal zou kunnen verwachten en hoe we ons erop kunnen voorbereiden zal door Ruben tijdens een info-avond uitgebreid worden toegelicht.

Lees meer →

Stad betaalt kosten 'verplichte afkoppeling'

dinsdag 26 september 2017

In verschillende straten in het centrum en de deelgemeentes moeten de bewoners het afvalwater afkoppelen van het regenwater. Het stadsbestuur neemt de kosten van deze verplichte werken voor zijn rekening.

Lees meer →

Biodivers van akker tot bakker

dinsdag 26 september 2017

Via onderwijsprogramma’s en een toeristische fietsroute wil de stad Sint-Truiden inwoners en bezoekers laten kennis maken met de akkerbouw. Dat is naast fruit een belangrijk aspect van de lokale landbouweconomie.

Lees meer →

Tennisbal Marginal in Club Leopold

zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 30 september organiseren leden van tennisclub Leopold een marginaal dubbeltornooi met aansluitend een tennisbal marginal. Nostalgie naar die foute jaren met felgekleurde tennisshirts en foute kapsels.

Lees meer →

GeBa zet zijn deuren open op zondag 1 oktober

zaterdag 23 september 2017

Op zondag 1 oktober presenteren Gerard & Bart en het volledige team van GeBa Interieur een blik achter de schermen. Er zijn kookdemo's, een nieuw keukenconcept wordt gepresenteerd, de magazijnen met indrukwekkende volautomatische machines zijn toegankelijk en kids kunnen zich amuseren in het ballenbad, de papa's genieten van een Gin-Tonic in de open bar.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek