Strafke
header-stripes

Fanclub

Opnieuw comedy in Aalst, 14 april

maandag 20 maart 2017

In de gemeentelijke feestzaal van Aalst (bij Sint-Truiden) is er op vrijdag 14 april weer een comedy-night. Niemand minder dan Jens Dendoncker, Thomas Smith, Koen Rijsbrack, Lev Vanorbeek en Jan Linssen staan op het programma. Bestel je kaarten nu al.

Lees meer →

Ontdek de nieuwe Civic, 18 en 19 maart

woensdag 15 maart 2017

Dit weekend is er een opendeur bij Honda Coenegrachts: ontdek de nieuwe Civic. Prikkel je zintuigen met de nieuwe Honda Civic op zaterdag 18 en zondag 19 maart.

Lees meer →

Rik en Tinneke prins en prinses Villa Rosa

vrijdag 24 februari 2017

De stadsprins en de Raad van Elf huldigden donderdag de prins en prinses carnaval van Villa Rosa. Zo mogen Rik Kerstens en Tinneke Jans dit jaar de  de ‘carnavalsscepter’ zwaaien in Villa Rosa.

Lees meer →

Truienaar Sam kandidaat Mr Gay

vrijdag 17 februari 2017

Sam Schotmans uit Sint-Truiden is een van de kandidaten die dingt naar de titel van Mister Gay Belgium. Ook u kan stemmen op onze stadsgenoot. De finale vindt plaats op 27 mei in Antwerpen.

Lees meer →

Uitwisselingsorganisatie zoekt 160 gastgezinnen

dinsdag 14 februari 2017

In augustus komen 160 buitenlandse AFS-studenten op uitwisseling naar Vlaanderen. Ze gaan hier naar school en verblijven volgend schooljaar in een gastgezin. AFS biedt 160 gezinnen de kans om een onvergetelijk intercultureel avontuur aan te gaan!  

Lees meer →

Shop & The City maakt zeven winnaars bekend

maandag 13 februari 2017

Zeven gelukkige winnaars vielen in de prijzen tijdens de maand januari. Tijdens de soldenperiode scanden zij hun kaarten bij de Truiense handelaars.

Lees meer →

Truiense Stefanie gaat voor kroontje Miss Benelux

zondag 22 januari 2017

Stefanie Réga uit Sint-Truiden is de enige Limburgse finaliste voor de verkiezing van Miss BeNeLux 2017. "Er waren in totaal 751 ingeschreven kandidaten en ik mag met trots zeggen dat ik bij de laatste 14 finalisten ben", zegt de goedlachse Stefanie.

Lees meer →

Lachsessies Kotmadam in Roxy

woensdag 11 januari 2017

De dertien afleveringen van de 23ste jaargang van De Kotmadam werden vorige zomer al ingeblikt, maar op zondag 5 februari vinden voor de derde keer inlachsessies plaats in theater De Roxy, in de Rijschoolstraat in Sint-Truiden.

Lees meer →

‘Een fantastisch trouwfeest', reserveer nu

dinsdag 20 december 2016

In Theater De Roxy in Sint-Truiden ging vorige week onder grote belangstelling ‘Een fantastisch trouwfeest’ in première. Er zijn nog tickets voor de voorstellingen van 22 en 23 december en van 5, 6, 7, 8, 12, 20 en 21 januari.

Lees meer →

Opleiding hulpkok in Sint-Truiden

dinsdag 20 december 2016

In februari starten er dagopleidingen in Sint-Truiden met als doel de opleiding hulpkok aan te bieden op een jaar tijd. "Bij voldoende succes willen we ook de opleiding kok in een jaar aanbieden", klinkt het. De opleidingen gaan door in de keuken van 't Meiland in Sint-Truiden en worden aangeboden door de Hotelschool van Hasselt.

Lees meer →

Speciale editie Sunday Markt op Grote Markt

dinsdag 20 december 2016

Op zondag 8 januari komt er een speciale editie van de Sunday Markt op de Grote Markt van Sint-Truiden, dat van 6.30 tot 13 uur. Schrijf je in als standhouder via www.sundaymarkt.be

Lees meer →

Maarten en Daphne openen 'Spijzenier'

vrijdag 16 december 2016

Maarten en Daphne openen dit weekend (17 en 18 december) hun nieuwe traiteurzaak 'De Spijzenier' in de Raamstraat 16 in Aalst-bij-Sint-Truiden. "Elke dag bieden we ook een warme afhaalmaaltijd aan, een lekker alternatief voor fastfood", klinkt het enthousiast.

Lees meer →

Sint-Truiden start met 'Shopping Hub'

donderdag 8 december 2016

Sint-Truiden wil het centrum volgend jaar nog extra versterken met vier handelspanden in de Stapelstraat die worden ingezet als pop-upwinkels. Op de kerstmarkt, die vrijdag start, duikt er nu al een eerste pop-up chalet op waar bezoekers een voorsmaakje krijgen.

Lees meer →

Win een verwenbon van 300 euro

dinsdag 6 december 2016

Schoonheidsinstituut Bieautiful in de Clockemstraat in Sint-Truiden pakt uit met een leuke eindejaarsactie. Wie dit artikel deelt op Facebook maakt kans op een waardebon van 300 euro. De winnaar wordt getrokken op 7 januari.

Lees meer →

Kerstshow en bar voor Levensloop in Velm

zaterdag 3 december 2016

Herman De Groot uit Velm haalde 20.000 kerstlampjes van stal en verzorgt elke vrijdag, zaterdag en zondag een kerstshow. Om de show nog aantrekkelijker te maken verhuisde alles dit jaar naar de tuin.

Lees meer →

De warmste tafel voor u getest

zaterdag 3 december 2016

Op de Groenmarkt werd vrijdag de Warmste Tafel voor het eerst getest. "De bedoeling is 5.000 eters te verzamelen die smullen voor het goede doel", zegt schepen Pascal Vossius. Reserveren -en dat hoeft niet in groep- kan via www.dewarmstetafel.be

Lees meer →

Warmste tafel moet 5.000 eters lokken

donderdag 1 december 2016

Sint-Truiden pakt van 9 december tot 8 januari uit met de 'Warmste Tafel' op de eerste verdieping van de grote kerstchalet. "Alles kadert in de Warmste Week van Studio Brussel. Zo'n 5.000 eters moeten zorgen voor 10.000 euro voor drie goede doelen", zegt schepen Pascal Vossius.

Lees meer →

Vierde Cavaparty tvv Wiric, 8 december

dinsdag 29 november 2016

Pascy Monette en Roger Clerinx organiseren op donderdag 8 december hun vierde Cava-Party ten voordele van Wiric in feestzaal ’t Veilinghuis. Kaarten kan je bestellen via Pascy (0472/42.32.20) of Roger (0498/44.88.22).

Lees meer →

Buitenhuis van de Sint, Zoutleeuw

maandag 21 november 2016

Ook dit jaar heeft Sinterklaas het Historisch Stadhuis van Zoutleeuw uitgekozen als zijn buitenverblijf voor de periode dat hij in ons land verblijft. Op zaterdag 3 en zondag 4 december is iedereen welkom, en dit van 10u tot 12u en van 13u tot 17u.

Lees meer →

Nieuw! Wandeling ‘Groot genot’

dinsdag 15 november 2016

Tijdens deze wandeling in Groot-Gelmen is het zalig wegdromen terwijl je geniet van het schitterende uitzicht en de talrijke drank- en eetgelegenheden. De wandelkaart is te koop aan 1 euro bij Toerisme

Lees meer →