Strafke
header-stripes

Brustem Kermis 13-15 augustus 2016

Datum: van 13 augustus 2016, 18:00
tot 16 augustus 2016, 01:30
Prijs: gratis
Adres: Brustemdorp
3800 Brustem

Meer informatie

Gratis optredens op het gezellige dorpsplein van Brustem (Sint-Truiden)

Meer info op de facebookpagina van Brustem Bruist 2016

Haspengouwse Halfoogstfeesten

Datum: 15 augustus 2016, 10:30
Prijs: gratis toegang
Website: http://www.halfoogstfeesten.be
Adres: Metsterenweg 131
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

Oogstfeest Metsteren

Na 10 jaar Haspengouwse Halfoogstfeesten gooien de organisatoren het over een andere boeg. Dit jaar gaat de organisatie van het oogstfeest door op de binnenkoer en de tienden schuur van Nonnemielen. Er wordt om 10u30 gestart met de traditionele halfoogstfeest, opgeluisterd door het Gregoriuskoor uit Zoutleeuw. Nadien is er de mogelijkheid deel te nemen aan een barbecue (info op de website). De standhouders van BIZAAR BAZAR bieden hun zelfgemaakte of vintage artikelen te koop aan. Voor de kinderen zijn er volksspelen voorzien en een groot springkasteel. Op een veld naast de Diestersteenweg organiseert de B.O.P. het kampioenschap van Haspengouw Oldtimer Ploegen, met tractoren die meer dan 50 jaar oud zijn. Er is cafetaria voorzien.

Gratis historische rondleidingen 1000 jaar kasteel Nieuwenhoven

Datum: 15 augustus 2016, 11:00
Prijs: gratis inkom
Website: http://www.kasteelnieuwenhoven.b...
Adres: Engelbamp 55
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het kasteel heeft vooral gefungeerd als 'een plek voor de voeding van lichaam en geest'. Na de Franse revolutie kwam het in adellijke handen terecht en werd het verbouwd tot een Tudorkasteel. Elke zondag (en feestdag) om 11u kan je deelnemen aan een gratis historische rondleiding (aanmelden in het StreekCafé van het kasteel). Tijdens de rondleiding langsheen de binnenpleinen en gebouwen vertellen we over de 1000 jaar rijke geschiedenis van deze plek: de benedictijnen, de adel, de branden, de restauraties, stijlinvloeden en verbouwingen doorheen de tijd, alsook de toekomstvisie van het huidige project.

We geven meer uitleg over de huidige verbouwingen met behoud van de monumentale structuur en gericht op duurzaam wonen met ecologische bouwmaterialen. Tevens nemen we een kijkje in het reeds gerestaureerde unieke Tudor middengebouw met de authentieke paardenstal, alsook in de ijskelder. In de trappenhal van het kasteel zijn er infopanelen met historische plannen, oude postkaarten en foto's. We inventariseren tevens het cultureel erfgoed van het domein: de verhalen van buurtbewoners en omwonenden over hun ervaringen met deze bijzondere plek en hun kasteelbewoners en lotgevallen doorheen de jaren. Bezoekers kunnen een infoboekje kopen over de geschiedenis en een wandel-landkaart van het kasteeldomein. Dit initiatief wordt georganiseerd met steun van projectvereniging Erfgoed Haspengouw. Van harte welkom ! Openingsuren Kasteel Nieuwenhoven: Van eind maart t/m eind oktober 2016 Op woensdag & zaterdag van 12u tot 18u Op zondag & feestdagen van 11u tot 18u Meer info: De uitbating gebeurt door vzw De Bruisende Stilte Adres: Engelbamp 55 te 3800 Sint-Truiden Contact: 0470-285.636 of Kasteel Nieuwenhoven ligt in Fietsparadijs Limburg Haspengouw, langsheen de route tussen knooppunt 147 en 150. http://www.kasteelnieuwenhoven.be

20ste editie Willy Vannitsen Classic

Datum: van 20 augustus 2016, 07:00
tot 21 augustus 2016, 07:00
Prijs: zie website
Website: http://www.willyvannitsenclassic...
Adres: Terbiestweg 104
3800 Sint-Truiden.

Meer informatie

Op 20 en 21 augustus organiseert Kiwanis Sint-Truiden-Haspengouw, in samenwerking met de Zuid-Limburgse Wielertoeristenclub (ZLWTC), de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB) en met de logistieke steun van het stadsbestuur de 20ste editie van de Willy Vannitsen Classic (WVC).

De WVC is als semi-klassieker erkend door de VWB en lokt elk jaar zo’n 1.500 tot 2.000 recreanten naar Sint-Truiden, afhankelijk van de weersomstandigheden. De deelnemers die uit alle hoeken van het land komen (en zelfs uit de buurlanden) kunnen kiezen uit vier afstanden, gaande van 75 km tot liefst 189 km. Vanuit het kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden trekken zij naar Wallonië. Voor de 20ste editie is het parcours wel hertekend.

Opening nieuw danscomplex 'Dansschool Diamonds'

Datum: 10 september 2016, 10:00
Website: www.dansschooldiamonds.be
Adres: Kerkstraat 15
3891 Mielen-boven-Aalst

Meer informatie

Dansschool Diamonds opent een NIEUW DANSCOMPLEX te Mielen-boven-Aalst. Kom zeker een kijkje nemen tijdens ons opendeurweekend op 10 en 11 september. Je kan er het ganse weekend gratis proeflessen volgen. Vanaf 17 september start ons dansjaar met een gratis dansles. Kijk op de website voor ons aanbod en lessenrooster: www.dansschooldiamonds.be of info@dansschooldiamonds.be