Strafke
header-stripes

Femma.nst ontmoetingsfeest

Datum: 17 september 2014, 19:00
Prijs: Prijs leden 4€ niet leden 6€
Adres: grevensmolenweg 34
3800 sint-truiden

Meer informatie

Femma.nst nodigt je graag uit op hun ontmoetingsfeest op woensdag 17 september 2014 om 19 uur in zaal “de kajaan” Grevensmolenweg 34. We serveren u een huisbereid dessert met een tasje koffie, daarna een quiz “zot van Vlaanderen.” Prijs leden 4€ niet leden 6€ Gelieve u in te schrijven voor 14 september 2014 Nathalie 0474/ 988590

Bomen in de bijbel en bomensymboliek

Datum: 23 september 2014, 19:30
Prijs: gratis
Adres: Nachtegael Norbertusheem z/n
3800 Sint Truiden (Kortenbos)

Meer informatie

Lezing door de heer Louis Thomas: Een bloemlezing van oudtestamentische Bijbelteksten en de door deze teksten geïnspireerde kunst”.

Een bloemlezing van oudtestamentische Bijbelteksten en de door deze teksten geïnspireerde kunst”. De lezing zal een illustratie zijn van de opvallende aandacht die bomen in de bijbel krijgen. Tientallen bomen komen er ter sprake waaronder de meest bekende zoals de ceder,de palm,de olijfboom,de eik,de wijnstok enz. De lezing verduidelijkt de symboliek achter de verhalen,zoals je die bijvoorbeeld kunt ontdekken in het verhaal van de levensboom en de boom van goed en kwaad. De lezing is een (hernieuwde) kennismaking met de oeroude Bijbelteksten en zal worden geïllustreerd met een PowerPoint presentatie, waarin de kunstwerken woorden getoond,die daardoor werden geïnspireerd. De lezing vindt plaats om 19h30’ in het Norbertusheem Nachtegaal te Kortenbos. De toegang is gratis, maar inschrijven bij het bestuur is wel verplicht vóór 18 september.

Bezoek aan de Mergels van Gelinden

Datum: 27 september 2014, 17:00
Prijs: €5
Adres: Kleinveldstraat 54
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

HVV-Haspengouw organiseert bezoek aan de Mergels van Gelinden met aansluitend een lezing door Johan Braeckman : Darwins moordbekentenis: over de inhoud en gevolgen van Darwins evolutietheorie

wandeling : in het natuurreservaat Overbroek ligt een oude mergelgroeve. De 57 miljoen jaar oude blad-, naald-en zaadafdrukken maken van deze plaats een wereldbelangrijke referentie. lezing (19u00): Darwins moordbekentenis: over de inhoud en gevolgen van Darwins evolutietheorie. Veel debatten over Darwin zijn niet louter wetenschappelijk van aard. Darwinistisch denken gaat evenzeer over religie, moraal, cultuur, gedrag en alles wat we als typisch menselijk beschouwen. Sommigen zijn daar bijzonder opgetogen over, anderen vinden het een gruwel. In deze voordracht worden deze kwesties uitgelegd en vanuit historisch en wijsgerig perspectief ontleed. Gaandeweg wordt duidelijk wat evolutie betekent, en waarom Darwin schreef dat zijn overtuiging dat soorten kunnen evolueren bijna gelijk stond aan het bekennen van een moord.

De zaterdagavonden@scharensliephuisje - Onze Rossini en de kunstzwendel

Datum: 27 september 2014, 20:30
Prijs: GRATIS
Website: http://www.zoutkist.be
Adres: Tiensevest 23
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

De zaterdagavonden@scharensliephuisje is een reeks kleinschalige culturele avonden georganiseerd door de Koninklijke Kunstkring Sint-Truiden.

Erik Vanlangendock geeft deze avond een interactieve lezing omtrentze wijze kwam een schilderij van deze minder bekende schilder in het bezit van de Koninklijke Kunstkring.

Levensloop 2014 op 4 & 5 oktober Campus Saffraanberg

Datum: van 4 oktober 2014, 16:00
tot 5 oktober 2014, 16:00
Website: http://www.levensloop.be/Sint-Tr...
Adres: Militaire Campus Saffraanberg
3000 Sint-Truiden

Meer informatie

24-uren estafette ten voordele van de Stichting tegen Kanker : teamleden lossen elkaar 24 uur lang af met wandelen of lopen op het parcours.

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om: •mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten in de bloemetjes te zetten en hen te vieren; •mensen die aan kanker overleden zijn of er nog tegen vechten te eren; •als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie! Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Gratis graveren autoruiten en aanhangwagens

Datum: 19 oktober 2014, 09:00
Prijs: Gratis
Website: http://www.preventie-sint-truide...
Adres: Speelhoflaan
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

Op zondag 19 oktober 2014 kan u weer gratis uw autoruiten en uw aanhangwagen laten graveren. Deze graveeractie vindt op de overdekte parking van de Veemarkt, Speelhoflaan, 3800 Sint-Truiden tussen 09.00 uur en 14.00 uur

Gegraveerde ruiten schrikken dieven niet enkel af, maar helpen de politiediensten de eigenaar terug te vinden na een eventuele diefstal en/of omkatting van de wagen. Daarom bieden de preventiewinkel en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken samen met het bedrijf Carglass de mogelijkheid om gratis uw autoruiten te laten graveren. Met een pasta en een beschermende sticker wordt een gedeelte van het chassisnummer in alle ruiten aangebracht. Deze procedure neemt vijf à tien minuten in beslag. U kan eveneens gratis uw aanhangwagen laten graveren. De graveerder van de preventiewinkel brengt uw rijksregister aan op uw aanhangwagen. Breng dus zeker uw identiteitskaart mee! Met deze actie hopen de preventiedienst en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken het algemeen veiligheidsgevoel van de inwoners te verhogen en de autodiefstallen en diefstallen van aanhangwagens te beheersen.

BRUIDSBEURS

Datum: van 25 oktober 2014, 11:00
tot 26 oktober 2014, 18:00
Prijs: 3 €
Website: http://bruidsbeursnwk.be
Adres: Kerkstraat
3850 Nieuwerkerken

Meer informatie

Bruidsbeurs te Nieuwerkerken in OC De Brug op zaterdag 25 oktober 2014 van 11.00 u tot 18.00 u en zondag van 10.00 u tot 18.00 u .

Verschillende standhouders zetten hun beste beentje voor op de bruidsbeurs te Nieuwerkerken in OC De Brug . Deze Standhouders willen het beste voor jullie huwelijksdag .

Eerste Eetfestijn van BikeVision

Datum: 26 oktober 2014, 12:00
Prijs: 24€ voor volwassenen, 15€ voor kinderen onder 11 j
Website: http://www.bikevision.be
Adres: Tongersesteenweg 150/152
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

Breugelfestijn ten voordele van jeugdopleiding van het Sint-Truidense Mountainbike competitie team BikeVision

Breugelfestijn in 't Veilingshuis te Sint-Truiden, Volwassenen mogen 2 x aanschuiven en er is dessert voorzien. Meer info en inschrijven kan via website www.bikevision.be

Planeet Koers

Datum: 12 november 2014, 20:00
Prijs: € 14,00
Website: http://www.planeetkoers.be
Adres: Capucinessestraat
3800 Sint-Truiden

Meer informatie

Een avondvullend programma over de koers met de bekendste wielercommentator van het land namelijk Michel Wuyts, een topevent voor Sint-Truiden!

Over koers. Michel Wuyts is een heerlijk verteller. Achter het TV-beeld maar ook op de planken voelt hij zich thuis. Zijn stem, zijn timbre, zijn taalgevoel. Hij kijkt naar koers en kneedt het tot zijn eigen verhaal, zijn leefwereld. Planeet Koers. Planeet Koers is een intimistisch avondvullend programma voor culturele centra en verenigingen overal in Vlaanderen. Michel Wuyts nestelt zich diep in de schoot van de koers, waar de camera niet draait. Hij haalt er de mooiste gevoelens uit, legt de ziel bloot, laagje na laagje. Hij trappelt ‘en danseuse’ door de rennerswereld. Nu eens zet hij zich in het wiel van zijn eigen woorden. Dan weer ontsnapt hij uit zijn eigen verhaal en leest fragmenten voor uit zijn rijke boekenpalmares. De avond leeft als een reis door de ruimte, het heelal van koers en coureurs. Bovenal van echte mensen. Sterren die je aan kan raken. Verwacht geen relaas van wielerwedstrijden maar fijne histories en spitse anekdotes. De grens tussen realiteit en fictie is niet dikker dan een bandbreedte. Samen met liedjesmaker-gitarist Geert Vandenbon die een aantal wielersongs op maat schreef, en gewapend met sprekend fotomateriaal van de allerbeste wielerfotograaf Tim De Waele, brengt Michel Wuyts een heerlijk badinerende wieleravond.